• New  Dawn

    Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?

    Anonym (Jodå) skrev 2020-05-21 19:54:50 följande:

    Varför tar man inte efter Tyskland med statliga Eros Center..,,,kanonbra och tjejerna är testade så inga könsjukdomar heller....Då får ju staten in skattepengar dessutom och unga tjejer kan betala sina studier på ett bra och tryggt sätt


    I Tyskland är sexhandel lagligt, men enligt RFSU har villkoren för de som befinner sig i prostitution i Tyskland inte förbättrats.

    Grundaren för RealStars, Malin Roux Johansson skrev i en SvD ? artikel, ?På de statliga sanktionerade tyska bordellen arbetar inte ?vanliga tyska tjejer?, utan knappt myndiga flickor från fattiga delar av Östeuropa? .

    Österrike är också ett land där prostitution är legaliserat. Sommaren 2017 gjorde Sveriges Radio två reportage om bordellverksamheten där. Det berättas att idén med bordellerna är att kvinnorna ska vara som självständiga företagare som hyr sin plats. men att detta inte funkar i praktiken. Poliskontroller avslöjade att kvinnorna kontrollerades av en hallick trots att det var förbjudet. Det upptäcktes också att många av flickorna var minderåriga och hade förfalskade identitetshandlingar.

    Ytterligare bevis på legaliseringens negativa effekt att det finns fler människohandelsoffer och mer utbredd trafficking i länder där sexköp är lagligt. Detta är på grund av att i dessa länder finns en ökad efterfrågan.

    Så länge sexindustrin accepteras skapas tillfällen för sexhandlare att tjäna pengar på utsatta människor. Finns det ekonomiska vinster att göra, så kommer efterfrågan på sexslavar också i framtiden att vara stark och människohandeln kommer att fortsätta
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Trådstartaren) skrev 2020-05-21 20:44:06 följande:

    Betydligt bättre villkor än i Sverige iallafall.


    Säg det till kvinnorna som tvingas sälja sex på dessa ställen.

    Det är få kvinnor som trivs med att sälja sex.

    Den stora massan när det gäller prostition gör det för att de mer eller mindre måste, och de flesta mår dåligt av det.

    Att visa upp toppen på ett isberg som en lycklig fasad är givetvis perfekt både för att locka kunder och säljare.

    De få kvinnor som trivs med att sälja sex väljer kunder för mycket och de tjänar så bra att de inte behöver ha så mycket sex. Dessa kvinnor är ganska värdelösa för den stora kundgruppen. Sex får inte vara lönsamt och behagligt för då får kvinnor för mycket makt och då säljer de alldeles för lite.

    Fattar du och ni andra inte varför trafficking och människohandel är så stor del av prostitution.... Därför att kvinnor mycket sällan mår bra av att sälja sex. De behöver vara tvingade eller desperata.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Trådstartaren) skrev 2020-05-21 20:44:06 följande:

    Betydligt bättre villkor än i Sverige iallafall.


    Många av säljarna är migranter från tex östländer och skyddas inte av lagar. Både köpare och säljare kommer från hela världen till Tyskland. Priserna pressas och kvinnor tvingas därmed ta emot fler kunder.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ok) skrev 2020-05-22 10:40:00 följande:

    Sålänge det finns en efterfråga  så kommer sexhandeln existerar, oavsett om man  har förbud eller hårdare straff, skillnaden med ett förbud är att tjejer kommer ha det mycket sämre, då staten inte kan övervaka verksamheten och tjejerna kan inte heller gå till polisen.


    Om man legaliserar sexhanden ÖKAR efterfrågan och det blir mer socialt accepterat att köpa sex. Allt detta ökar pressen på de som säljer sex och de kommer, även i tyska bordeller, från fattiga länder eller på annat sätt utsatta kvinnor.

    Det är dock inte svart eller vitt, för det finns vissa delar som kan bli bättre för säljarna vid legalisering. Trafficking och människohandel har dock ökat i länder som legaliserar sexköp.

    En sak är klart och det är att köparna (oftast män) däremot gynnas av legalisering. Inte bara för att de slipper åka fast. De blir vanligare och mer accepterat.... Att utnyttja fattiga och utsatta kvinnors kroppar, för det det absolut vanligaste.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (skada) skrev 2020-05-21 22:36:14 följande:

    De behöver inte vara tvingade eller desperata(eller den otroligt lilla minoriteten som trivs i jobbet). I länder som USA och Sverige är det även väldigt vanligt att prostituerade använder jobbet som ett självskadebeteende och för att hantera trauma som våldtäkt. Dessa tjejer är det dock otroligt svårt att få män att visa minsta sympati för eftersom de "teknisk sett" gör det frivilligt utan att behöva. Men de gör det fortfarande mot sin vilja, de gör våld på sina egna kroppar genom jobbet och de mår otroligt dåligt.  


    Ja, visst kan prostitution handla om självskadebeteende.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?