Tips på bra och mättande sommarmat önskas!
Jag har en favorit. En kycklingröra som kan ätas varm eller kall och som kan stå i kylen några dagar. Det som gör den så bra ät att den passa lika bra till sallad som till pasta som på en ciabatta eller annat bröd eller vad man vill. Grunden har jag faktiskt knyckt härifrån.
Ett stort lass köttfärssås, som lövet skrev, är också skitbra. Gör den hyfsat neutral så kan man krydda upp med det man vill varje gång man tar fram.
Pasta i parti och minut är bra sommarmat eftersom det går fort och kan varieras i det oänliga.
Fiskburgare kan man också göra ett lass och frysa in. Fisk är lättare mat än nötkött.
Jag har en hel kategori i min receptlåda som heter "Sommarmat", plus att vi ska köra igång vårt sommar-50-tals-projekt imorgon. Jag kan gräva lite i båda om du vill.
Grejen på sommaren, i alla fall för mig, är ju att det är jobbigt att laga mat pga värmen (inte idag, kanske....), så allt som man kan göra i förväg så man slipper stå vid en varm spis är toppen.