Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

  Tor 1 okt 2020 13:36 Läst 0 gånger Totalt 609 svar
  Visar endast inlägg av Madame98 - Visa alla inlägg
 • Tor 1 okt 2020 13:36 #201

  Känner nog att jag också hoppar in.

  Har fått 3 missfall i vecka 6, ringde till gynekologmottagningen och kommer troligtvis stå i kö till en utredning, men väntetiden kan vara över ett år. Så känner att vi kan försöka innan ändå då jag inte klarar av att vänta så länge.

  Mitt senaste missfall skedde 19 september så har fortfarande inte fått tillbaka mensen. Efter andra missfallet kom mensen typ 8-9 dagar efter positivt ägglossningstest (ovanligt tidigt) så vet inte om detta blir ett riktigt försök, men vi testar ändå.

 • Tis 29 dec 2020 11:16 #434
  bananmilkshake skrev 2020-12-28 19:18:21 följande:

  Hej! Hur går det för alla här? Jag skulle behöva lite pepp... försök 4 har inletts nu i dagarna. Av dom försöken har 2 resulterat i graviditeter som slutat i MA. 

  Jag har svårt att få bort känslan av att vi försöker bara för att gå igenom missfall igen. Kan inte förstå hur det skulle kunna funka. Hjärnan tar inte in att jättemånga får två missfall och blir gravida sen. Jag hade bara 4 månader mellan mina MA. Det andra kändes knappt som det gått nån tid alls och som att jag fortfarande var kvar i det första. Ändå lät vi en mens passera för att hinna återhämta oss. 

  Hur gör ni med såna här känslor? 


  Hade missfall i september och har försökt tvinga mig själv till att försöka men inte haft någon lust. Denna månad försökte jag dock lite mer genom att ta reda på ägglossningen säkert. Tror jag hade ägglossning igår, så BIM blir 9 januari. Får se om det tar sig eller inte.

  Efter det får det bli enbart ett försök innan det blir paus ett litet tag pga kommer bli kallad för att fortsätta missfallsutredningen.

  Jag förstår dig exakt med det där att man enbart väntar ett missfall. Efter mitt andra missfall var jag så taggad och allt kändes roligt med att försöka skaffa barn. Nu när man vet att man är en av dessa 1% som får tre missfall i rad så känns det inte alls kul att försöka. Tänker bara "Det är dags att börja försöka nu och få ett till missfall". Jättejobbigt.
 • Mån 15 feb 14:45 #553
  PelloBello skrev 2021-02-15 13:36:24 följande:

  Hej! Ts här.

  När jag startade tråden förväntade jag mig att det skulle ta lång tid att bli gravid igen, om ens alls.

  Det var verkligen en jobbig tid efter avbrytandet.

  Fick min mens ganska precis en månad efter avbrytandet. 2 veckor efter det hade jag äl.

  Fatta chocken när jag sedan plussade två veckor senare.

  Efter det följde en otroligt jobbig tid med oro och ren rädsla inför kub, som blev vår dom förra gången. Bröt ihop när jag kom in på undersökningen. Och med pandemin får man ju gå på allt själv också.

  Nu är jag i vecka 31 med en tillsynes helt frisk flicka med bf I april.

  Så håll hoppet uppe ni som kämpar! Plötsligt händer det och även ni får era änglabebisar <3


  Stort grattis! Så himla roligt. <3
 • Lör 20 mar 21:46 #584
  Smurfem skrev 2021-03-20 21:33:58 följande:

  Idag var vi på tidigt ultraljud. Kliniken hade en modern apparat så vi kunde se tydligt via ultraljud på magen samt höra fostrets hjärtslag. Datumet stämde även exakt gentemot sista mens, v 8+3 idag.

  Bröt ihop innan hos bm när vi gick igenom min journal, var förberedd på det värsta och det lättade verkligen en sten när hon sa ?jag har hittat ett levande foster? och vi fick se den lilla på skärmen.

  Oerhört glad och tacksam. Håll nu tummarna att det är vår tur <3 Jag önskar er alla lycka till och att finna hopp efter allt jobbiga. Du är inte ensam <3


  Åhh så fantastiskt. Stort grattis och hoppas det går hela vägen. <3 Vilket datum är du beräknad?
 • Lör 20 mar 22:11 #586 +1
  Smurfem skrev 2021-03-20 21:48:08 följande:

  Tack snälla <3 BF 27/10


  Då är vi nästan lika långt gångna.. bf 22 oktober här (vecka 10 idag) efter tre upprepade missfall i vecka 6. Känns helt overkligt, men så tacksam. Håller tummarna att det går vägen för alla oss gravida i tråden och även att alla andra som väntar på plus får sina plus snart med bebisar som vill hålla sig kvar. <3
 • Sön 21 mar 00:19 #588
  Smurfem skrev 2021-03-20 22:30:54 följande:

  Beklagar! Har inte följt tråden så mycket, men har du fått utredning iom tre missfall? Stort lycka till <3


  Tack. <3

  Ja det gjorde vi, men alla provsvar var bra och enligt läkare handlade det troligtvis om otur, de kunde inte hitta något så kunde inte förklaras på ett annat sätt. Vet ju inte om det stämmer, men med tanke på att vi redan har ett friskt barn och att jag dessutom kommit så långt denna graviditet i jämförelse med missfallsgraviditeterna så väljer jag att tro på det.
 • Mån 22 mar 09:35 #593
  Utepålandet skrev 2021-03-21 00:37:34 följande:

  Håller tummar och tår! Vad starkt av er att orka pröva igen och igen. Mina MF har båda skett i vecka 6, så blir jag gravid igen kommer den veckan vara mentalt skitjobbig.


  Oron är verkligen skitjobbig, speciellt samma vecka som missfallen, helt fruktansvärd. Men man får ta en dag i taget och hoppas på det bästa. <3
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll