Inlägg från: Anonym (Syskonförsök) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syskonförsök)

    FSH-stimulering med sprutor utan IVF?

    MiniNin skrev 2020-08-25 21:51:13 följande:

    Då säkrade ni upp precis som vi också blev rekommenderade, samma dag som sprutan och två dagar efter. Jag tog ju sprutan på söndag 16/8 vid lunch men vi låg 'bara' fredag, söndag, måndag och onsdag. Fick inte till det på tisdagen där som vi fått råd om men hoppas att vi säkrade upp tillräckligt. Jag hade inga smärtor alls i princip, bara knip-aktiga, typ molande känningar till och från där under helgen, som att det var något på gång.

    Skönt att det är något positivt med det nya tillskottet, det kunde ju faktiskt vara tvärtom även om det är bättre! Hoppas biverkningarna håller sig borta!

    Ja, det skulle man nog kunna säga. OVY Premium har jag så betalar typ 99 kr/månaden för den. Se bild för hur det såg ut när den bekräftade ÄL! Har du någon app du kan dokumentera/följa cykeln?

    Så är det verkligen! Jag är väldigt bra på att lyssna på min kropp så inte konstigt heller att man märker minsta lilla grej. Allt nytt och konstigt man känner vill man ju ska vara något men försöker vara lagom positiv och realistisk. Yes, ska testa 2/9! Ovitrelle+17. Då är vi jättenära i testdag då ju, spännande!


    Det räckte säkert! Nu håller vi tummarna att det kan vägen för oss båda den här månaden. Vi har ju vart väldigt synkade hitills så hade ju vart fantastiskt att få inleda hösten med varsitt plus på stickan!!

    Spännande! Jag har ingen app och har aldrig testat att tempa... vet du hur länge man behöver hålla på för att appen ska ha koll? Tänker om det kan vara värt att dra igång om det inte går vägen denna gång, men segt om det tar typ 6 mån innan man får några resultat... har det inte gått vägen då tror jag vi kommer gett oss in på IVF..

    Men som sagt - håller alla tummar och tår att det inte behövs och att vi lyckas denna månad!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-08-26 22:19:55 följande:

    Visst hade det varit helt underbart att få pluss båda två denna gång! Det tycker jag att vi spikar! ;)

    Tror man rekommenderar tre cykler för att appen ska ha möjlighet att ställa in sig och predicta någorlunda rätt, alltså mens, fertila dagar och ägglossning. Men det är ju himla svårt om man inte har en normal cykel ändå! Jag har tempat länge och inget har ju stämt. Jag har ändå använt den mest för att logga temp och symptom kring mens och ägglossning och för att göra noteringar om hur jag mår. Så har jag allt på ett smidigt ställe. Hade du börjat med det direkt vid mens om det inte går vägen denna gång så tror jag att det gått hur bra som helst. Det som är viktigt är att man har en basaltermometer med två decimaler och att man mäter typ samma tid varje dag innan man kliver upp.

    Men nu håller vi tummar och tår som du sa! Heja oss!


    Hej! Hur går allt för dig? Är det testdag i morgon? Hur känns det inför det?

    Jag är definitivt i stadiet när jag går och letar symtom alldeles för mycket och blir knäpp! Har lite ont i magen från och till men det har jag haft sen strax efter äl så är säkerligen progestronet alt Ovitrellen som spökar. I övrigt ingenting... Trots ihärdigt klämmande på brösten - ?kändes inte det där liiite?? Men det innebär också att jag sluppit alla trista biverkningar jag fick av Lutinus sist (illamående, huvudvärk mm) så det är skönt!

    Galet hur sakta dagarna kan gå inför testdag. Fredag känns oändligt långt bort....
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-02 13:23:20 följande:

    Hej!

    Jag önskar att jag hade bättre nyheter men fick tyvärr mens igår. Allt gick väldigt fort. Hade mått ganska bra förutom lite molande värk till och från och sen fick jag ordentligt ont helt plötsligt mitt i affären. Det tog över hela mig inom loppet av 10 minuter och blev helt kallsvettig. Fick kämpa mig hem och på toa sen bara rann det ur mig. Fick rejäla smärtor som ilade ner i ena benet sen och fick ligga nerbäddad hela eftermiddagen. Det kändes verkligen som jag föll på mållinjen, skittråkigt.

    Kontaktade kliniken som ändå uppmanade till ett graviditetstest så det gjorde jag i morse som såklart visade negativt. Så ikväll startar jag med Menopur-sprutorna igen och har bokat in första ultraljudet nästa fredag, 11/9.

    Jag har också varit otroligt uppmärksam på kroppen och olika symptom sen ägglossningen och jag har haft molvärk/svag mensvärk till och från, lite känning i brösten, varit lite upp och ner i humöret och haft nära till gråt på ett sätt jag inte haft innan. Så jag antar att det varit kroppens sätt att hantera allt. Jag tänker att jag ska försöka vara mer chill nästa gång och inte hypa upp mig för minsta lilla. Vi får se hur det går!

    Hoppas verkligen att det går bättre för dig! Hör av dig när du vet mer :)


    Åh så tråkigt att höra! Och puh vad jobbigt det lät till råga på allt - brukar du få så plötsligt eller kan det förvärrats av alla hormoner på något sätt? Ren spekulation... Tillåt dig att vara ledsen, är ju sån himla besvikelse när det inte går vägen, tror det är bra att få sörja det.

    Jag tror det är omöjligt att inte känna in på alla små krämpor. Så mycket man kämpar för att få till den där rackarns äl, då är de två veckornas väntan efter omöjliga att inte leta symtom. Så många månader jag gjort det och vissa omgångar vart övertygad om att jag är gravid (massor av symtom) för att sedan ta ett negativt test.... Såklart samma nu - går och letar hela tiden TROTS att den enda gång jag faktiskt blivit gravid hade jag inte tillstymmelse till ett enda symtom innan jag plussade. Så huvudet och känslorna går inte riktigt ihop... Hoppas såå mycket att det ska gå vägen denna gång men vet också hur satans besviken jag kommer bli om det skiter sig denna gång också. Försöker att inte tänka för mycket på det men det går såklart uruselt!

    Men på det positiva: skönt att du redan är igång igen och att ni hittade rätt dos den här gången! Är ju superpositivt inför denna cykel. Den här gången går det säkert vägen! Håller alla tummar!
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-02 22:25:16 följande:

    Mensen brukar ju vanligtvis vara väntad (p-piller tidigare och Primolut-Nor nu under behandling) vilket den ju inte var denna gång. Varken väntad eller välkommen helt ärligt :( Så jo, bara att den kom var ju som en chock lite grann. Men nej, annars brukar den inte komma så snabbt, utan förvarning. Jag brukar åtminstone någon timme eller två innan, bli orolig i magen, lite sådär knip typ och körig och sen får jag ont som sen eskalerar snabbt. Detta kom liksom PANG på! Hade inte så mycket mensvärk på p-piller tidigare men nu under behandling så har jag haft rejält ont och som jag skrev, haft smärta som strålat ner i vänster ben som nästan varit värre än smärtan i magen. Men som tur var tog det bara några timmar och sen var det värsta över. Brukar du ha mycket ont när du får din mens?

    Jomen, jag håller med. Det är ju väldigt svårt att inte leta symptom och vara uppmärksam på minsta lilla. För att man vill det mest av allt. Så är det ju. Och jag tillåter mig absolut att vara besviken och deppig nu. Det måste man få lov att vara. Vare sig det är första eller sjunde gången man försöker. Känslor är tillåtna.

    Ja, det är verkligen positivt nu in i nästa omgång! Så tacksam för det försök vi faktiskt fick och att vi hittade rätt dos. Hoppas att det ska funka lika bra denna gång! Men gör det inte det så har vi fortfarande en bra plan så det är bara att köra på och hålla tummarna. Hoppas att september blir vår månad :)

    Håller tummarna för dig inför fredag!


    Ingen bättre lycka här heller tyvärr Supernegativt! Dock hann jag orättvist nog få upp hoppet då första testet jag tog var något fel på - istället för ingen linje/lodrät linje (som det ska vara vid plus) var det en vågrät linje. Googlade och fick fram att det betydde fel på testet men både jag och min man fick upp hoppet ?ett streck kanske ändå är ett streck?!?. Men nästa test fick snabbt ner våra förhoppningar... så jäkla tungt! Så idag blir det deppdag med choklad, brie, chark och vin (passar på att njuta av det jag kan äta, försöka hitta nägot positivt).

    Så nu är det bara att invänta mensen. Sist kom den dagen efter jag slutade med progestronet så hoppas det går lika fort denna gång så jag snabbt kan komma igång igen.., även om detta blir sjätte stimuleringscykeln är det ju rent krasst bara 2 omgångar vi fått till äl så tänker tredje gången gillt!

    Hur går det med dina sprutor? När är första vul?
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-04 09:13:12 följande:

    Men neeej, fy vad tråkigt! Så här skulle det ju inte bli :( Dumt jäkla test också som gjorde det värre. Tillåt dig att deppa och äta gott! När slutade du med progesteronet?

    Tredje gången gillt låter bra! För oss blir det andra gången men det går minst lika bra :) Har hunnit ta två sprutor, går jättebra. Första ultraljudet är bokat fredagen den 11/9, så om en vecka. Nedräkning för fullt.


    Ja, så tungt! Tog sista progestronet igår så hoppas mensen kommer i morgon så kan jag börja spruta söndag.

    Jag blev gravid med min son andra lyckade stimuleringen så hade extra förhoppningar denna gång, men då kanske det är för dig andra gången är lucky charm istället!

    Spännande! Håller tummarna på bra start.
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-09 20:59:09 följande:

    Kom din mens som den skulle? Börjat på sprutorna ännu?


    Mensen dröjde lite längre den här gången men kom i måndags, väntan var jobbig - kändes som ett vakuum när man bara väntar på att få starta om.. Drog igång med sprutorna igår vilket var mentalt skönt. Nu är vi igång igen! Hade du första vul fredag? Jag ska på vul söndag (min läkare var fullbokad mån och tis), misstänker att det blir lite tidigt för att ha hänt något men vi får se... Hur känner du inför denna omgång?
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-09 23:11:04 följande:

    Jag förstår dig. Det är verkligen så skönt att man får starta om direkt när mensen kommer. För även om den betyder att allt gått åt skogen så påbörjas en ny chans, ett nytt försök direkt.

    Jag har mitt första UL på fredag, kl. 13.00. Det är CD 11 för mig. Känner mig positiv och hoppfull att denna högre dos nu gett resultat så att vi får se en blåsa över det magiska 10 mm-strecket på fredag. I förra cykeln och med en lägre startdos var blåsorna precis 10 mm på CD 12 så ja, hoppas att den högre dosen gett liiite mer denna gång.

    Menar du nu på söndag? CD 7? Hur kommer det sig att man kallar dig så tidigt? Borde inte onsdagen nästa vecka, CD 10 funka?


    Exakt! Låter positivt - håller tummarna att någon blåsa tagit sig över 10 mm!

    Ja men precis. Nej du har rätt... hon kanske tänkt fel? Jag dubbelkollar! Betalar ju ändå rätt bra för varje undersökning eftersom jag går privat, så det känns ju dumt att ?slänga bort? en...
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-09 23:11:04 följande:

    Jag förstår dig. Det är verkligen så skönt att man får starta om direkt när mensen kommer. För även om den betyder att allt gått åt skogen så påbörjas en ny chans, ett nytt försök direkt.

    Jag har mitt första UL på fredag, kl. 13.00. Det är CD 11 för mig. Känner mig positiv och hoppfull att denna högre dos nu gett resultat så att vi får se en blåsa över det magiska 10 mm-strecket på fredag. I förra cykeln och med en lägre startdos var blåsorna precis 10 mm på CD 12 så ja, hoppas att den högre dosen gett liiite mer denna gång.

    Menar du nu på söndag? CD 7? Hur kommer det sig att man kallar dig så tidigt? Borde inte onsdagen nästa vecka, CD 10 funka?


    Pratat med min läkare och anledningen att de vill kolla så tidigt är att jag flera cykler haft många blåsor tidigt och är det så även nu vill de hinna parera med lägre dos. Upptäcks det efter CD8-9 är sannolikheten att man hinner bromsa lägre, och då kan vi istället få samma scenario som jag hade min första sprutcykel där allt istället stannade upp vid sänkt dos. Så efter förklaringen känner jag mig trygg med planen framåt.
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-11 17:12:20 följande:

    Aha, där ser man! Det är ändå bra att du frågade så du har koll på varför och känner dig trygg med besluten som tas om din behandling.

    Idag visade första ultraljudet denna cykel en fin slemhinna på ca 7 mm och två blåsor precis på gränsen till 10 mm. Så jag ska fortsätta med samma dos Menopus, ca 94IE, och sen ha andra ultraljudet på tisdag 15/9. Ha en trevlig helg så får du höra av dig efter ditt UL på söndag!


    Min läkare måste ha en bra magkänsla - trots rekordtidigt VUL på CD7 hade jag rekordstora blåsor föt första ultraljudet - en på 12,5 och en på drygt 10. Slemhinnan var bara 5,5 men mensen har knappt tagit slut så hoppas den växer till sig kommande dagar. Ska fortsätta med låååg dos (50 ie) och sen har jag nästa VUL fredag 18/9. Men fick också uppmaningen att börja ligga from torsdag om blåsorna fortsätter växa i den här takten så vi inte riskerar att missa ev äl. Sån surprise! Visar verkligen hur olika det kan bli från gång till gång...

    Diskuterade även nästa cykel om det inte tar sig denna. Då är planen att vi spolar äggledarna på typ CD7-8 men avvaktar att dra igång stimulering till dess, med tanke på utvecklingen som varit nu tror min läkare att min kropp kanske får till en naturlig äl nästa cykel, och om inte fångar vi upp det i samband med spolning och drar igång stimuleringen då. Min kropp är SÅ sliten av alla hormoner i stort sett nonstop i 6 mån (har inte varit mer än ett par dagar utan hormoner per cykel efterosm jag kört progestron direkt efter äl) så skulle verkligen behöva ett break men vill heller inte sumpa en cykel så detta känns som en perfekt kompromiss. Vi har även sagt att vi kör 1-3 stimuleringar till efter denna om det inte tar sig, sen är det IVF... men hoppas det inte ska behöva gå så långt! Har du spolat äggledarna?

    Går allt fortsatt bra för dig? Hur känns det inför tisdag?
  • Anonym (Syskonförsök)
    MiniNin skrev 2020-09-13 22:49:43 följande:

    Men shit, alltså! Vilket resultat för CD7! Måste ju kännas hur bra som helst! Din kropp bara: "lika bra och köra för detta kan vi nu, liksom", haha! Vad glad jag blir för din skull! Då håller vi tummarna för att slemhinnan ska hänga på och göra sig redo för de där äggen!

    Superbra kompromiss ni fick till då du är nöjd. Det är det viktigaste, tycker jag. Att man får vara delaktig och förstår bedömningarna och besluten som tas. Blir ju tryggast då. Jag har inte spolat äggledarna och det har aldrig kommit på tal. Jag ska dock fråga om Lutinus eller ja, om progesterontillskott kan vara aktuellt, nu nästa runda. Hur kom det på tal för dig?

    Usch ja, kan tänka mig att vara på hormoner konstant verkligen är kämpigt. Men kanske känns bra att ha en tidsram nu med 1-3 cykler innan IVF så du kan ställa in dig på det och inte känna att du ska gå på det i all evighet? Hur var det nu med kö och så till IVF för er del?


    Ja känns verkligen jätteskönt, och så oväntat. Förväntade mig att det typ knappt skulle vara mätbart, då blåsorna vid CD10-11 tidigare varit under 10.

    Jag har haft en hel del spottings, både före menw och istället för mens så tror det var prinära anledningen till progestronet. Sen tror jag inte det skadar så min läkare vill nog ?maxa chanserna?.

    Eftersom det är syskonförsök går vi ju privat och får bekosta allt själva. Mottagningen vi går till idag har ingen egen IVF men samarbetar med bla Carl von Linné och Livio så blir det IVF kommer jag kunna ta alla VUL etc hos min läkare och bara gör ev plock/insättning på klinik vilket känns tryggt och skönt. Var i kontakt med ett par kliniker i våras och då var det ca 2 mån väntetid på uppstartsmöte, sedan behandlingsstart ganska omgående. Men ska faktiskt kontakta dem idag igen och se hur läget är, även om det bara är ett par månader kanske det är lika bra att ställa sig i kö men ha möjligheten att förhala om vi vill fortsätta med nuvarande stimulering någon/några cykler till när vi blir erbjudna tid. Ska höra hur de resonerar! Måste vara skönt för dig att inte behöva blanda in någon annan klinik utan att det i så fall bara ?rullar på?.

    Härligt att du håller i den positiva andan! Håller tummarna att du får ett finfint resultat i morgon!
Svar på tråden FSH-stimulering med sprutor utan IVF?