Inlägg från: Anonym (Kvinnan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinnan)

    Partner som lägger sig i ens klädsel..

    Anonym (B) skrev 2020-05-24 17:20:27 följande:

    Hur ska han kunna ta kläderna om hon har de hos dig?


    Hon lär ju gå ut med dem ute? Vi bor i en liten kommun och han kommer antingen se henne eller så säger folk till honom vad de sett. Dessutom tycker jag det är jättefel att sända ut signaler till dottern att hon ska gå bakom ryggen på sin pappa. Inte ok.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (?) skrev 2020-05-24 19:04:40 följande:

    Nej, såklart har han inte nämnt det eftersom du bara har dina 2 systrar som vänner. Försök att skaffa fler och se vad som händer. 

    Får du lov att sminka dig? Att fixa med håret?


    Jag känner nog honom mer än vad du gör. Han litar på mig och vet att jag inte skulle bli hjärntvättad av någon vän. Vissa av er får det att låta som att han är ett monster som inte ens låter mig umgås med andra. Men förstår att det kanske låter så eftersom ni inte känner honom som jag gör.

    Han bryr sig inte om jag fixar mig på andra sätt, handlar om kläder mest. Förutom typ något han anser vara "horigt" som t.ex näsvingepiercing, men som sagt bara kläder mest.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (B) skrev 2020-05-24 20:48:15 följande:

    Han kan ju inte slita kläderna av henne eller gå in i din bostad och ta dem??

    Hon behöver inte gå bakom ryggen på honom. Bara säga som det är. Han kan inte göra ett skit.

    Jag håller med andra om att du är hjärntvättad. Du är ju rädd för honom. Det är man inte i en frisk relation. Jag började dejta en man som inte gillade att jag hade killkompisar. Min dejt var från en annan kultur (muslimskt land). Jag meddelade bestämt att jag behåller min kompisar och passar det inte är det tack och hej. Han förstod då att det är normalt för en svensk kvinna att ha manliga vänner och han blev också kompis med dem. Vi levde ihop i flera år.


    Han kan fortfarande bestämma att hon inte får ha på sig dem ändå. Men den här diskussionen är långsökt för jag kommer inte lämna.

    Jag är inte rädd för honom, snarare konflikträdd och han bestämd. Har han sagt nej så går det inte att ta ett steg längre.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (abc) skrev 2020-05-24 20:53:53 följande:

    Du menar alltså att din dotter kommer växa upp under hedersförtryck och att du är helt ok med det?


    Detta är inte hedersförtryck.
  • Anonym (Kvinnan)
    pyssel skrev 2020-05-24 21:52:04 följande:

    Det är klart det är. Mannens heder sitter i att kunna kontrollera att du har en tjock kofta framför underlivet och tillräckligt bylsigt och oformligt över rumpa och bröst, som en av många ting. Du skrev ju dessutom att det var kulturellt sanktionerat. Du använder ord som att han "inte förstår hur andra tillåter sina fruar" och han säger att du ska "sluta trotsa", typisk vokabulär för en hederskontext. Sedan tror jag det är en hel del svartsjuka inblandad som får näring av kontexten, men som också är ett personlighetsdrag.


    Det är lite heder i det absolut, men inte till den grad att det bör kallas för hedersförtryck. Hedersförtryck handlar mycket om att man måste återuppta sin förlorade heder genom att straffa personen som "skämt ut" sin familj. Varken jag eller dottern riskerar våra liv. Han skulle aldrig mörda oss och hade jag ens misstänkt mord så hade jag aldrig stannat. Att kalla detta för hedersförtryck är att förminska andra kvinnor som drabbas av det.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (...) skrev 2020-05-24 23:02:05 följande:

    Så om du bestämde dig från en dag till en annan att börja klä dig som dina systrar och din dotter när hon blev tonåring klädde sig i de korta kjolarna du nämner och började ha pojkvän och ett sexuellt samliv. Då skulle din man alltså bara bli lite irriterad men sedan rycka på axlarna och acceptera?


    Nej, men han hade inte mördat mig eller henne för att återuppta sin heder?
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (...) skrev 2020-05-24 23:12:16 följande:

    Så vad hade han gjort?

    Det behöver inte handla om mord för att vara hedersförtryck, mord är bara kulmen av det hela.

    Hedersförtryck är just det, att förtrycka en person (tex genom att förbjuda den att gå ut om denne inte har fått sin klädsel godkänd ) för sin egen heders skull.

    Om du inte är det minsta rädd för att han skulle bli våldsam varför är du så himla rädd för att säga emot när han väl sagt nej?

    Förtryck är att han inom er familj tar ifrån dig de självbestämmande rättigheter som du har i detta landet. Såsom rätten att klä dig som du vill


    Vad som hade hänt ifall jag helt plötsligt gick ut lättklätt? Ja förmodligen våld men inte mord. Dock skulle jag som sagt inte gå ut så frivilligt ändå. Det tråden handlar om är att jag redan täcker mig, men att det inte är tillräckligt för honom. Jag vet inte vad som skulle hända om jag gick ut så som jag anser är tillräckligt, men inte lika illa konsekvens som om jag skulle vara lättklädd iallafall.

    Sedan är jag som sagt inte rädd för att säga emot, jag har ju börjat göra det ofta och klagat/gnällt på hans krav så det är inte så att jag sitter som en tyst hund och inte vågar svara tillbaka. Skrev bara att om han sagt nej så är det nej eftersom han är bestämd, får inte gå ut annars.
  • Anonym (Kvinnan)
    Anonym (...) skrev 2020-05-24 23:37:28 följande:

    Och det du beskriver är förtryck, vare sig du inser det eller ej. Att veta att ens partner sannolikt kommer att bruka våld om man skulle gå ut i enligt denne olämpliga kläder är ett förtryck.

    Att din partner tar sig rätten att bestämma att du inte får gå ut är också ett förtryck.

    Det gör mig ledsen att du väljer ett sådant liv för dig och din dotter men jag hoppas att du pratar med någon och kanske kommer du att ändra dig någongång.

    Har du talat med dina systrar om hur strikt din man är?

    Hade jag varit du så hade jag varit rädd för min dotters skull, kommer han att börja slå henne sen om hon börjar gå emot honom när hon blir tillräckligt gammal?

    Och kommer du iså fall att tycka det är ok?


    Nej, har inte pratat med någon. Första gången jag nämner det öppet här. Föredrar att hålla inne allt istället.

    Alltså han tycker bara våld är okej om annat inte funkar, så jag är absolut inte rädd för att han skulle slå henne i framtiden. Hans lösning är att uppfostra med samma värderingar och då kommer hon frivilligt avstå från att bära lättklätt. Hon har dessutom inte ens hunnit fylla 4 år så det är jättemånga år tills detta ens blir aktuellt.
  • Anonym (Kvinnan)
    Jemp skrev 2020-05-24 23:44:24 följande:

    Vilka värderingar delar ni?


    Det mesta i princip förutom att jag inte tycker det är okej att kalla majoriteten av alla kvinnor för horor.
  • Anonym (Kvinnan)
    Jemp skrev 2020-05-24 23:50:40 följande:

    Det du skulle lära barnet är att stå upp för sig själv.

    Hela poängen med att lämna skulle ju vara att han inte ska ha nån makt över dig, inte att du ska fortsätta lyda hans idéer.


    Precis, han skulle då inte ha makten att bestämma över min klädsel. Men så länge vi har ett omyndigt (ogift) barn så kommer hans åsikter väga tyngre enligt honom och det kan jag inte göra något åt.
Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..