Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Hjälp till den som vill stanna kvar efter otrohet

    Anonym (Anonym man) skrev 2020-05-29 16:52:02 följande:

    Har inte orkat titta på länkarna, men håller med dig om att otrohet inte per automatik behöver betyda slutet på ett förhållande. Det kan finnas värre svek än att ens partner har sex med en annan. Av någon anledning verkar intoleransen för just sexuell otrohet vara enormt mycket högre än för andra - ofta mer väsentliga - handlingar som kan skada förhållandet minst lika mycket och på en djupare nivå. Fokuseringen på just sexuell monogami som det mest centrala i ett förhållande tror jag ofta gör mer skada än nytta, särskilt när studier visar otrohet är extremt vanligt. Kanske vore det bättre och hälsosammar om man inte förutsatte total monogami, men däremot total ärlighet och öppenhet? Att man accepterade att ens partner någon gång kunde bli sexuellt attraherad av en annan, utan att hen för den skull tappar attraktionen och kärleken till en själv? För mig är det smygandet, lögnerna, oärligheten som sårar; inte den sexuella handlingen i sig.


    Bara av ren nyfikenhet...Vad i ett monogamt förhållande är värre än otrohet.
    Det är ofta man ser just det, att det finns så många fler saker som är värre men jag har inte sett någon som har kunnat förklara vad som är värre.
    Saken är väl den att för en del är otrohet det största sveket och för andra kanske det inte är det...Vem har rätt? Och framför allt, vem har rätt att tala om för någon annan vad som är värre, det ena eller det andra?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Älskarinna) skrev 2020-05-30 12:40:20 följande:

    Håller med om att lögnerna kring det är det värsta! Att ha sex med någon annan är just bara sex... Jag skulle dock själv aldrig förlåta det eftersom att om min partner låg med någon annan skulle det per automatik varit en riktigt fet jävla lögn både mot mig och vårt förhållande.


    Nyfiken igen...Anonym (Älskarinna)???

    Du får , men alltså inte din partner?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (jaha) skrev 2020-06-01 10:25:00 följande:
    Jag tror säkert att det går men till vilket pris?

    Jag tror att många lyckas hänga ihop och säger att de är lyckliga, men när man synar närmare så kryper det fram att man har en massa issues och noll förtroende. 

    Jag tycker inte den verkliga frågan är om det går eller inte, jag tror säkert det går bara man ger sig fan på det, jag tycker den verkliga frågan är om det är värt det?
    Nä, ingenting är ju som innan otroheten. Allt måste ju i så fall starta om från noll.
    Och eftersom noll inte existerar i en pågående relation, är det i.a.f för mig inte värt det.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Älskarinna) skrev 2020-06-01 22:33:40 följande:
    Nej det tycker jag inte att det är!
    Med den signaturen du har, kräver det faktiskt en förklaring...?
    Är du älskarinna och tycker det är fel?Förvånad

    Av en händelse och med lite att göra, satt jag och slötittade på You Tube där jag kom in på en rad med klipp till en radiokanal i Stockholm "Power hit Radio" där dom har ett inslag varje morgon, vad jag förstår, som heter "Powers röda rosor" där dom ringer upp...ofta otrogna, och konfronterar dom med den Misstänksamme/bedragne sittande tyst i ett trepartssamtal...
    Detta är vad varje otrogen skulle råka ut för...!!
Svar på tråden Hjälp till den som vill stanna kvar efter otrohet