Inlägg från: Anonym (Josef) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Josef)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Anonym (D) skrev 2020-05-10 22:09:13 följande:
    Jag tycker också detta är komplicerat. Jag kallar aldrig min mans son för bonus på något sätt, inte nödvändigtvis för att vi inte går ihop så bra, men också för att jag tycker att ?bonus? blir så påklistrat, som att man förväntas tycka om en person som har denna roll i ens liv. Samtidigt tycker jag att ?styv? är för hårt (den onda styvmodern, liksom). Min väg brukar vara att jag kallar honom min mans son. Det är hyfsat neutralt och jag behöver inte avslöja hur jag känner i hur jag benämner honom.
    Jag har precis ögnat igenom dina svar i tråden, jag känner igen mig en hel del. Jag kände mig som en slav för hans barn. Det var inte en känsla jag hade när vi först träffades, den känslan kom mer och mer över tid. Jag tycker inte du ska hänga upp dig så mycket på att du vill ändra på saker och ting först nu, och att du inte insåg ifrån början hur du skulle uppleva det idag. Klandra inte dig själv för det, hur skulle du ha vetat då det du vet idag? Omständigheter förändras och då måste man kunna förändra sina egna förutsättningar så att man trivs. 

    Jag kom till en punkt där jag slutade att plocka upp efter hans son, jag vet inte i vilken mån du känner att du kan göra det, men vill han inte lära sitt barn att plocka upp efter sig så får han plocka upp efter sin son själv. Det är en ganska bra grundprincip. Du beskriver att han själv har växt upp med en förälder som plockar efter honom, men det är just det: en förälder. Som förälder tär det inte lika mycket på en att plocka upp efter sitt eget barn. Men att gå och plocka efter ett barn, där man inte har något att säga till om vad gäller uppfostran, det tär på en.  

    När min mans barn kom upp i åldern och började äta mycket, väldigt mycket, så slutade jag att laga mat när hans barn var hos oss, det fick pappan göra. 
  • Anonym (Josef)
    Anonym (Maja) skrev 2020-05-12 14:20:51 följande:

    Fattar inte varför folk tycker TS är snål som inte vill betala för partnerns barn, när det i själva verket är mannen som är en girigbuk som vill att hon betalar. Usch vilken gris! Jag hade funnit det otroligt oattraktivt om min sambo förväntade sig att jag skulle betala för hans barn bara för att vi väljer att leva ihop. Hade flyttat ut direkt om han krävde nått sådant!


     


    Jag tycker skitbra om min sambos dotter! Skulle aldrig bidra till vardagskostnaderna för henne ändå!


    Jag håller med. Och jag tror att det är en faktor som underlättat för dig att fortsätta att tycka om hans dotter.
  • Anonym (Josef)
    Anonym (Snålhet är fult) skrev 2020-08-02 14:20:59 följande:

    Inte tjafsar man om sånt? Så sniket. Är själv bonusmamma i en relation där vi har både biobarn, bonusbarn och gemensamma barn. Vi har gemensam ekonomi och alla barn hos oss är våra barn. Börjar man tjafsa om skitsaker är det lika bra att lämna relationen. Du stör dig på bonus och har nu hittat ett sätt att få utlopp för din irritation över bonusen! Han ÄTER mer! Herregud! Snart är han utflugen och står på egna ben.


    Ni har egna barn med er i relationen och jag slår vad om att det är du som är den snåle jäveln i er relation som skulle skamma din partner om hen tycker att dina barn börjat kosta mer. Herregud att du använder FL för att driva igenom din snålhet! Betala för dina barns kostnader och sluta dra den där om att "här är det allas barn". Så fult.
  • Anonym (Josef)
    korngryn skrev 2020-08-02 16:11:09 följande:

    Jag tycker att du verkar snål. Jag hade _aldrig_ tjafsat om, eller ens tänkt på, en sån sak. Din man har rätt, du visste om sonen när ni blev ihop.


    Fy vad snålt att tycka att andra ska betala för ens barn. Typiskt för föräldrar som inte vill ta ansvar för sina egna barn och bölar om att andra visste att de fanns medan de själva låtsas vara helt ovetande om att det är de själva som en gång tagit beslutet om att skaffa sina barn. Passar fint att låta andra betala för det dyra misstaget, eller?
  • Anonym (Josef)
    Anonym (Yes) skrev 2020-08-02 16:21:07 följande:

    Har redan svarat i den här tråden en gång, minns inte vad dock... Förmodligen att du bör betala 50/50 oavsett, men jag ändrar mig. Båda två föräldrar får väl bidra med vad de kan, så länge alla kostnader täcks såklart! Jag och min man lägger alla pengar i samma kasse och betalar det som ska betalas därifrån, sparar därifrån och spenderar därifrån. Han har 2 ungdomar varannan vecka, jag har 3 varje vecka. Han och hans barn äter nog mer än jag och mina, hans hobby är dyrare men mitt och mina barns klädkonto högre. Jämnar ut sig i längden tänker vi. Hade han sagt att jag ska betala mer än honom hade jag nog funderat på om det verkligen är kärlek. Å andra sidan lägger jag kanske in mer än honom ändå eftersom jag har lön, 3 barnbidrag och vårdnadsbidrag, han "bara" lön.


    Du har tre barn på heltid och är helt nöjd med att ni delar lika på kostnader... föga överraskande... och skulle anklaga honom för att inte älska dig om han inte vill fortsätta med det. Vilken golddigger du är.
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader