• Anonym (Maken)

    Hur förklara för henne att kläderna är för små numer

    Hej!

    Min hustru varierar i vikt en hel del i perioder, i synnerhet de senaste åren har det varit stora variationer.

    Hon är 44 år. För några år sen blev hon sjuk (cancer). Idag är hon friskförklarad igen och mår bra. Hon motionerar regelbundet och trivs med det. Hon är förtjust i sötsaker, chips och godis och äter en del sånt, inte minst sent på kvällarna då hon smyger med det. Hon är nog medveten om att det inte är hälsosamt att äta det hon gör men gör det ändå (kanske inte kan låta bli).

    Problemet vid hennes stora variationer i vikt är att hon inte själv verkar inse att hon passar inte i samma kläder som hon hade innan hon gick upp så mycket i vikt. Som exempel: Senast härom dan använde hon en sommarklänning som förr satt som den borde. Nu sitter den på tok för tight och valkarna lägger sig överallt. Hon skulle naturligtvis behöva gå upp i storlek. Så här är det med alla hennes kläder såklart men ibland syns det ju mer.

    Förr beklagade hon sig över att ökat i vikt så mycket. Nu verkar hon iallafall mef kläderna inte bry sig längre, eller struntar i det.

    Nu till min fundering: hur säger jag på bästa sätt till henne att kläderna inte passar numer. Att säga rakt ut hur det är lär ju sänka henne än mer.

    Att antyda försiktigt samma sak blir ju inte bättre.

    Bara låta det vara - jo så har jag ju gjort nu men när valkarna sväller och det skulle bli så mycket bättre bara hon valde en par storlekar större...

    Hur gör hag bäst i detta känsliga läge för att hjälpa henne bäst?

Svar på tråden Hur förklara för henne att kläderna är för små numer