• isabelle81

    Sugen på stor familj...

    Personligen skulle jag inte velat/orkat för tätt. Jag var 21 år vid första och fyller 40 månaden efter mitt femte förhoppningsvis kommer nästa år :) Hade inte en tanke på så många då för 18 år sedan men det är underbart! Mina är födda -02, -07, -10 och -19 så jag har verkligen spridit ut dem :) Ville tvunget ha mina tre innan 30 (skulle inte ha fler) men ångrade mig sen :)


    Gravid med femte barnet :)
  • isabelle81
    Skäms skrev 2020-09-26 09:37:37 följande:

    Okej! Vad kul. Kan du inte berätta mer om hur syskonrelationen är mellan dina barn? Bra/dålig/varierande? Jag har någon slags förutfattad mening om att syskon nära i ålder har en mer nära relation för att mina syskon är 10+ år äldre än mig. Samtidigt är min mans och hans syster relation mer eller mindre obefintlig så jag förstår ju att det varierar. Men berätta gärna också om hur du upplever skillnaden på att bli mamma till första barnet vid 21 kontra att bli mamma till fjärde barnet vid ja typ 35-36 då eller hur gammal du var då. Och berätta gärna om hur du/ni bor och hur du upplevt din ork/trötthet? Tänker att sånt där är jätteolika om man har bara i nära eller inte nära ålder. Jag är jätteintresserad!! ... och sugen på att drömma mig framåt i tiden hehe.

    Hemma hos oss har vi just gått igenom en fas med TVÅ barn som vaknar massor på natten. Det har varit tänder, förkylning, separationsångestfas och allt vad det har varit i kombination. Nu har vi fått sova typ 6h i 2 nätter och känner oss superpigga. Det var typ bristningsgränsen-trött här i veckan. För första gången sedan 2an kom (8 mån) så kände jag att vi inte skulle klara 3 barn på 4 år... men nu är jag tillbaka på samma tankar igen haha.


    Hej! Sorry för sent svar! Min förra graviditet var en ofostrig graviditet, den 20/10 fick jag reda på detta och skulle då vara i v 10. Så hemskt :( Är gravid igen dock, v 6 nu så bf augusti :)

    Angående syskonrelationerna mellan våra barn så är det just nu mycket bra skulle jag vilja säga. När vi bara hade tre och de var yngre var det mer bråk, framför allt mellan nr två och tre. Det är de två som det är 2 år och 8 mån mellan. Sen kivas äldsta (kille) en del med 10 åringen(kille) ibland ;) De som kommer bäst överens är 18 åringen (kille) och 13 åringen (tjej)

    Ska vi prata trötthet så vet vi mkt om det, tyvärr :( det är utan tvekan det mest utmanade med att vara förälder. Med sömn i kroppen blir allt så mkt mer hanterbart.

    Vi hade också två som vaknade på nätterna under en period. Vi körde den som skulle jobba fick sova (dåligt egentligen för den som e hemma behöver också sova... och det drev mig till jobbet jäkligt snabbt haha. Min man gillar att vara hemma) så så tog den som jobbade det stora barnet som ändå vaknade minst. Vår nr två var helt klart värst när det gäller sömn och utbrott kolik och ja det mesta MEN vad hände sen? Hon är världens redigaste tjej som är sjukt företagsam :) hennes bröder, not so much ;)

    Min trötthet nu är ingenting mot då och jag trodde jag eller VI för min man gör 50% av detta skulle vara så mkt jobbigare. Dock så är detta med ETT litet barn ;)

    Vi bor i radhus och de stora barnen håller till uppe och har vårt rum med lillan nere. Blir att bygga uterum till våren (vårt nya sovrum)

    Jag tänker också som så här, visst det finns tuffa tider men när jag tittar på mina barn nu så tror jag knappt det är sant att jag är så lyckligt lottade att de är mina allihop! Det är så värt det. Och de blir ju äldre. Och snabbt går det! Varit förskonade med 18 åringen som inte hittat på ngt dumt alls, han är alltid hemma. Har man oregerliga tonåringar är det ju värre klart.
  • isabelle81
    Skäms skrev 2020-12-25 20:08:04 följande:

    Hej igen om någon fortfarande är intresserad.

    Nu har vi bestämt att vi är sugna på bebis nummer tre lite mer "på riktigt" än innan. Dvs. inte bara i tanken. Men vår äldsta sover fortfarande dåligt på natten (och ibland lilla också som fyller 1 i januari). Så vi har bestämt oss för att det är dags för nästa när vi får sova tre nätter i rad utan att något barn vaknat på natten. Natten definieras i detta fall som mellan 23:00-05:00, haha! Så vaknas det vid 22:30 eller 05:27 så räknas det inte. Då får man väl gå upp/har man inte lagt sig än.

    Vi låter helt enkelt ödet ligga i våra barns händer. Antingen tar det tre dagar från och med nu eller så blir det inte förrän om ett år... vi hoppas på att det ska bli någonstans mitt emellan. Jag kastar in handduken för att någonsin få sova igen efter sommaren om inget förändras tills dess. Då kan vi lika gärna slänga in ännu en till i mixen.

    Hoppas helt klart på att få sova tre nätter i rad direkt men känns också lite läskigt att vi kanske ska bli gravida igen inom relativt kort. Måste boka tid för att ta ur kopparspiralen haha...


    Vad roligt :) Lycka till! Som sagt, sömn är så viktigt!
  • isabelle81
    Skäms skrev 2020-12-26 07:28:29 följande:

    Oj så tråkigt. Ändå skönt att det var så pass tidigt. Klen tröst kanske... grattis till nya graviditeten. Spännande! :)

    Förstår att det kan bli bråkigt. Märks redan nu på våra att det kommer bli så också när lilla väl har lite mer vilja än en 11-månaders har. Stora blir väldigt ledsen att han ens tänker tanken att vilja ha samma leksaker som hon haha...

    Vad intressant. Kanske värt att vänta lite längre mellan barnen då. Har en vän med tre barn (2-7 år gamla). Han är typ 36 och är helt galet trött och upplever åldern som en väldigt stor faktor. Kanske är olika för alla även där...

    Ja, det måste ju värt det om man har en bra relation till dem. Hoppas verkligen det i framtiden kommer kännas värt det. Det känns i alla fall så nu! Helt klart.

    En till snabb fråga, om du vill: hinner du med att träna något? Jag upplever att träning gör livet lättare oclså, precis som sömn. Men har varit svårt att hitta tid med två små och heltidsjobb...

    Stort tack för lycka till också! Vi fick sova ostört inatt så två nätter kvar, hehe :)


    Hej! Tack :) vad spännande att se hur ni kommer göra :)

    Jodå jag började ta med dottern till gymmet när hon var 6 v men ibland går jag själv. Jobbade heltid jan-juni sen 75% sedan dess. Jobbade timmar från okt-dec förra året då hon var bebis. Min man jobbar ännu mindre så det är alltid ngn hemma hos oss. Visar gör träningen att man får energi :)

    Har ni tiden så vänta absolut :)
  • isabelle81
    Skäms skrev 2020-12-29 18:40:19 följande:

    Jag tycker det känns jättesvårt med bebis på gymmet haha! Men jag ska försöka få mer tid till sömn och träning garanterat.

    Jaa, än så länge är vi bara uppe i 1 natt i rad ostört så jag har ju tid att fundera tydligen hahah! Vi sov hela natten inatt så vi får väl se vad denna natt har att bjuda. Vår stora var precis 11 mån när vi blev gravida med lilla och lilla är ju nu snart 12 mån så lilla blir äldre än var stora var hur vi än gör i vilket fall... det känns ändå rimligt.


    Ja det beror på vad man får för bebis ;) Det hade inte funkar med alla mina men denna lilla har varit lugn. Alla på gymmet är så imponerade över henne. Hon var även med i magen när jag var där så många har verkligen sett henne från början :)

    Hur går det med sömnen? ;)

    Jag väntar bara in tolvslaget så jag kan sova sen. Så trött som gravid och jobbade kväll idag... GOTT NYTT ÅR!
Svar på tråden Sugen på stor familj...