Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Knipövningar? Gör ni det? Hur ofta/mycket? Resultat?

    Jag tycker också du slå ladda ner appen tät. Sen kan du köpa en knipkon också, det är ett bra hjälpmedel. Den är annorlunda mot knipkulor för konen går att öppna och så lägger man i små vikter. I början kanske man inte klarar några vikter alls men ju starkare man blir festa mer vikt kan man lägga i. Oavsett hur du gör för att öva knipet, tänk på att det är minst lika viktigt att slappna av i bäckenbotten annars riskerar den att bli överspänd. Jag har tyvärr en överspänd bäckenbotten så jag gör inga knipövningar alls. Överspändheten gör att jag får ont, speciellt när jag står och går mycket vilket jag gör hela dagarna på jobbet. Att jag inte klarade av att slappna av i bäckenbotten var även en av anledningarna till att jag fick en stor förlossningsskada när jag födde mitt andra barn.

  • Anonym (K)
    Anonym (Gravid) skrev 2020-05-31 07:54:18 följande:

    Kan man göra knipövningar under graviditeten utan att riskera att sätta igång något där nere...?


    Ja men tänk på att slappna av mellan knipen. När du ska föda är det jätteviktigt att du kan slappna av i bäckenbotten!
  • Anonym (K)
    Anonym (Gravid) skrev 2020-05-31 10:24:21 följande:

    Tack, det ska jag tänka på under förlossningen! :) Om jag har så mycket tankeverksamhet då. Men avslappning verkar vara viktigt när man ska föda.


    Det är det som är grejen, att öva på att slappna av under graviditeten så man inte behöver tänka så aktivt på att göra det när man väl ska föda. Om du inte har hittat till bloggen bakingbabies än så kan jag rekommendera den. Det är en fysioterapuet som är jättebra som driver den och där kan du hitta en massa bra information om knipövningar och en massa annat gravidrelatelat. Hon har en instagram med samma namn också och så har hon skrivit flera bra böcker.
Svar på tråden Knipövningar? Gör ni det? Hur ofta/mycket? Resultat?