• cino80

    Ivf Maj 2020

    Nina Kaninen skrev 2020-05-28 08:47:30 följande:

    Jag hoppar också in här!

    Hej! Även jag har gjort IVF nu i Maj på Sahlgrenska. Inför IVF gick information ut om att de slutat sätta in färska embryon pga Covid. Okej tänkte vi och körde ändå. Vid första UL fick vi info om att de ändå börjat sätta in färska lite smått. Hurra tänkte vi!

    Men...

    Vi Fick tyvärr inte sätta in något pga överstimulering. Så jäkla trist va. Äggplocket gjorde jag i förra veckan och jag har fortfarande ont och blöder. Känner mig även lite nedstämd att det kom till IVF. Någon som känner igen sig?

    Kram ????


    Hej! 
    Jag gjorde en IVF-behandling 2017 då de gjorde en totalfrys (pga pco och risk för överstimulering). Det kändes jättejobbigt då, men nu i efterhand så känns det inte så farligt eftersom min son fanns bland dessa blastocyster. Tänk istället att det ger din kropp och livmoderslemhinnan en chans att återhämta sig och att det ger större chans att det lyckas när det väl är dags. :) 

    Jag själv är inne på min 3:e IVF behandling i år för syskonförsök och har precis gjort äggplock. De ville dock odla embryona vidare till blastocyster, men är så rädd att det inte ska bli några kvar. :(
  • cino80

    Hej alla!

    Jag har också gjort behandling på Sophiahemmet och är på mitt tredje försök (privat, syskonförsök). Det första äggplocket resulterade i 16 ägg (har pco) men bara 3 st av dessa blev befruktade. Det var inget fel på spermierna, så det hade säkert med äggen att göra. Efter det så föreslog läkaren isci och efter det så blev det större andel som blev befruktade. Den första gången ser de alltid som en testomgång och de ska ändra behandling om något inte funkar. Nu sist fick jag ut 12 ägg varav 7 eller 8 blev befruktade och fick sedan en blastocyst insatt på dag 5.

    Jag själv samt flertalet vänner som har blivit gravida tidigare med ivf har kört glutenfri kost. Det ska tydligen kunna hjälpa till. :) Och jag blev tipsad om en klinik i Ryssland, OLGA, av Huddinge Karolinska. De ska även ha pengarna tillbaka garanti. Har även en vän som lyckats bli gravid med egna ägg där, efter flertalet försök på andra ställen.

  • cino80
    Lillamiia skrev 2020-06-16 17:47:42 följande:

    Okej så du är gravid nu alltså? Eller hur gick det för dig?

    Jag tror ja har exakt samma problem som dig, med äggen. Ja jag äter inte gluten ens. Inte i någon stor mängd iaf. En macka nån gång ibland. Annars har ja slutat med Pasta, potatis, ris och mjöl osv. De va över ett halvår sen. Äter mer keto dieten. Dock har ja slarvat lite nu senaste månaden. Ja har hört om henne också. Man får väl ta ett steg i taget


    Ja, det sjukt jobbigt att befuktningen inte kan ske normalt (som det gjort innan). Men å andra sidan är ju precis allt jobbigt med ivf. Jag plussade i måndags innan min testdag. Jag var helt säker på att det inte skulle vara nått eftersom jag haft några konstiga blödningar. Hade en liten blödning när ägget fastnade med min son, men nu var det annorlunda. Så jag känner mig inte speciellt säker. Mycket kan hända på vägen.

    Har du haft samtalet med läkaren än? Jag skulle tro att de försöker nått annat. Vilken dos har du fått när du fått behandling? Är det första försöket? Jag har behövt höga doser (350 menopur), vilket förmodligen har med min ålder att göra. Håller iaf tummarna för er.
  • cino80
    Sussna85 skrev 2020-06-16 19:22:42 följande:

    Jamen grattis till plusset!

    Får hoppas att allt kommer att gå vägen för dig med graviditeten. Blödningar behöver ju inte alltid vara negativt men oroar såklart en massa ändå


    Man kan iaf hoppas. Man blir tyvärr rätt luttrad efter alla ivf-behandlingar som inte går vägen. Hoppas att det kommer gå bra för er också. Den där eviga väntan är alltid lika jobbig. Alltid är det nått man väntar på. :) Jag har alltid försökt att inte tänka för mycket (lätt att säga, svårare i praktiken). Tror personligen att stress är det största hindret för att bli gravid. Så njut av sommaren. :)
  • cino80
    Lillamiia skrev 2020-06-17 16:24:10 följande:

    Det förstår jag! Att det har funkat innan och plötsligt går det inte men vad roligt att du är gravid nu stort grattis!

    Ja jag har pratat med ivf läkaren senast igår. Fick låg dos första gången med gonal f 112,5. då ja har pcos. Nästa gång höjer vi dosen och gör icsi i alla äggen. Så jag har gjort ett försök. Fått gonal f, inte menopur. Okej hur gammal är du? Tack för att du håller tummarna! Ja gör detsamma för dig!


    Vad skönt! Då har ni en plan iallafall som verkar lovande. Men skulle du få prova Menopur? Det kanske du inte fick eftersom du var så lättstimulerad och har pco. Finns väl stor risk för överstimulering då?! Och om det var första gången så finns det alla chanser i världen att det blir bättre nästa gång. Det är väldigt få som lyckas första gången. :) Jag har precis fyllt 40, så jag fattar ju själv att jag har oddsen emot mig. Det tog 3 år att få min son och nu har det gått över 2 år att få ett plus. Så en jäkla resa!
  • cino80
    Sussna85 skrev 2020-06-17 17:45:13 följande:

    Du har fått ett barn naturlig väg om jag förstod rätt? Vad har hänt efter det,om det är ok att fråga, varför måste ni ta till ivf nu?

    Här har jag två barn sen innan, och nu visa det stopp i båda äggledare. Så jäkla förbryllande och ledsamt, när jag inte har opererats eller haft en infektion som kan leda till detta.


    Nej, faktiskt inte. Eller jag blev gravid när jag var typ 19, men fick missfall. Sedan tog det att tag att hitta rätt person, plugga klart, hitta jobb osv. Sen vips var jag nästan 35 och trodde det skulle vara enkelt att bli gravid. Efter mycket om och men konstaterades då att jag inte hade ägglossning (pga pco) så vi var tvungna att göra ivf.

    Oj, vad märkligt att plötsligt få stopp. I båda äggledarna dessutom. Vet de inte alls vad det kan bero på? Kan det vara en infektion som du inte märkt av tex? Roligt med två barn. Hur gamla är de?
  • cino80
    Lillamiia skrev 2020-06-17 18:49:41 följande:

    Ja, jag tänker så med på ett sätt. Nej de va inte nåt prat om menopur, ska fortsätta med gonal f. Vi fick inte så många ägg som vi trodde eftersom jag hade hälften av blåsorna tomma. Ja överstimulering vill man inte ha, det händer oftast efter äggplocket om ja förstått det rätt?

    Okej ja jag fattar att tiden inte är med dig. Tiden är jobbig, oavsett om det är 1 eller 3 år vet inte om ja hade klarat av det två ggr som du gjort. Vi har precis kommit till 2 års gränsen här och ja trodde liksom ett barn skulle blivit ett år vid det här laget om vi hade fått barn när vi trodde.


    Ja, pco:are kan ju tyvärr ha en del tomma blåsor. Men gäller att hitta rätt ägg bara. :) Till och med min läkare som jag har nu såg uppgiven ut innan ägguttaget, och ändå plussade jag nu. Så allt kan hända. Vid min första ivf på Huddinge Karolinska så fick jag göra totalfrys pga överstimulering. Så jag har sluppit det. Vid ett av ägguttagen nu senare tid så fick jag dock sjukt ont efteråt, så kan tänka mig att de som får överstimulering har det hemskt. Och då har jag ändå fött barn utan minsta bedövning.

    Just det där med väntan är ju så jobbigt. Ens eget liv står still medans alls andras rullar på. Sedan är det lätt att tänka att man borde haft ett barn som skulle vara en viss ålder om livet skulle vara som man ville. Det är psykiskt jobbigt. Men jag har lärt mig den hårda vägen att livet sällan blir som man vill. Men än är det långt ifrån kört. Det finns fortfarande en stor chans att lyckas. Och som jag skrev innan, så har jag blivit rekommenderad OLGA i Ryssland. En vän till mig fick besked att hon hade dålig äggreserv och att de rekommenderade äggdonation. Efter många försök på flera kliniker så kom hon dit och fick ut 5 blastocyster! Och blev gravid. Så man ska inte ge upp sin dröm i första taget. :)
  • cino80
    Sussna85 skrev 2020-06-17 20:15:50 följande:

    Ok, ja som du skrev, vilken jäkla resa för att få dessa skatter man så så önskar.

    Ja det enda jag kan gissa på är en tyst infektion då? Har gått med en konstig mensverk egentligen genom hela cykeln i typ 3 år, så kanske har varit ett varningsteckan jag inte har tagit på allvar.

    Sonen var inte så lätt att bli till, medans dotter typ tog 3 försök.

    Men med sonen fick jag påbörja en utredning,och fick snudda på känslan för ett kommande ivf, men vi kom inte så långt...

    För sen så fick jag ett missfall och sen stanna min Gabriel i magen

    2 år senare kom Freja. Så nu är dom snart 10 resp. 8 år gamla.


    Det är nog svårt för folk som inte varit i samma sits att förstå exakt hur jobbigt det faktiskt är med att kämpa för ett barn. Nått som många tar för givet. Men på nått sätt så svämmar hjärtat över av kärlek när man väl lyckas. Varje gång jag ser min son tänker jag alltid hur lyckligt lottad jag ändå är och det finns inte nått som jag inte skulle göra för honom.

    Hm, ja, det låter ju som det. Men det spelar ju ingen roll egentligen vad orsaken är. Tur att det upptäcktes. Men det går inte att få bort stoppet då? Är väldigt dåligt insatt i just sånt. Allt annat har jag läst mer eller mindre allt som går att få fram kring (gillar information, jobbar även med det typ).

    Åh, då är dina barn ganska stora då. Då kanske de märker av att något är på gång. Barn brukar ju vara ganska duktiga på sånt. En liten rolig händelse var nu nyligen innan jag testat, men efter insättningen. Då kom min son som är 2,5 och lyfte på tröjan så magen visades och så brast han ut i ?bebis?. Det hade han aldrig sagt innan, så på nått sätt tog jag det som någonting positivt och att det kanske kunde stämma. :)
  • cino80
    Sussna85 skrev 2020-06-18 15:21:26 följande:

    Jo så är det, man måste gå i samma skor för att förstå, på riktigt förstå.

    Men så är det ju med det mesta i livet,man kan ju aldrig riktigt säga helhjärtat "jag förstår precis" innan man har varit där själv...

    Barn är verkligen en gåva och inte bara nått man "skaffar".

    Hehe, ja...barn kan ju verkligen ha ett sjätte sinne!

    Jo, mina barn känner att det är nått. Jag har inte sagt nått till dom om nån ivf. Men de undrar mycket över våra resor och vad vi gör. De brukar annars inte bry sig så mycket vad som händer när de är hos pappan.

    De kommer att få ett syskon i December...barnens far och hans nya väntar en son tillsammans...så det var ett litet slag i magen på mig faktiskt när jag fick veta. Men men, min dotter väntar med spänning på den lille.

    Förut öppna de upp äggledarna med titthål om jag har fröstått rätt. Men de var mera risker att man skulle ta med för mycket äggreserv etc, och göra mer skada än nytta på äggledarna.

    Så nu så får man gå vidare till IVF direkt istället om man har blockad i äggledarna.


    Ja, det är verkligen så. Samtidigt så har vi folk omkring oss som har det värre och som bara önskar att de ska kunna leva ett ?vanligt? liv. Inte för att det egentligen gör saker lättare, men ändå.

    Åh, jag kan tänka mig att det är jobbigt. :( Men det blir er tur sen, så era barn har vanan inne och blir perfekta barnvakter. :)

    Då låter det som att man aldrig får veta orsaken då. Men tur ändå att ivf finns.

    Hoppas midsommar varit bra iaf! Här har det varit fullt upp! Härligt med sommarvärme dessutom.
  • cino80
    Lillamiia skrev 2020-06-19 14:15:36 följande:

    Ja de är ju så. Men de verkar som att dom kanske inte tänker på det vid ivf behandling. Det känns som man utgick från att det typ skulle ligga ägg i typ alla blåsor dom tömde.

    Ja det är lite som ett lotteri. För mig så har jag bara mätt positivt att man tror så mkt på att detta ska funka, men hittills bara stött på negativt besked i varje skede.

    Oj hur kändes det då efteråt? Ja tyckte jag va väldigt svullen och hade ont i magen efteråt, det är väl nu typ 12 dagar senare som de börjar lägga sig. Hade ont när ja kissade också i ett par dagar efter äggplocket. Att föda barn utan bedövning måste ju varit jobbigt!

    Nä man ska ju inte ge upp o klart finns det ju hopp nånstans men när man precis fått besked att man aldrig kommer kunna få barn naturligt så måste det få sjunka in först, innan man kan gå vidare. Så fungerar iaf jag. Måste få sörja klart innan ja ser något hopp i det här. Sen kommer ja ofta upp. Har haft en tuff uppväxt så det slår så himla hårt detta.


    Det är nog olika för alla, så man kan ju aldrig veta. Men har läst att de med många ägg kan ha en del tomma blåsor. Hoppas de får ut rätt ägg nästa gång. :) Och det blir nog bättre nästa försök. Det kan skilja väldigt mkt mellan olika cykler sa min läkare sist när jag fick ut färre ägg än tidigare gånger. Så jag håller tummarna!

    Jag fick med mig tabletter för att lindra smärtan (oxinorm) och tog de när det var som värst. Men då var jag ju garanterat inte ens i närheten av vad de med riktig överstimulering får. Usch. Men i jämförelse med att föda barn så gör nog inget speciellt ont. ;) Tur däremot att kroppen glömmer fort och kan klara så sjukt mkt. Imponerande egentligen.

    Vad tråkigt att höra. Men då är du en kämpe! Ja, det måste såklart få sjunka in. Vi hade en lång resa innan, så när vi började med ivf så visste vi redan hur det låg till typ och var redo.
Svar på tråden Ivf Maj 2020