• Anonym (D)

    Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader

    Less is more skrev 2020-05-08 11:17:27 följande:

    Tycker att din man kan betala lite mer för maten.

    Men det beror väl på. Om pappan betalar för lite mer till annat kanske det går jämnt upp.

    Huset har ni glädje av tillsammans - även om du annars hade bott i lägenhet. Ja, men ni valde att flytta ihop och inte vara särbos.

    Prata inte matkostnader med sonen närvarande. Han har rätt att äta så mkt hN behöver. Sen är det en smaksak för de vuxna inblandade om det bara är pappan som betalar hans sons mat eller inte.


    Bra kommentarer! Självklart ska sonen inte komma i kläm här utan det är pappan som ska ta ansvaret för frågan.
  • Anonym (D)
    Anonym (Singelpappa) skrev 2020-05-08 12:14:05 följande:

    Fast han var aldrig aktiv och pressade sig in i vår tillvaro. Han var passiv, fanns där hela tiden när vi ville ha hjälp eller prata. Men lät oss vara ifred eftersom vi var lite stukade efter separationen och det nya livet. 

    Man kan inte stressa fram detta utan man får ta det lugnt och låta barnen vara tills de själva kommer. Det tar tid. 

    Han har alltid ställt upp för oss, och idag älskar jag honom som om han vore min biologiska far. 


    Haha, det funkade inte för mig att vara aktiv, och när jag blev passiv förblev också sonen passiv. Så damned of you do, damned if you don?t. Han har inget intresse för mig (har aldrig haft) och efter ett tag slutade mitt intresse också.
  • Anonym (D)
    Anonym (Singelpappa) skrev 2020-05-08 12:45:49 följande:

    Ja men om båda är passiva så kanske det är bättre än bråk, eller hur? Man uppskattar ju inte sina biologiska föräldrar heller i en viss ålder (tonåren). Det kan ju komma efter. 

    Det funkar kanske inte för alla att skapa en fantastisk bonusfamilj. Men jag hade aldrig sett på min nya kvinnas barn som nånting annat än barn som tillhör familjen. Mina barn, hennes barn = våra barn. 

    Och jag inleder självklart inte en relation med någon som tänker annat.  


    Jag tror vi bara får enas om att vi är oeniga! Bra att ni har hittat en modell som passar er.
  • Anonym (D)
    Anonym (T) skrev 2020-05-08 13:02:59 följande:

    Fattar inte varför så många får barn med sånna som redan har barn ifall de ska göra skillnad på dem. 17-åringen har ju inte direkt valt att hans pappa träffar en ny och får barn med denne. Har läst alldeles för många sånnahär trådar, där oftast den nya kvinnan försöker stöta bort det tidigare barnet. "Extra plats för att sonen skulle få rum", alltså hör du inte själv hur du låter?


    Jag hör hur det låter men jag tolkar det ur mitt storstadsperspektiv: att köpa ett hus eller lägenhet med ett extra rum för kommer att göra att boendekostnaderna går upp per månad, inte bara för ränta/amortering utan också själva driftskostnaderna.
  • Anonym (D)
    Anonym (C) skrev 2020-05-08 13:19:40 följande:

    Om din man är villig att betala mer för tjänster kan han betala dig för allt extrajobb du får med att plocka upp efter en nästan vuxen person och laga mat till en extra person. Eller så kan han stå för all städning, handling och matlagning den veckan sonen är där. 


    Handfast tips! Tack.
  • Anonym (D)
    Ester69 skrev 2020-05-08 15:40:04 följande:

    Det är upp till var och en hur man gör med ekonomin. Du tycker på ditt sätt jag på mitt. Och mitt sätt innebär att jag inte betalar för barn som inte är mina biologiska.


    Jag tänker också att det kanske finns någon stolthet i att vilja betala själv för sina barn? Jag är inte säker på att jag skulle vilja stå i den typen av tacksamhetsskuld till någon om man förutsatt att en ny partner ska betala för ens tidigare barn. Hellre skulle jag vilja, som sagts av många andra föräldrar med styv/bonusbarn att man ger till dessa barn av egen fri vilja, snarare än att sätta upp kostnader för barnen som ett krav för att förhållandet ska kunna ens starta.
  • Anonym (D)
    Anonym (Falabella) skrev 2020-05-08 19:54:24 följande:

    Jag tänker att är killen 17 så lär detta problem väl bara bestå i ett år till, och sen har ni många år på er där ni ska betala för de nya kottarna, så skillnaden lär inte bli jättestor om man ser till helheten? 

    Rent generellt tycker jag inte att du är skyldig att betala för bonusens mat men den diskussionen borde ni klart haft redan innan ni flyttade ihop/planerade familj.

    Varför fegar kvinnor så ofta från ekonomin, ni blir ju skörtade överallt hela tiden, var jag än kollar!? Kan vara bra att ta det där INNAN man slår sig ihop.


    Nja, jag vet inte om jag tycker att jag fegar från ekonomifrågor, jag är mycket bestämd och i andra sammanhang (och i förhållande till min man) så backar jag inte att ta en svår diskussion som har med pengar att göra. Det var på mitt initiativ till exempel att han kompenserade mig under föräldraledigheten, en sådan orättvisa skulle jag aldrig acceptera, men med sonens matkostnader så togs aldrig diskussionen när den borde ha tagits, kanske för att jag också då hade en annan inställning till sammanslagen familj.
  • Anonym (D)
    Ess skrev 2020-05-08 19:49:04 följande:

    Det kräver betydligt mer av dig att införa ändringen nu än om du gjort det direkt men det går, han kan ju liksom inte tvinga dig betala. Lika envis som han är på sitt håll blir du på ditt, fortsätt bara hävda att ditt ansvar är DINA barn, inga andra. De pengar du ev får över ska gå till dig själv och dina barn. Vill han dela sonens utgifter med någon så får han ringa hans mamma och göra upp med henne, om hon går med på det, vilket jag tvivlar starkt på.


    Håller med. Undrar bara om det är värt det för husfriden att gå in för hårt i detta. Dessutom förstår ju sonen att något har hänt om jag helt slutar laga mat till honom, det blir ju en markering som jag vet är direkt skadlig för framtida relation. Och det vet jag inte om jag vill göra, om det är värt det. Det är lätt att vara efterklok, men denna puck skulle jag bara tagit för många år sedan.
  • Anonym (D)
    Drottningen1970 skrev 2020-05-08 21:13:45 följande:

    Skärp dig TS. Så jävla ogin får man inte vara när det gäller mat och värme. Om han krävde att du betalade halva grabbens fotbollsavgift eller hälften av körkortslektionerna skulle jag fatta men att killen äter mycket??? Allvarligt...


    Fast varför skulle jag egentligen, principiellt? Barnet har ju två föräldrar som betalar för honom redan? Varför ska det vara en tredje också? Måste man göra så för att man kärat ned sig i en som hade barn sedan förut? Jag kan förstå att det uppfattas snålt, men jag tycker att det är en principsak.
  • Anonym (D)
    Tow2Mater skrev 2020-05-08 21:17:12 följande:

    Slutar han skolan till våren, eller har han ett år kvar? Om han slutar ska han ju borja forsorja sig själv, och det är helt normalt att du tar upp diskussionen. Jag antar han inte tänkt ligga på sofflocken varannan vecka hos er och varannan vecka hos sin mor?


    Det hoppas jag verkligen inte. :) Han slutar nästa vår, och efter det tar ju hans pappas och mammas försörjningsansvar slut. Kanske väntar jag till dess, den här tråden har hjälpt mig att förstå hur många sätt man kan se situationen på...
Svar på tråden Förhållningssätt till partners tidigare barn och kostnader