Inlägg från: Anonym (undrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (undrar)

    Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??

    Anonym (Anna) skrev 2020-05-18 15:57:37 följande:
    Jag tror nog att de med glädje avstår kontakt med TS...

    TS inställning till sina "snåla" släktingar lär lysa igenom.

    Ja, det är obehagligt, att man skriver så nedlåtande om sina egna släktingar, speciellt när TS själv skriver att de inte har råd att betala presenten själv. Så gnidet. Bara tanken på att andra skulle betala hela presenten, så TS inte skulle behöva lägga något själv, är ju absurt.
    Nu feltolkar du mitt inlägg. Jag har aldrig skrivit att jag tror de bidragande kommer lägga 1,500kr, bara att det borde vara ungegfär så i snitt. Jag har heller inte sagt att familjen utgörs av 5-6 personer/familjer totalt, det var bara mitt estimat av vilka som var närmast (och som fått mest hjälp från oss, historiskt). Sedan har jag aldrig nämnt hur stor del jag tänkte lägga själv... det har ni hittat på helt själva - det blir ju så mycket roligare att diskutera då, inte sant?
  • Anonym (undrar)
    Anonym (Anna) skrev 2020-05-18 16:25:35 följande:
    Du skrev exakt så här.

    Om ca 5-6 personer bidrar blir det ju typ 1,500kr vardera. Vissa av dessa har väldigt gott ställt och borde kunna lägga 1-2 tusenlappar på present.
    Ja, exakt? Vad är det du inte förstår?

    Låt mig FÖRKLARA trådstarten "for dummies":

    1) "Om ca 5-6 personer bidrar" = bidrar till presenten = jag räknar självklart också mig själv och min make som bidragande till sonens present... Självklart

    2) "typ" 1,500 vardera = enkel överslagsmatematik, men uppenbart bara ETT EXEMPEL

    3) "Vissa av dessa" kan lägga mellan 1-2 tusen= absolut inte alla kan lägga 1,000... 

    Detta innebär att man KAN tolka mitt inlägg som att vissta, kanske 2 stycken kan lägga 1,000, kanske någon 2,000 och andra kanske 500. 1000+1000+2000+500=4,500kr... Då blir det hela 3,500kr kvar! VEM tror ni jag menade skulle stå för det?

    Seriöst... Ni som läser inlägg så negativt ni bara kan, vad tillför ni för gott här i världen?
  • Anonym (undrar)
    EvilNala skrev 2020-05-18 19:38:04 följande:
    Det är ingen mer än du som räknar 12 som en speciell födelsedag - ingen
    Just i vårt fall är det speciellt. Det har med sporten att göra - och om man inom familjen väljer att göra det speciellt är det väldigt lätt att - skämtsamt - motivera det. I detta fallet "Xxx fyller ett jämt dussin!" 

    Sedan kan ni torrbollar tycka vad ni vill om det! Det var aldrig min frågeställning. 
  • Anonym (undrar)
    Jagochdublirvi skrev 2020-05-18 22:18:04 följande:

    Har inte läst allt men här är min åsikt, om ni någon skulle bry sig:

    Att gå och begära att släkten ska in och betala en viss summa för en present som de själva inte varit med och beslutat om är så fel det bara kan bli. Ok att man går ut till släkten och säger något i stil med att det enda X önskar sig är en mobil och de som vill får gärna vara med och sponsra den. Får man ihop alla pengarna, toppen! Får man inte ihop alla pengarna, ja, då ger man det som finns och så får X själv spara till resten genom att hjälpa till lite mer hemma, skaffa sommarjobb i form av att hjälpa grannarna med gräsklippningen eller vad det nu kan vara, sälja av saker han har etc. Att gå och begära att nu när X fyller si och så mycket så ska alla lägga *kr för vi har bestämt att han ska få en mobil!

    Kan ytterligare tillägga att när jag fyllde jämna (och då menar jag riktiga jämna, sådana som brukar firas extra stort, så gick mina systrar och mamma och vuxna syskonbarn ihop på en present till mig. Värdet på den var väl totalt 2000kr och till och med det var mer än vad jag hade väntat mig med tanke på att det var från sex olika familjer varan vissa kan anses ha det riktigt gott ställt.

    Till TS vill jag ställa frågan hur dyra presenter de brukar köpa till släkten när de fyller år? Och då tänker jag både nu och innan Corona och innan permitteringen?


    Har jag redan svarat på
  • Anonym (undrar)
    Anonym (?) skrev 2020-05-18 20:49:07 följande:
    Om du lägger ut 300 kr utan att blinka på cigaretter, läsk eller chips förstår jag att du inte har 8000 till ditt barn.
    Jag röker inte... Detta är bara saker jag observerat att andra lägger pengar på som jag INTE tycker är nödvändigt...

    Hur är det med läsförståelsen?
  • Anonym (undrar)
    EnAnonumius skrev 2020-05-19 09:21:36 följande:
    Nej sant.. 
    Men du i stället för att tigga in pengar av släkten, så kan du ju ta ett SMS lån i stället. Så kan du ju betala av SMS lånet med dina "cigg, läsk och chips" pengar du lägger på månaden utan att blinka.
    Det var ju du som hävdade att det klara man ju minsann av att göra.
    Igen, var har jag påstått att jag lägger pengar på sånt? jag talade uppenbart om andra människor... 

    Sluta läs mina inlägg som djävulen läser bibeln, bara för att ni njuter av att ha hittat någon att hacka på. Ser ni itne hur patetiskt det är? 
  • Anonym (undrar)
    viseversa skrev 2020-05-19 09:07:44 följande:

    Okej så nu vet alla att ts kommer itne hjälpa snåla släkringar framöver om dom inte lägger minst 1500 på hennes unge. Dock gäller inte samma regler ts själv utan hon kan ge presenter till andra för 500 men förväntar sig ändå att andra ska betala för hennes bääbis intresse. och gör dom inte det så straffas dom med att ts då inte kommer vara lika närvarande. Så mao så måste dom betala för ts intresse. 


    Du har inte förstått något.

    En viktig detalj är att detta är en ganska speciell situation och one-off, och att vid andra tillfällen när någon annan behövt det, så har jag lagt betydligt mer än 1500kr.

    Jag skrev att 500kr är mitt absoluta minimum som jag kan komma ihåg att jag gett, men att det oftare handlar om kanske 800kr plus. 

    Hur är det med läsförståelsen?
  • Anonym (undrar)
    viseversa skrev 2020-05-19 11:16:44 följande:
    det är det många som sagt men ts tycker hennes släkt ska stå för hennes unges dyra nöjen. För dom tjänar ju bra. Och då tycker hon att hon ska ha del i och kunna säga till om vad dom ska lägga pengar på.
    Om man lägger nöje i att vrida på vad jag sagt, so jovisst. Viseversa har inget bättre för sig...
  • Anonym (undrar)
    EvilNala skrev 2020-05-19 11:10:07 följande:
    Om det är så speciellt för er får ni väl punga ut själva.
    Tackolov tänker inte 90% av mina släktingar som ni här på FL, så nej, vi behöver itne punga ut själva. Saken är löst.

    Denna tråd är nu bara ytterligare exempel på hur debatter går här på FL - man får inga tips eller hjälp, bara folk som har för lite att göra och söker dramatik och som gillar att käfta med folk på internet... Riktigt töntigt.
  • Anonym (undrar)
    Anonym (123) skrev 2020-05-19 11:46:33 följande:
    I den här tråden framstår du som den största tönten, har ens någon hållit med dig?
    Ja, de som känner mig och som jag haft en riktig konversation med har hållit med. 
Svar på tråden Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??