• S23

    Tjänstledigt någon Hr här?Hjälp

    Varför är du tjänstledig? Oavsett så behöver du som Max meddela en månad innan att du vill återgå till full tid. De har säkert missuppfattat, informera bara om att du skall arbeta 100 till hösten.

    Och som tidigare sagts. Du kan söka tjänstledigt när du vill. För studier har arbetsgivaren rätt att skjuta på ledigheten 6 månader.

    Varför är du tjänstledig? Är det någon form av ledighet som arbetsgivaren inte MÅSTE godkänna, som gör att ni måste söka läsårsvis för att få beviljat?

  • S23

    [quote=80439654][quote-nick]Mimmiimimmii skrev 2020-06-01 19:30:45 följande:[/quote-nick]Har varit tjänstledig för att hinna med att köra till träningar mm[/quote

    Har du barn under 8 år? Isf har du ju rätt att gå ner i tid till 75% och behöver rimligtvis inte ansöka läsårsvis. Men kanske inte spelar någon roll.

    Oavsett. Du har rätt att arbeta heltid i höst. Informera bara arbetsgivaren om att du så tänker göra

  • S23
    Mimmiimimmii skrev 2020-06-01 21:25:39 följande:

    Nej min son är 8 så jag har varit vanligt tjänstledig


    Okej. Då har du helt enkelt en snäll arbetsgivare som ger dig ledigt trots att de inte har skyldighet till det. Alternativt ett kollektivavtal som reglerar detta.

    Isf kan det mycket väl stämma att man faktiskt måste ansöka terminsvis så som du beskrivit. Men som sagt. Du har all rätt att arbeta heltid till hösten oavsett
Svar på tråden Tjänstledigt någon Hr här?Hjälp