• Lexikon

    Sugen på stor familj...

    Maj gad... du är ung, måste du ha de så tätt?

    Jag vill också ha många barn. Fick andra vid 26. Nu vid 32 börjar det bli dags för tredje. Tänker kanske, kanske ett fjärde strax före 40. Det är superskönt med ett par år mellan barnen! Plus att jag får njuta längre av varje bebis. En tvååring är fortfarande pytteliten, kan ammas, bäras och vara hemma med.

    Gärna många barn, men minst 4 år mellan varje!


    Eller absolut minst 3 år emellan iaf, så att barnet är klart med sitt jag-skapande (läs lite psykologi) plus att det tar drygt två år för en kvinnokropp att återhämta sig efter en graviditet, få tillbaka skelettstyrka, omega-fetter till hjärnan osv.


    Men tre år mellan barnen känns jobbigt... en treåring är fortfarande inte så stor...

  • Lexikon
    Skäms skrev 2020-05-21 21:03:56 följande:
    Nää... måste måste jag såklart inte men jag skulle tycka det vore trevligt om de inte var så spridda. Jag har som sagt 10 år till mitt yngsta syskon och vi kunde aldrig leka/umgås ordentligt förrän jag blev typ 10. Men det är ju därför jag frågar, för att jag är orolig att det inte är bra för barnen att inte få vara minst så länge. Så tack för din input!!
    Tror det skiljer mer med vilken personlighet barnen får. Både jag och min man har syskon som det skiljer 8-10 år till, och vi hörs ofta! Sen har vi båda syskon som skiljer 2 år med, och vi ses typ på jul eller påsk hos våra föräldrar. Så i våra familjer har mer åldersskillnad funkat bättre.
Svar på tråden Sugen på stor familj...