• Westperg

    Middag före eller efter träning? Hur lång tid före/efter träning?

    Är väldigt individuellt med hur tätt inpå både före och efter träning man klarar av att äta. Men du borde absolut få i dig någonting även efter träning, varför skulle du inte äta bara för att kl är lite mycket?


    Själv behöver jag helst vänta flera timmar efter en måltid, att springa milen bara en timme efter funkar inte. Så lättast för mig att äta lättare på dagen och rejält efter kl 21/22 när man tränat och hunnit hem och landa lite. Hitta det som funkar för dig bara.

  • Westperg

    Med de tider du anger så skulle jag själv dricka en shake/lätt mellanmål efter skolan och sen äta middagen efter löpningen.

  • Westperg

    För mig är det mer att jag blir för mätt/spyfärdig om jag anstränger mig hårt för tätt inpå måltid. Att sömnen kan påverkas negativt av att äta för tätt inpå att man somnar är ganska väldokumenterat så inget konstigt att du känner så.


    I ditt fall verkar det mest naturligt att försöka tidigarelägga din middag till 16-16:30 och sen bara ta en proteinshake på kvällen. Du får testa dig fram, finns som sagt inget rätt eller fel.

Svar på tråden Middag före eller efter träning? Hur lång tid före/efter träning?