Inlägg från: Anonym (Hold my beer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hold my beer)

    Betala tonåring?

    100:- timmen.

  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-06-07 10:39:08 följande:

    100:- timmen.


    För eget barn alltså. För grannarna skulle det bli en klumpsumma beroende på vad det är för slags jobb som behöver göras.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Nilla) skrev 2020-06-07 10:49:08 följande:
    Tack för svar! 

    Tänker du ändå runt 100/h för grannbarn, även om det blir som klump? Eller skulle du betala mer/mindre till andras barn? 
    Nej då blir det som sagt en klump, inte uppskattat att det kommer ta si och så många timmar, antingen går de inte med på det eller drar ut på det i evighet.

    Jag tror man får vara beredd på att betala mer till utomstående, dels för att de ska tycka att det är värt det och dels för att man kan förväntas hjälpa till mer i sitt eget hem. Vissa kanske inte skulle betala sina egna barn alls, men jag tycker man kan göra det om det är lite slitigare saker som tonåringen annars inte hade förväntats vara delaktig i.
  • Anonym (Hold my beer)
    Vinterankan skrev 2020-06-08 08:12:18 följande:

    Instämmer i att man hjälper till, men det är de vuxna som valt att bo i hus och de sysslor det innebär och också vad som behöver göras och jag tycker att ansvar för t.ex. bygga, måla och klippa gräs ligger på de vuxna även om barn gott kan förväntas hjälpa till en del utan betalning. Men när det kommer till att själva ta ett större ansvar t.ex. klippa hela gräsmattan, måla ett helt staket mm så tycker jag gott de kan få betalt. 

    Jag fick 50 kr i timmen för att klippa gräsmattan när jag var liten och det var länge sedan så uppemot 70-100 kr i timmen kanske är lagom idag. 


    Det är lite så jag tänker också. Man ska så klart hjälpas åt i ett hem, men det är inte barnens fel om föräldrarna har ett hus, trädgård, båt eller vad det nu kan vara. Hjälpa med små sysslor ska man kunna göra gratis men som du säger, stora saker på egen hand så borde man ge ungdomen lite betalt för det.
Svar på tråden Betala tonåring?