Inlägg från: Anonym (Syskonförsök) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syskonförsök)

    FSH-stimulering med sprutor utan IVF?

    MiniNin skrev 2020-08-04 18:42:58 följande:

    Har du testat något mer, Syskonförsök?

    Mitt första VUL efter start av Menopur visade idag en fin slemhinna på ca 6 mm och många vilande äggblåsor. Den största var ca 8 mm. Så det blev en liten doshöjning från 75IE till 93,75IE och en ny tid för VUL på fredag förmiddag.

    Ska höja dosen ytterligare om det var oförändrat på fredag men ta det lugnt och försiktigt här i starten med fokus på plan A.


    Nix, mensen kom igår så blir omstart med sprutor idag. Känns helt ok (även om jag brutit ihop några gånger idag av alla gravida jag nu set överallt) och positivt att mensen kom direkt efter progestronavslut - känns som att det faktiskt blev äl då!

    Kul att det var försiktigt positivt! Någon/några som var större eller såg det rätt lika ut? Kanske inte går att se så exakt under 10 i och för sig... Och skönt med nytt VUL redan fredag så ni följer utvecklingen noga.
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-04 21:54:56 följande:

    Men åh, ändå jäkligt skönt att mensen kom snabbt! Då är vi igång båda två nu ju! Heja oss!

    Har du samma dos på Gonal-F denna gång eller är det någon förändring sen sist? Visst fick du höja där i slutet innan du gick till ägglossningen?

    Nej, ingen äggblåsa som var större idag. De låg nog där kring eller under 8 mm allihopa. Men det hade ju blivit en fin reaktion på slemhinnan så absolut positivt! Ja, verkligen skönt att det blir täta besök nu eftersom det gäller att hitta exakt rätt dos. Men ja, även om vi hoppas på plan A så tror både jag och min man att det blir plan B. Så vi är hoppfulla men ändå inställda på att det blir som det blir :)


    Ja, jätteskönt! Nu kör vi! Tar 50 ie första tre dagarna och sedan 50/62,5 (varannan dag) så höjning mot sist. Eller det var den dosen jag avslutade med så hoppas på lite snabbare process den här gången, utan att för den delen riskera överstimulering...

    Härligt, låter ju som en jättebra start! Så skönt oavsett att ha en b-plan som är så pass bra. Och skönt att slippa oron över lite för många blåsor.

    Hörs fredag efter ditt nästa vul! Håller tummarna på bra utveckling.
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-07 12:12:25 följande:

    Men vad skönt att du kan ta en lite högre dos från start, speciellt då det varit utdragna stimuleringar tidigare. Hoppas att det gör susen! När har du ditt första VUL?

    På mitt besök idag visade det sig att slemhinnan växt typ 2 mm vilket såklart var positivt och även äggblåsorna hade växt till sig lite, från 8 mm till kring 10 mm (någon var precis 10 mm och någon strax under). Så jag ska fortsätta med den dosen jag har nu, 93,75IE, fram till tisdag när jag har nästa VUL. Om allt går som det ska (vilket vi är lite skeptiska till) så borde äggblåsorna växt till kring 14 mm tills dess. Vi får se :)


    Ja jätteskönt! Första VUL är tisdag (så samma dag!) så hoppas på positiv start.

    Skönt att allt verkar gå åt rätt håll för dig - sakta men säkert Jag vet hur det är med de där segväxta blåsorna så jag känner igen mig i den skepticism men låt oss hoppa att blåsorna skräller och sätter fart över helgen! Heja blåsorna! Då får vi hålla tummarna för oss bägge på tisdag helt enkelt!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-07 12:12:25 följande:

    Men vad skönt att du kan ta en lite högre dos från start, speciellt då det varit utdragna stimuleringar tidigare. Hoppas att det gör susen! När har du ditt första VUL?

    På mitt besök idag visade det sig att slemhinnan växt typ 2 mm vilket såklart var positivt och även äggblåsorna hade växt till sig lite, från 8 mm till kring 10 mm (någon var precis 10 mm och någon strax under). Så jag ska fortsätta med den dosen jag har nu, 93,75IE, fram till tisdag när jag har nästa VUL. Om allt går som det ska (vilket vi är lite skeptiska till) så borde äggblåsorna växt till kring 14 mm tills dess. Vi får se :)


    Hur gick VUL för dig idag? Jag hade nog lite samma resultat som på ditt första... Slemhinna på knappt 7 och tre äggblåsor på ca 9 mm. Nackdelen var att alla tre var jämnstora så min läkare vill inte öka dosen för att inte riskera att alla tre fortsätter att växa utan hoppas att med en lugn fortsättning kan en eller två dra iväg... Så håller tummarna! Men blir lite orolig att det ska avstanna, eller bli lika seg process än en gång.... Nytt VUL måndag så får se vad som hänt då helt enkelt.
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-11 23:50:42 följande:

    Hej!

    Segt men säkert kan man väl säga då att det går för dig. Såklart på gott och ont :) Förhoppningsvis gör den lite ökade dosen att de fortsätter utvecklas och så hoppas vi att en tar täten tills nästa gång!

    Mitt VUL visade idag en utmärkt slemhinna, den var perfekt på alla sätt och redo enligt läkaren. Woho! bara där liksom :)

    Till skillnad från förra VULet då man såg två äggblåsor kring eller strax under 10 mm så såg man idag att en av blåsorna var större, kring 11,5 mm. Ingen annan som var nära 10 mm-gränsen så troligtvis har den andra gått tillbaka. Så nu är det alla bets på den ensamma lilla äggblåsan!

    Ska fortsätta med samma dos tills på fredag (precis som för dig resonerade man sakta och säkert) när jag har nytt VUL och då får vi 'domen'. Antingen har äggblåsan växt ytterligare och kommit upp i 14-15 mm så vi fortsätter någon dag med stimulering och sedan Ovitrelle för sista boosten innan ägglossning och försök hemma :) ELLER så stannar den av i tillväxten och då kommer vi konvertera till IVF och köra stimulering inför äggplock någon gång nästa vecka. NÄSTA VECKA.

    På fredag får vi alltså veta hur det blir, ett försök hemma eller IVF. Oavsett så kommer det ske snart, väldigt snart. Det känns så spännande, läskigt och fantastiskt på samma gång! Jag hör av mig igen på fredag :)


    Ja, jag hoppas det! Lite orolig att det ska stanna av men förhoppningsvis kan det gå vägen...

    Men wow så spännande! Fredag blir alltså fredagen med stort F. Heja blåsan!

    Vad är taktiken om blåsan skulle stanna av? Kör du fullt ös med högre dos då och förhoppning om nya/fler blåsor och sen äggplock? Växer de så snabbt då? Lite dåligt insatt i IVF-processen. Så spännande oavsett!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-12 14:23:41 följande:

    Heja blåsan! Både för dig och mig :)

    Jag vet inte riktigt. Om det skulle bli IVF skulle vi få mer information och planera på fredag som jag förstod det.

    Har läst en del om IVF och det verkar ju finnas två grundvägar, kort eller långt protokoll. Den ena kör stimulering direkt i naturlig eller stimulerad cykel och den andra kör man nedreglering först, alltså att man förtrycker kroppens egna signaler och tar över helt med olika läkemedel. Kanske är det så att jag får någon typ av nedregleringsgrej innan vi kör på med stimulering. Vi får helt enkelt se på fredag. Vi hörs då!


    Hur gick allt idag? Hoppas bra!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-14 21:14:24 följande:

    Men hej! Har gått som på moln idag så glömde helt bort att uppdatera!

    Idag fick jag iaf, helt överraskande, se en liten stor äggblåsa på skärmen som var hela 16 mm! Menopuren har alltså gett effekt och vi kommer inte behöva göra IVF i nuläget.

    Jag ska ta samma dos Menopur i två dagar till (för att den ska mogna ytterligare) och på söndag blir det Ovitrelle kl. 12.00 för sista boosten. Vi har fått råd att ha sex ikväll samt söndag, måndag och tisdag.

    Är så jäkla tacksam och lycklig över att vi fick till en ägglossning och att vi får ett försök på egen hand <3

    Jag ska vänta 17 dagar innan graviditetstest, alltså till 2/9, om jag inte får mens innan. Får jag mens så ska jag ändå göra graviditetstest och visar det negativt så kommer vi att köra på med samma dos Menopur, 93,75 IE, fast redan från dag 1 (eller 2-3, beroende på ifall det är helg eller så).

    Så nu kommer vi ha fullt upp några dagar med att säkra upp och det känns helt fantastiskt!


    Men ååh så roligt! Hurra! Vad glad jag blir! Så kul att det funkade så bra den här omgången. Håller tummarna att det kan gå hela vägen! Och om inte har ni förhoppningsvis hittat rätt läkemedle och dos för att få till äl!

    Kör hårt nu i helgen då!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-14 23:45:05 följande:

    Tack <3 Jamen, precis! Det känns så skönt att veta att den här dosen funkade och att det blir planen om det behövs flera försök. Känns så tryggt och bra. Men ja, nu kör vi hårt och håller tummar och tår för ett fint och romantiskt möte mellan ägg och spermie :D


    Bra nyheter här också! Fin slemhinna och en blåsa hade tagit ledningen på drygt 15 mm (de två mindre runt 12) så blir tre dagar till med Gonal-F och sen Ovitrelle torsdag lunch! Så härligt! Så förhoppningsvis kan det goda resultatet för oss båda fortsätta!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-17 08:35:31 följande:

    Men yes! Vilket underbart besked så här en måndag morgon! Då har ni hittat rätt dos!

    Jaha, då har ni ha fullt upp hela veckan med sprutor och kanske säkra upp inför helgen och sen helgmys :) Perfekt vecka! Go, go, go!


    Ja så himla skönt! Och din ÄL borde väl vara typ nu? Så spännande! Ska du köra något progestrontillskott? Jag ska testa ett annat progestron denna cykel, utrogestan. Som jag förstod det är det nytt på svenska marknaden men kraftfullare än Lutinus, men samma uoplägg med vaginaltabletter 3 ggr/dag.
  • Anonym (Syskonförsök)

    [quote=80605312][quote-nick]MiniNin skrev 2020-08-25 15:17:47 följande:[/quote-nick]Sorry för mitt sena svar! Jag gick helt in i min lilla ägglossningsbubbla där för mer än en vecka sen :) Men nu är jag tillbaka och nyfiken på hur det gått för dig? Du tog Ovitrelle i torsdags förra veckan? Hur säkrade ni upp där? Hur känns det nya tillskottet?

    Jag fick bekräftat i min OVY-app att jag haft ägglossning där på måndagen den 17/8. Går inte på något tillskott och tempen har hållt sig hög än så länge vilket är bra. 8 dagar kvar innan jag får testa, om mensen inte dyker upp. Känner lite grann i magen och ryggen, typ små "knip" då och då och magen känns lite orolig. Har också lite högre vilopuls. Annars inget utöver det vanliga tror jag.[/quote

    Härligt med äl- bubbla! Jo men det har än så länge gått bra. Tog Ovitrelle torsdag lunch, låg tisdag, torsdag, fredag och lördag. Hade väldigt tydliga äl-smärtor tidig lördag morgon så hoppas vi tajmade in det! Hur gjorde ni kring din äl? Nya progestronet är såå mycket bättre hittills- de är dragerade istället för Lutinus som typ löste upp sig direkt vilket gjorde de knepiga att föra in. Trista flytningar nu med men det kan jag leva med... får se vad det blir för biverkningar, jag mådde galet illa av Lutinus men det kom först efter 4-5 dagar så än kan väl fortfarande komma...

    Spännande! Är Ovy typ som Natural cycles ellee något helt annat?

    Åh, så svårt det är att inte gå och känna efter! Alla små krämpor överanalyseras.. jag är nog där om några dagar jag med ???? Var det 2/9 du skulle testa? Jag kör 4/9 (15 dagar efter Ovitrelle) så inte långt emellan!

Svar på tråden FSH-stimulering med sprutor utan IVF?