• Anonym (Ja)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Phalaenopsis skrev 2020-06-26 23:36:36 följande:

    Skulle säga att det där med partnerns barn är ungefär samma som med syskons barn, om man råkar dela bostad med sitt syskon. Du älskar ditt syskon, men ditt syskonbarn på villkor att det uppför sig (över 4 år). Bara för att man älskar någon, så blir inte deras relation till någon din egen. Om jag har en bästa vän - närmre än mina riktiga systrar - så blir hennes barn inte mina barn för det. Inte ens ifall vi delar hus.


    Sannerligen!

    Allt för ofta tycker jag man ser i trådar här att man minsann SKA älska bonusbarnen lika mycket som man älskar deras mor/far. Det är väl toppen om det är så, men man har inte (hur mycket folk än vill påstå det) valt bonusbarnen utan den man valt är deras far/mor och sen hoppas man få det att funka med övriga medföljande familjemedlemmar. Bonusbarn såväl som svägerskor och svärföräldrar.

    Är barnen lite större är det deras ansvar också att bete sig som rimliga människor. Skilsmässobarn har liksom inget frikort.

    Oftast har de dessutom ytterligare en förälder som kan älska, betala, plocka upp och allt det där.

    Jag är inte förälder till bonusen och kommer aldrig att bli. Tror knappast hon önskar den rollen av mig heller - hon har redan två föräldrar.
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader