Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Kan min man vända det mot mig?

    Om du åker iväg på ett besök till dina släktingar ett tag så kan han inget göra, däremot om du flyttar långt bort utan hans tillstånd lär han garanterat polisanmäla dig.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Jjhh) skrev 2020-06-06 09:34:46 följande:
    Vilket troligen inte leder någonstans om TS förklarar att ja hon har flyttat men han är välkommen att ha umgänge enligt ett uppgjort schema. Har hon sen ert schema färdigt som hon ger honom när hon flyttar händer om sagt ingenting.
    Rätt och fel. Även om en förälder anmäls för egenmäktigt förfarande är det extremt sällan en tingsrätt tvingar tillbaka barnet eftersom det då oftast hunnit rota sig på det nya stället. Samtidigt räcker det inte att säga att pappan är välkommen att träffa barnet varannan vecka eller så - 90 mil bort! Har man delad vårdnad får man inte flytta hur långt som helst, så säger lagen. Vad en tingsrätt sedan beslutar är en helt annan sak.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Jjhh) skrev 2020-06-06 09:46:08 följande:
    Det går alldeles utmärkt att flytta hur långt man vill om man inte har ett etablerat varannan v umgänge som förstörs pga det. Jag uppfattade dock inte att TS ville flytta 90 mil utan det var dit hon ville på semester.

    Tycker dock det vore lämpligt att hon flyttar så långt ändå medan barnet är litet. Pappan verkar inte ha varit föräldraledig och ts har därmed en fördel. Han verkar dessutom vara ett allmänt arsel och bör inte ha varken fru eller barn.
    Vore jag ts skulle jag ta mitt pick och pack mitt i natten och bara dra, 90 mil låter lagom långt. Låt honom hota med polis och tingsrätt, han kommer inte långt med det, och under tiden lär ts få in massor med elaka och hotfulla sms som motbevis. Hoppas hon redan har en del sparat.
Svar på tråden Kan min man vända det mot mig?