• GrodanS77

    Sorgen över att inte kunna plussa!!!

    Jadu, det är inte lätt när månaderna/åren går och det inte vill sig. Har själv kämpat på i många år med både utomkveds o missfall.

    Även om det känns j-vligt hopplöst o uppgivet för dig nu så finns det hjälp att få.

    Har du gjort en spolning av äggledarna? Om du fick utomkveds så kan det finnas en förträngning i äggledaren. Jag förstod det som du inte hade tagit bort äggledaren. Vid spolning så kollar man framkomligheten/passagen med hjälp av kontrastvätska. Då ser man om ägg o spermier kan mötas. Har man tur så hjälper spolningen att öppna upp äggledarna. Har hört många som blivit gravida straxt efter spolning. Om man däremot inte ser passage så kommer ni få gå vidare till IVF (provrörsbefruktning). Det är något av en romantikdödare men vad gör man inte för att få sin knodd. Just nu görs det väl inga återföringar av ägg på grund av belastningen på sjukvården, men annars är det inte allt för långa köer. Finns även privata kliniker som brukar ha kortare kö, men då kostar det tyvärr en hel del.

    Många kliniker utomlands rekommenderar att äta d-vitamin, folsyra o omega3 när man försöker/är gravid. Det är aldrig fel att få i sig lite extra av dessa. Men skippa andra huskurer som bisolvon, rosenrot, appiforce mm. Kostar pengar o tiden går, och tar på psyket så Vänd dig till sjukvården direkt istället, tycker jag.

    Önskar dig stort lycka till!

Svar på tråden Sorgen över att inte kunna plussa!!!