Inlägg från: Sagoflickan |Visa alla inlägg
  • Sagoflickan

    Hjälp till den som vill stanna kvar efter otrohet

    En del otrogna är narcissistiska och grandiosa och anser sig vara berättigade att vara otrogna och är det igen och igen. De kan ofta skylla ifrån sig på sin partner och tar inte eget ansvar. De ångrar sig kanske inte ens.

    Andra är personer som älskar sin partner och alltid varit monogama men plötsligt befinner sig i en konflikt mellan sitt beteende och sina värderingar. De har klivit över en gräns de aldrig trodde de skulle korsa och ångrar sig uppriktigt. De gör sitt bästa för att reparera skadan de orsakat och gör oftast inte om det.

    Naturligtvis kan det även finnas andra varianter av otrogna. 

    Om man har byggt upp ett liv tillsammans med allt vad det innebär är det inte säkert att man bara kan eller vill lämna när en otrohet uppdagas. Förhållandet kan vara värt att försöka rädda. Mitt är det. Något som hjälpt mig oerhört är nedan länkar till den kända parterapeuten Esther Perel. Hon har bra tankar för den som vill lyfta blicken och ha en mer rättvis, humanistisk och rationell syn på otrohet istället för att vara fördömande, cynisk, pessimistisk och se allt i svart eller vitt. Hon hjälper en att gå vidare efter en otrohetskris. Otrohet är hemskt och allvarlighetsgraden kan såklart variera stort (allt går förmodligen inte att förlåta eller stanna kvar för) men vi är alla människor och ingen är perfekt. Otrohet är vanligt trots allt och även om det aldrig är rätt eller försvarbart att vara otrogen kan det hända den bästa av oss även om vi inte tror det. Jag vill förtydliga att jag talar om de otrogna i den andra kategorin.


    Hennes TED- talk:


    ">



    Om att otrohet kan inträffa och varför lyckliga människor är otrogna:


    ">



    En gång otrogen alltid otrogen?:
    ">


    ">


Svar på tråden Hjälp till den som vill stanna kvar efter otrohet