• Anonym (sf)

    Ni med social fobi, vad jobbar ni med?

    Och hur funkar ert jobb med diagnosen?

    Har ni klarat att plugga, kan man få stöd?

  • Svar på tråden Ni med social fobi, vad jobbar ni med?
  • Anonym (sf)

    B, skönt att höra att du klarade det! Bibliotekarie är mitt drömyrke men är rädd att inte klara klara utbildningen pga fobin och inte heller tala inför grupp på jobbet.

    Får jag fråga om det är folkbibliotek eller inte? Var det många år sen du läste utbildningen?

  • Anonym (sf)

    B, har du någonsin varit öppen med fobin eller har det inte behövts? T ex för att slippa redovisa projekt i jobbet?

    Har jobbat som timmis på folkbibliotek och det funkade fint. Men utbildning är värre än jobb iom redovisningar etc. Sen antar jag att man som bibliotekarie har fler sociala uppgifter än som timvikarie.

  • Anonym (sf)

    B, tack för svar! Det låter ändå som att det kanske kan gå, under rätt förutsättningar.

    Synd bara att man inte kan få mer stöd kring social ångest just vid examinationer! Inte sjutton ska väl ens liv behöva avgöras av det. Jag känner själv att det liksom bara inte går. Men har inget problem med att gå in i yrkesroll och prata med besökare t ex.

  • Anonym (sf)
    Anonym (förskola) skrev 2020-05-25 17:27:06 följande:

    Jag jobbar på förskola som barnskötare.Tyvärr har min sociala fobi  fått mig  att avstå att utbilda mig till förskollärare ,fast jag har förutsättningar eller hade.Jag är säker i min yrkesroll och jobbar ofta med att skriva texter,det är min starka sida.


    Det är ju förjäkligt, du som kan jobbet och allt, att fobin ska hindra dig från att plugga vidare! Önskar så att anpassningar kunde göras så att man kunde få en examen, i ditt fall till ett jobb du helt uppenbart klarar. Tänk om det kunde vara lite som vid npf, att det fanns ett visst stöd att få.
  • Anonym (sf)
    Anonym (A) skrev 2020-05-25 17:50:59 följande:

    Låt inte er fobi stoppar era drömmar. Det finns hjälp att få. KBT är bra. Jag arbetar som terapeut och med klienter som har olika sorters fobier och dom allra flesta blir hjälpta av kbt.


    Jag har gått i KBT för social fobi i flera omgångar, jobbat med det i 10års tid och blivit såpass bra nu att jag klarar att fungera på ett jobb. Men med skola är det tvärstopp, jag har påbörjat säkert 10 universitetsutbildningar med och utan terapi, men klarar helt enkelt inte av det. Så ja, terapi kan ta många en lång bit. Somliga kanske blir helt bra. Men inte alla.
  • Anonym (sf)
    Anonym (B) skrev 2020-05-25 16:53:17 följande:

    Hittills har det inte behövts, men jag hade inte haft några problem att säga det om det hade behövts. Jag kan bli nervös för småsaker och det har jag aldrig några problem att säga; upplever snarare att det hjälper. Jag är så van att vara nervös och kan liksom hantera det.

    Värre då med riktig ångest, den klarar jag inte av och skulle i så fall säga som det var till chefen: att det här går inte, jag har ångest och det kommer inte att fungera. Jag vågar tro att mina fördelar överväger och jag gör mer än de flesta ändå trots mina små nojor.


    Vet inte om du ens är kvar på forumet, men chansar och frågar: har du nån uppfattning om olika sorters biblioteksjobb? Tänker vart man i så fall ska söka sig. Är i valet och kvalet mellan den utbildningen och en annan som är lite tråkigare men där det nog är mindre presentationer etc.
Svar på tråden Ni med social fobi, vad jobbar ni med?