• Anonym (D)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Fjäril kär skrev 2020-05-07 17:05:51 följande:

    Du är gravid, är det måhända gravidhormoner som spökar?

    Varför har detta blivit viktigt för dig just precis nu? Har det hänt något?

    Eller är du bara gravid och gnällig?


    Tack för din ton, som är härligt ?matronizing?. Nej, jag skulle inte säga att det är hormonerna, i så fall har jag gått gravid och med hormonpåslag i flertalet år :/

    Men någon gång rinner bägaren över, och för mig var det nu.
  • Anonym (D)
    Physalis skrev 2020-05-07 17:38:03 följande:

    Min spontana tanke är att det egentligen är något annat som skaver. Annars tror jag inte att man helt plötsligt börjar störa sig på en sån sak.

    Angående hans argument så är det lite konstigt. Att du frivilligt och oreflekterat har sponsrat kostnader för hans son tidigare är ju en bonus för din partner, inte något du är skyldig honom. Samtidigt kan jag förstå att din partner hamnat i försvarsställning när ni levt på ett sätt hela tiden och alla varit nöjda, där han kanske ut sitt perspektiv sett att både du och han ser allihop som en familj. Att ni ur hans perspektiv delat den synen kan ha bidragit till att han varit bekväm med att flytta ihop, skaffa barn tillsammans osv och sen kommer du plötsligt (ut hans perspektiv) och säger att det inte är så du ser det längre.

    Du har rätt att ändra sig kring att betala kostnader för hans son. Ni båda har rätt till era känslor kring den förändringen.


    Uppskattar ditt nyanserade uttalande och att du ser det från våras båda sidor. Det är något som jag stört mig på under en längre tid, och det är som sagt principen snarare än pengarna. Jag tror att jag var mer sugen att leka lycklig familj (inkl sonen) i början av vårt förhållande, men det har tyvärr ändrat sig nu för mig. Och det är jobbigt både för mig och min man.
  • Anonym (D)
    Anonym (Varför?) skrev 2020-05-07 17:52:53 följande:

    Jag förstår inte varför samtliga här verkar tycka att det är en självklarhet att TS skall betala bonusbarnets mat? Bonusbarnet har både en närvarande mamma och pappa, vars uppgift är att försörja sina egna barn. De får dessutom underhållsstöd och liknande. Varför skall TS:s partner få möjlighet att spara extra pengar varje månad samtidigt som TS går back genom att försörja någon som redan har två försörjningsskyldiga föräldrar? Även om det "endast" är 500 kronor i månaden så blir det 6000 kronor på ett år och 60.000 kronor under en 10-års period - pengar som TS egentligen skulle kunna avsätta som sparpengar till sitt biologiska barn. 


    Skönt att veta att jag i alla fall inte är helt ensam med att tänka såhär!
  • Anonym (D)
    Anonym (Hm) skrev 2020-05-07 17:56:10 följande:

    Jag skulle inte tjafsa om det, känns gnidet.

    Dock får ni väl omförhandla lite nu när sonen blir större och kostar mer i utgifter? Snart är han 18 och kommer vara till god nytta i familjen. Han får bli behandlad som en vuxen och hjälpa till mer än tidigare?

    Din man har en tråkig inställning, det har du också!


    Jag vet! Det är svårt att leva i styvfamilj. Jag har tyvärr inga förhoppningar om att sonen kommer att börja hjälpa till mirakulöst mycket mer hemma nu när han snart blir -8. Ej heller att pappan kommer pusha honom att göra det.
  • Anonym (D)
    Anonym (lll) skrev 2020-05-07 18:01:32 följande:

    Jag lever I en bonusfamilj, mina barn bor varannan vecka, min mans barn på heltid. Vi har räknat ut det så att han betalar mer för sina barn än jag för mina, naturligt nog. Mina barn är äldst. Den dagen de inte alls bor hemma längre så kommer mitt bidrag till matkassan förstås minska. 

    Vi tjänar ungefär lika mycket, vi delar  50/50 på huset osv. 

    Jag kan inte se varför TS måste bidra till bonussonens matkostnader. De får räkna sig själva som 1 + 1,5 (dvs mannen + sonen är 1,5) vuxna. Räkna ut kostnaderna därefter. 


    Tack för din åsikt och för att du inte dömer!
  • Anonym (D)
    Anonym (Andreas) skrev 2020-05-07 18:09:14 följande:

    Spelar det verkligen någon roll eftersom ni alla är en familj?

    Eller tycker du plötsligt av nån anledning att bonusen inte tillhör er familj?


    Jag har aldrig tyckt att han är min familj. Min familj är min man och min unge. Min mans familj är jag, vårt barn och hans son. Och jag vet att detta kan verka upprörande, äckligt och uteslutande, men det är så jag känner.
  • Anonym (D)
    Fjäril kär skrev 2020-05-07 18:12:20 följande:

    Inte ett dugg nertryckande utan en rak fråga. Just precis nu under graviditeten är detta viktigt av nån anledning. Jag undrade bara om det hänt något speciellt som startat funderingen eller är det överkänsliga gravidhormoner som startar hjärnspöken? Jag är väl bekant med just hjärnspöken under graviditeten och oerhört få kvinnor ser kopplingen mellan olika issues och hormoner. Precis som pms alltså.


    Detta har hållit på länge, det är först nu som jag skrivit om det. Så en betydligt längre historia än min graviditet.
  • Anonym (D)
    Anonym (K) skrev 2020-05-07 19:09:36 följande:

    Så du visste vad du gav sig på när du blev bonusförälder , men han visste inte vad han gav sig på när han skaffade barn?

    Synd bara att du skaffade barn med en sådan kass pappa , som inte tar ansvar för sitt eget barn .


    Han är en väldigt fin pappa mot båda sina barn, men en mes som jag ser det mot sin son. Sonen skäms bort och curlas och jag vet inte om det ligger i någon gammal skam för separationen och att min man ska vilja att sonen gillar att vara hos sin pappa. Jag har fått jobba hårt för mig själv under hela min uppväxt och störs, nästan provoceras av hur mycket sonen får hjälp. Men det kanske beror på en inneboende avund att jag själv aldrig blev hjälpt på det sättet, vad vet jag... :)
  • Anonym (D)
    Anonym (K) skrev 2020-05-07 19:33:47 följande:

    Hur jävla snål får man vara om man inte vill betala matkostnaden för sitt eget barn?

    Riktigt pinsamt och snålt beteende, hade övervägt skilsmässa om min partner var så snål mot sitt eget barn!


    Haha. Touché.
  • Anonym (D)
    Fiakakan skrev 2020-05-07 20:27:52 följande:

    TS, hur gör ni med er ekonomi i övrigt? Uppdelad eller gemensam ekonomi? Hur delar ni upp vabb och föräldraledighet? Kommer pappan få flerbarnstillägg när bebisen kommer? Är det tillägget i så fall hans tills yngsta blir stor? Har ni varsin bil som ni står för var och en? Berätta lite mer så vi får en förståelse för hur ni gör med ekonomin. Det är svårt att komma med inspel utan att veta mer. Tänker att det är viktigt att ingen av er ska känna sig lurad eller utnyttjad.


    Ekonomin är redan nu ganska hårt uppdelad. Vi får våra löner, betalar in till gemensamma utgifter och behåller resten själva. Har i princip aldrig vab eftersom vi båda har stor frihet att jobba hemma, jag tog längre föräldraledighet (10 vs 6 månader) men blev kompenserad av honom för inkomstbortfall under tiden (dock ej pensionsinbetalning). Pappan får flerbarnstillägg och tycker att det är rätt att han ska få ha sin del eftersom det är hans son (han har två barn och jag ett). Han har bil som jag betalar hälften av bensinen till (inte skatt och försäkring dock), jag har sommarhus som jag själv står för alla kostnader för, men som vi gemensamt nyttjar.

    Jag vet inte om jag känner mig utnyttjad men jag vet heller inte om jag tycker att det är rätt.
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader