• Lör 20 jun 2020 17:28
  1211 visningar
  637 svar
  Inlägg från PelloBello Visa alla inlägg

  Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

  Tänkte att det måste ju finnas fler som kämpar med barn men just varit med om en misslyckad graviditet. Här tänkte jag att vi kan följas åt när vi letar efter våra nya cyklar, nya plus och känslor och oro inför att bli gravida igen.

  Vi kämpar med syskon till sonen på 5 år.

  Blev gravida I mars efter 11 månaders försök. Men fick avbryta förra torsdagen pga fosterskador. Hoppet är inte ute, utan vi vill försöka direkt igen.

  Jag känner mig stressad för allas våra åldrar. Vill inte ha för länge mellan barnen, men verkar inte ha något val. Jag är 34, maken 37.

  Nu är jag på sluttampen med avbrytandet med spottings och väldigt väldigt svagt graviditetstest. Så snart hoppas jag att kroppen hittar tillbaka.

Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet
 • Lör 20 jun 2020 20:07
  #3
  Forgetmenots skrev 2020-06-20 19:16:18 följande:

  Hej,

  all styrka till er och ffa dig som behöver gå igenom den allra tuffaste delen av vad allt med graviditet och planering av graviditet innebär ?

  Jag är 30 år och har en dotter som nyss fyllt 3. Blev gravid med tvillingar i början av mars men fick MA i vecka 13, upptäcktes på KUB. Senare samma dag fick jag missfallet, så jag hann aldrig ta Cytotec utan kroppen kom igång och klarade av det på egen hand. Fruktansvärt. Önskar och hoppas att jag/vi aldrig någonsin behöver gå igenom det igen. Har sådan respekt för de som kämpar och kämpar i år med eller utan flera missfall, och ändå orkar fortsätta.

  Jag hade för en vecka sedan min andra ÄL sedan MA't och vi hoppas nu på plus om en vecka!

  Det är dock förenat med _väldigt_ mycket oro denna gång och jag önskar jag kunde få sova mig igenom hela första trimestern för att slippa den.. svårt att se hur jag ska våga glädjas ????

  Hur känner du för nästa graviditet?


  Nej familjeliv är kvar på 90-talet. Går inte att göra smileys eller annat här.

  Men nej vad tufft! Jag var mest orolig över MA inför kub. Men fick se en levande sprattlande bebis som såg såå fin ut enligt den bm. Fick dock 1:2 på t13 och t18. 3 dagar senare var jag på fostermedicin, då hade nackspalten mer än dubblerats sedan kub och fostret va full med svullnader. Tragiskt.

  Håller tummarna för att du får ett positivt test om en vecka. Jag har laddat med äl tester och bytt batteri i termometern så jag kan börja tempa och förhoppningsvis hitta äl snart.

  Hur lång tid tog det för dig att få tillbaka äl?

  Är väldigt orolig för en ny graviditet, samtidigt som jag absolut inte vill vänta och missa chansen.

  Vi har inga kromosomfel I släkten nån av oss, så troligtvis ren otur. Vi kommer få veta exakt vad som hände när obduktionen är klar snart.

  Men oavsett kommer jag vara orolig hela tiden om jag blir gravid igen.
 • Lör 20 jun 2020 21:24
  #6
  ESemlan84 skrev 2020-06-20 20:54:32 följande:

  Vad trist att graviditeten inte gick vägen. Tror jag kommer ihåg när du plusade, hängde i samma månadstråd tror jag.

  Jag har en son på 8 år från ett tidigare förhållande. Min nuvarande sambo och jag har försökt få barn i snart 1,5 år. Vi plusade på första försöket men det blev missfall i v 10. Ytterligare ett halvår senare fick jag ett MA i v 11 som upptäcktes på kub. Förra månaden plusade jag på äl+10 men det blev inte starkare och mensen kom 3-4 dagar efter BIM.

  Min ägglossning har alltid kommit igång på en gång efter alla händelser så kan hoppas att det gör det även för dig.

  Just nu väntar jag in mensen, kommer om 1-2 dagar, testade äl+10, äl+13 men det var negativt.

  Är så jobbigt att det inte går vägen för oss. Så frustrerande.


  Men oj så jobbigt. Det är så frustrerande att kämpa. Jag va så glad över att kämpande var över, så får man börja om igen. Nu är jag mest frustrerad över att jag inte har någon som helst koll på kroppen längre, och det lär ta tid innan den återhämtar sig :/

  Håller tummarna för ett plus istället för mens om ett par dagar för dig!
 • Lör 20 jun 2020 21:27
  #7
  Nässelfjäril skrev 2020-06-20 20:58:34 följande:

  Beklagar era förluster. Hoppar gärna in, fick göra sen abort på grund av fosterskador ej förenliga med liv. KUB gav 1:2 för trisomi 21, provsvaren efteråt visade att det rörde sig om trisomi 18. Inga riskfaktorer hos oss och provsvaren talar för otur.

  Jag har fått tillbaks ägglossning och näst på tur är mens, hoppas givetvis på att den inte dyker upp... Inga barn sedan tidigare. Så många dimensioner av oro och katastroftankar tillsammans med önskan och längtan.


  Låter väldigt likt mig. Fast vi fick 1:2 på t13 och 18. Men har inte fått resultaten om exakt vad ännu.

  Hur gick ditt avbrytande? Och hur länge blödde du/fixk tillbaka äl?

  Har bara gått 9 dagar sen avbrytandet för mig. Småblöder än och har värk. Men börjar redan bli frustrerad och vill komma igång direkt :/
 • Sön 21 jun 2020 01:12
  #11
  ESemlan84 skrev 2020-06-20 21:32:38 följande:

  Tack. Tänkte ni försöka igen direkt eller vänta en cykel? Det positiva är ju att ni iaf kan bli gravida och den här gången var det otur.


  Vi kommer försöka igen direkt. Vill inte missa någon chans. :)
  Nässelfjäril skrev 2020-06-20 22:02:21 följande:

  Såhär i efterhand gick det nog så bra det bara kunde ha gått. Där och då var det hemskt, men allt kom ut och inga komplikationer.

  Känner igen frustrationen alltför väl. Att få det där blodet som en påminnelse vid varje toalettbesök var rent ut sagt skitjobbigt. Jag blödde i exakt två veckor efter, sedan dess har det inte ens kommit så mycket som en brun flytning. Hoppas du är inne på slutklämmen! Åtta dagar efter att blödningarna upphörde fick jag positivt utslag på äl-stickorna.

  När jag fortfarande blödde ville jag bara att det skulle ta slut så kroppen kunde komma igång. Sedan besatt av att äl skulle komma igång. Nu för att mensen ska komma eller utebli. Har jag turen att bli gravid igen lär jag inte vara avspänd och orosfri direkt...


  Du beskriver exakt så som jag känner med.

  Jag vet doxk att jag hade en rest kvar som de räkna med skulle komma ut med blödning. Men är väldigt tveksam. Nåväl, varit blödfri två dagar, tills ikväll. Börja blöda igen och fått stark värk så sitter på gynakuten nu och väntar på läkare.
  Forgetmenots skrev 2020-06-20 22:06:42 följande:

  Åh så hemskt! KUB är ju sådan milstolpe så att först få höra att allt ser bra ut för att sedan få helt motsatta besked måste ha varit oerhört chockartat.

  Använder du också Natural Cycles?

  Jag blödde i 9-10 dgr efter missfallet och på dag 18 hade jag ÄL. Mensen kom sedan på dagen den var beräknad att dyka upp och nu hade jag ÄL på dag 15. Brukar ha på dag 12-14. Känner igen den mycket tydligt utan NC men är skönt att ha den som stöd och att få svart på vitt att tempen stiger.

  Jag håller verkligen alla tummar och tår för din kropp återhämtar sig så snabbt du önskar. Känner verkligen igen mig i att vara mitt uppe i sorgen men samtidigt inte kunna vänta på att få försöka på nytt. Många känslor från alla håll, minst sagt.


  Nej men jag använder fertility friend, också temp.

  Det är just det, hur mycket sorg man än känner så har jag insett att ju mer jag lägger tankarna på att försöka bli gravid igen desto lättare blir det svåra att hantera.

  Känslorna är verkligen all over. Så märkligt. Det här skulle ju vara en så sjukt lycklig tid där man bara skulle få njuta av bebismage och framtidsplaner. :(
 • Sön 21 jun 2020 11:47
  #13
  Steeph skrev 2020-06-21 09:40:35 följande:

  Här är en till som försöker efter ma (V 8+2) i februari 2020. Fått 4 ägglossningar sen dess. Är nu på ÄL+6 (3e försöket). Vi valde att vänta en ägglossning och mens innan vi började försöka igen.

  Fick ta mifepristone (som tydligen kan påverka hormonerna upp till 1 år..) sen cytotec för att få ut allt. Största skillnaden för mig före och efter ma är att hormonerna är i obalans. Får till exempel inget äggvitesekret vid ÄL, oregelbunden mens samt oregelbunden Blödningsmängd. Men hoppas att vi får plus snart.

  Innan ma blev vi gravida exakt 2 månader efter pillerstopp och hade redan ägglossning 1 vecka efter jag slutade med piller. Så kroppen har ju fungerat och vi blev snabbt gravida. Men nu när vi är på 3 e försöket och kroppen fortfarande är i obalans så blir jag stressad. Folk runtomkring för barn från höger till vänster och vissa har varit ?hoppsan vi är gravida?. Bara fortsätta kämpa!

  Lider med oss alla som gått igenom ma/missfall. Vad man blir knäckt och efteråt! Kram till er alla


  Men oj. Har inte hört att den kan påverka hormonerna efteråt :O
 • Sön 21 jun 2020 13:54
  #16
  Steeph skrev 2020-06-21 12:00:52 följande:

  Jag följer Jenny Koos som just pratar om hormoner, biverkningar etc. Hon sa att det KAN skapa obalans och det kan sitta upp till 1 år. Och det är ju för att mifepristone stänger av all progesteronproduktion (anti hormon för att graviditeten ska avslutas). Men jag håller hoppet uppe och tänker att så länge jag har ÄL så fungerar kroppen någorlunda.


  Läskigt. Hoppas det återställer sig snart!
 • Sön 21 jun 2020 13:57
  #17
  Nässelfjäril skrev 2020-06-21 12:49:31 följande:

  Pellobello - hoppas du blev väl omhändertagen på gynakuten. Varje bakslag blir som ett slag i magen.

  Ledsen över att fler behöver gå igenom det här, men skönt att höra att det finns fler som känner igen känslorna efteråt.


  Jodå, va bara några timmars väntan såklart. Men det gick bra. Fanns lite innehåll, men inte vävnad eller hinnor som hon såg, utan mer som blod, så inget som behöver hjälp med att komma ut.

  Märkligt nog går jag och hoppas på en större blödning nu, rensa systemet lixom.

  Ja det är just därför jag tänkte starta den här tråden. Känns som man är ensammast i världen med sina känslor. Hur tragiskt det än är, så är det samtidigt skönt att känna att det finns fler som vet vad man går igenom.
 • Tis 23 jun 2020 11:57
  #23
  ESemlan84 skrev 2020-06-23 05:53:11 följande:

  Jag har inte fått något positivt gravidtest den här månaden men mensen vill inte komma heller. Brukar alltid komma på cd32-33 men idag är det cd36. Är då irriterad på att den inte kommer så jag kan gå vidare till nästa försök.

  Vart ligger ni andra i månaden? Och ni som har så pass nyligen haft missfall/Ma känner ni att kroppen börjar komma igång igen?


  Jag blöder ännu efter mitt avbrytande. Så än är inte kroppen tillbaka till ruta 1 :(
 • Ons 24 jun 2020 19:03
  #25

  Efter hur många veckor fick ni tillbaka ägglossningen?

 • Ons 24 jun 2020 19:03
  #26

  Efter hur många veckor fick ni tillbaka ägglossningen?

 • Tor 25 jun 2020 08:45
  #33
  Nässelfjäril skrev 2020-06-24 21:04:55 följande:

  ESemla­n84 - hur går det för dig? Fortfarande inget positivt test eller mens?

  Pellobello - verkar dina blödningar ge med sig?

  22 dagar tog det innan min ägglossning kom tillbaks, men det kändes som en evighet...


  Ja det verkar som det. Jag hoppas det iaf. Men hat gått med blödning en dag, blödningsfri två dagar, blödning en dag osv. Men jag var ju inne i lördags. Då kunde hon inte se vävnadsrester, men blodrester utan flöde. Så förhoppningsvis var blödningen i måndags det sista som kom ut.

  Om jag ska tro mina flytningar och tappen position nu så förbereder den sig för äl nu. Men det kan ju Lika gärna vara kroppen som är förvirrad. Men vi börjar köra på nu så får vi se.
  ESemlan84 skrev 2020-06-25 06:14:36 följande:

  Jag har inga exakta dagar. Men jag inväntade alltid en mens mellan missfallet och att vi försökte igen. Har för mig att jag fick mens efter ca en månad efter att jag slutade blöda (blödde kanske 1 veckan) och ägglossningen kom på de vanliga cykeldagarna månaderna efter det.


  Skönt att det återställde sig så snabbt ändå :)

  Vi kommer inte vänta vill inte missa en enda chans. Sen får kroppen avgöra om den är redo eller ej. :)
  Steeph skrev 2020-06-25 07:14:22 följande:

  25 dagar för mig. Men hade positivt gravtest fram till dag 18. Så cirka en vecka efter negativt test kom min ÄL.


  Testade ni direkt då? Eller avvaktade ni?
 • Tor 25 jun 2020 08:47
  #34
  ESemlan84 skrev 2020-06-25 06:11:28 följande:

  Mensen lyser med sin frånvaro. Nu börjar hjärnspökena komma. Jag tog ett grav test på BIM och det var helt blankt men nu vill jag ta ett till bara för att vara helt säker. Men samtidigt är jag helt säker på att jag inte är gravid på grund av det blanka testet och inga känningar alls i kroppen, dessa hjärnspöken!


  Har du koll på din äl? Eller kan den ha kommit senare?

  Hoppet finns ju sålänge mensen inte kommit :)
 • Tor 25 jun 2020 09:11
  #36
  Steeph skrev 2020-06-25 08:53:47 följande:

  Nja kan inte säga att vi försökte utan vi låg någon gång nära ÄL. Vi sa att vi ville försöka ordentligt efter 1 riktig mens. Detta då jag hade ilningar i livmodern och visste inte riktigt om allt var ute. Nu är jag som sagt på försök nr 3, testade negativt imorse så jag får helt enkelt hoppas att försök nr 4 ger ett plus.


  Håller alla tummar!

  Tog oss 11 månader att bli gravid den här gången. Och då var det inget fel. Man får bara försöka och hoppas. För varje månad det inte tar sig närmar man sig det lyckade försöket.
 • Tor 25 jun 2020 21:45
  #39
  Annha354 skrev 2020-06-25 21:37:59 följande:

  Hur vet man utifrån tappens position att äl är på gång? Aldrig haft koll på det!


  Äl =högt placerad, mjuk och öppen.

  Efter äl = hård, lågt placerad, stängd.

  Mens= hård, lågt placerad, öppen.

  Efter mens = hård, lågt placerad, stängd.

  Efter mitt avbryt har den varit som vid mens. Nu har den flyttat sig uppåt. Och jag har fått mer äl sekret, om än blodblandat.
 • Ons 1 jul 2020 14:40
  #42
  Steeph skrev 2020-07-01 14:29:59 följande:

  En fråga, fick ju ma i februari. Första riktiga mensen varade i cirka 5 dagar med relativt okej blodflöde, 2:a mensen var riklig, 3 och 4e mensen har varit väldigt sparsamma. Har nu haft mens i 3 dagar och det verkar vara slut nu. Känns superkonstigt då jag innan graviditet hade mens i 5-6 dagar och likaså när jag åt minipiller... får ägglossning då jag tempar. Har dock läst att allt mellan 3-7 dagar är normalt men blir ändå lite orolig.


  Jag har alltid haft regelbunden mens i 4 dagar.

  Från ca september Minska den i mängd och till tre dagar.

  I februari var den några dagar sen, längre cykel än normalt alltså. Blödde pyttelite I två dagar. Gick till gyn veckan efter, allt såg bra ut. Veckan efter det äl. 11 dagar senare plussade jag.

  Mensen kan bete sig olika ibland. :)
 • Mån 13 jul 2020 21:12
  #67
  Steeph skrev 2020-07-13 20:50:10 följande:

  En fråga, så här efter ma får jag i princip ALDRIG äggvitesekret längre vid ägglossning. Får ni andra det?

  Innan ma hade jag alltid 1-2 dagar innan ÄL. Nu är det ingenting


  Har bara haft en ägglossning sedan min abort, men hade betydligt mindre älsektret den gången
 • Tor 16 jul 2020 20:04
  #72
  Annha354 skrev 2020-07-16 14:10:08 följande:

  Åh i dag kom första mensen efter missfallet. Även om jag är glad att kroppen verkar vara på banan igen. Så blir jag ledsen varje gång tant röd kommer på besök! Hur känner ni andra? Fler än jag som lever i 2 veckor cykler. Väntan på äl (2 ganska bra veckor), väntan på inte mens (över analysering av alla eventuella gravid symtom)


  Känner precis samma. Min första mens kom också idag.. Ledsamt samtidigt som skönt att kroppen är återställd. Nu blicka mot ägglossning
 • Lör 15 aug 2020 08:35
  bananmilkshake skrev 2020-08-14 22:31:32 följande:

  Tycker jag börjar få ont i brösten nu som jag alltid får efter ägglossning. Lite tidigare än vanligt bara. Men jag hoppas, hoppas verkligen mensen kommer igång som den ska. 

  Förresten, är det nån som upplevt håravfall efter missfall?

  Det är ju kanske inte jättekonstigt eftersom det är en graviditet som avslutats, eller är det amningen som gör att folk ofta tappar hår efteråt? 


  Amning har inget med håravfall att göra :)

  Man tappar mindre hår än vanligt under graviditet. Normalt sett Tappar man runt 100 hårstrån om dan, när man blir gravid ändras hormonerna och håret stannar kvar och naglarna blir bättre.

  Efter graviditeten återgår det till det normala, bara det att det hår du inte tappade under graviditeten tappas nu.
 • Mån 15 feb 13:36

  Hej! Ts här.

  När jag startade tråden förväntade jag mig att det skulle ta lång tid att bli gravid igen, om ens alls.

  Det var verkligen en jobbig tid efter avbrytandet.

  Fick min mens ganska precis en månad efter avbrytandet. 2 veckor efter det hade jag äl.

  Fatta chocken när jag sedan plussade två veckor senare.

  Efter det följde en otroligt jobbig tid med oro och ren rädsla inför kub, som blev vår dom förra gången. Bröt ihop när jag kom in på undersökningen. Och med pandemin får man ju gå på allt själv också.

  Nu är jag i vecka 31 med en tillsynes helt frisk flicka med bf I april.

  Så håll hoppet uppe ni som kämpar! Plötsligt händer det och även ni får era änglabebisar <3

Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...