• LFF

    Bonusföräldern samma auktoritet som föräldern?

    Har ingen erfarenhet av att ha bonusbarn men har erfarenhet av att ha bonusföräldrar.

    Jag som barn har inte accepterat varken min mammas sambo (som hon varit tillsammans med sen jag var två år) eller min pappas exfru (som han träffade när jag var 12 och gifte sig med hyfsat fort) som någon form av auktoritet jämförbar med mina föräldrar.

    Jag har två föräldrar. Punkt. Vissa ansåg att min mammas sambo (han har aldrig varit styvpappa, bonuspappa, plastpappa eller något annat med suffixet "pappa" för mig) skulle ses som en form av pappa till mig, de har även ringt hem till oss och frågat om "pappa" varit hemma varav jag svarade "Nej, pappa bor inte här men om det är X du söker så....". Han har inte heller någonsin tagit någon som helst form av ansvar för mig så varför ska han ha någon som helst form av auktoritet över mitt liv (när jag var barn/ungdom och bodde hemma)? Han var ett "bihang" till mamma och ingen som hade något med mig att göra.

    Pappas exfru och jag kom på kant rätt fort eftersom hon trodde just att hon kunde bestämma över mig för att hon var gift med pappa. Där är det dock min pappa som bär skulden eftersom han tyckte att "vi skulle lösa det själva" (pappa tycker inte om konflikter vilket gjorde saker och ting värre). Jag och pappas exfru har sen dess löst vår konflikt innan hon och pappa skilde sig.

Svar på tråden Bonusföräldern samma auktoritet som föräldern?