Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Minskade/annorlunda fosterrörelser v27

    Jag har bara ringt förlossningen en gång och då va jag i vecka 25 eller nåt sånt och de ville inte ta in mig utan bad mig kontakta min mvc. Delvis för att de såg att jag hade en timme dit och delvis för att det va tidigt. Tog mig ett dygn att få tag på dem och tills dess så kändes det normalt igen, och hade väntat ett bra tag innan jag ringde förlossningen så gick nog i två dagar eller nåt sånt.

    Men iaf, min barnmorska har varit väldigt på hela tiden om att jag ska kontakta förlossningen så fort något känns konstigt. Hon frågar också varje gång jag är där på kontroll om alla rörelser varit ?normala. Min första bm sa att jag skulle kontakta förlossningen om något avvek från hur det brukade vara och inte bara om jag inte kände något, min nuvarande säger att det är lugnt om hon är lugnare några dagar bara jag känner att hon rör sig. Men de har alltid varit tydliga med att jag ska ringa om jag känner nån oro.

    Det är bättre att kolla för ofta än att man missar något. Det är bättre att man kollar om man känner stor oro, så man inte behöver gå runt och vara rädd. Jag är i vecka 34 nu och vissa dagar så är det mer kickboxning där inne än andra, för mig, det är såklart individuellt. Jag har börjat lära mig vilka tillfällen som hon är mer stillsam, beroende på vad jag gör osv. Hade jag känt att något inte stod rätt till hade jag ringt till förlossningen, även om hon rört på sig. Förlossnings- och mödravården är väl ändå till för oss, så det känns dumt att känna att man är en belastning.

Svar på tråden Minskade/annorlunda fosterrörelser v27