Inlägg från: Nattviol |Visa alla inlägg
  • Nattviol

    Pseudotvillingar, ge mig pepp och positivt!

    Anonym 67 skrev 2020-05-09 22:16:13 följande:

    Skulle så gärna höra lite positivt och pepp om att få barn tätt, känns som allt man får upp när man googlar är att det är skitjobbigt, problem och inte bra typ..


    Tänk på att om nåt är jobbigt, man har problem eller fel så är det extremt lätt att skriva om sådant på nätet. Det är inga svårigheter att hitta "problemtrådar" på familjeliv om barn som har 3-årstrots exempelvis, eller föräldrar som är oroliga för nåt utslag som barnen har. 

    Däremot är det få föräldrar som gör en tråd om ett kul barn som knappt har treårstrots, eller en positiv tråd om ett barn som hade utslag förra veckan som visade sig vara en tuschfläck (högst ironiskt, men jag tror du förstår!). 

    Så, kontentan är att det behöver inte bli jobbigt, det blir till vad du gör det till. Har folk som har psedotvillingar som tyckte det var "enkelt" men även folk som har ca 24 månader mellan sina barn som tyckte att det lugnade ner sig när yngsta närmade sig fyra Du har ingen aning om vilka barn du kommer att få, du kanske får superlugna barn som älskar studera daggmaskens liv och leverne, eller så får du barn som är fullt ös hela dagen! Eller förhoppningsvis däremellan Jag tror det blir bra vilket som! Lycka till! 
  • Nattviol
    Tirem skrev 2020-05-10 00:02:03 följande:

    Min syster är 17 månader yngre än jag så jag kan ge dig den synvinkeln. Jag är otroligt tacksam för att ha en syster som är i stort sett jämngammal, det har och gör fortfarande tillfört enorm närhet! Vi är mer som nära vänner än systrar och jag älskar det????

    Jag har själv önskat två barn, födda nära varandra men nu ville livet annorlunda och jag har 5 år mellan mina och jag saknar att se den närhet jag och min syster har.


    Det behöver inte vara att man blir jättetighta bara för att man är nära. En fd kollega har sin bror som är ca 13 månader i skillnad, hon sa att de kunde inte ha färre gemensamma punkter än vad de har, medan en kompis som har en 7 år äldre storebror säger att de är hur tighta som helst! 

    Trots allt är det två individer som ärver olika gener, och hur lik uppfostran än är. 

    Jag och min bror har väl inte varit jättetighta, men skulle det vara nåt så är jag ju ändå hans syster oavsett. 
Svar på tråden Pseudotvillingar, ge mig pepp och positivt!