• Tow2Mater

    Mat på vandring

    Rödtjärnens Anna skrev 2020-06-10 11:51:37 följande:

    Vi tar med oss allt! Jag lagade vår förlovningsmiddag över öppen eld, en trerättersmiddag i en övernattningsstuga utan el eller andra bekvämligheter, långt inne i skogen, en kväll i slutet av september för fem år sen.

    Det finns ju alltid ett problem. Hur ska man kylhålla känsliga råvaror vis dagsturer/tvådagsturer? Vi har dels löst det med en liten mjuk kylväska som vi har kyler med små petflaskor (och har vatten då de är tinade) som vi fryser in. Eller så har vi gjort egen kylväska med hjälp av påsar modell större och tidningar. Har man tur håller de kylan från morgon till kväll.

    Jag gör ofta matiga mackor med röror eller kallskuret kött. Klämmor med nybakt tunnbröd.

    Sallad, potatissallad med kallskuret eller rökt fisk är också något som ofta packas ner.

    Korv i all ära, men för oss har det blivit mer vintermat som vi har med oss då vi tar en tur med skotern och grillar.

    Matiga muffins med ost och skinka fungerar speciellt på sonen, 3 år, som ibland får för sig att mackor inte går att äta.

    Pinnbröd

    Hemgjorda soppor och grytor som man värmer på gasolköket/kastrull över eld.

    Fantasin sätter gränser och eventuella allergier och matpreferenser.


    Vem bär kylväskan vid era vandringar?
Svar på tråden Mat på vandring