Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    MRAKas skrev 2020-06-21 09:15:58 följande:

    För att svara på frågan i topic, nej, den mästerliga uppvisningen av bristande ledarskap har inte fått mig att sluta stödja regeringen.
    Men så hade inte denna röd-gröna politiska katastrof mitt stöd innan heller.

    Det som just nu så här några månader in gör mig precis rasande är hur Lövén o co inte blir rullade i tjära o fjäder för att sen bli fastkedjade på rosenbads trapp...

    Idioterna har ju för f*n huvudet så långt upp i ar*let på varandra att de till o med nu när det kastas raka kalla fakta rätt i ansiktet så sitter de där på intervjuerna o försöker prata o resonera i cirklar kring det faktum att denna "strategi" inte alls har misslyckats....

    Jag begriper inte hur folk kan acceptera detta, är folk så jä*la blinda?

    2022 kan f*n inte komma fort nog. så vi blir av med detta pack.


    Det beror förmodligen på att många inte delar  din uppfattning om olika åtgårders effektivitet. 

    Personligen tycker jag att det är lite obehagligt med någon som fantiserar om att rulla de som ingår i regeringen i tjära och fjädrar för att därefter kedja fast dem vid Rosenbads trappa.

    Men det är klart. Känsloeruptioner är inte ovanliga i pandemins spår, förhoppningsvis förblir dessa eruptioner inte särskilt invasiva på Familjeliv. Jag tycker att det inlägg borde kunna smittspåras till Flashback.
  • FDFMGA
    Nimzay skrev 2020-06-21 11:16:17 följande:
    Dessvärre lär vi nog aldrig bli av med denna äckliga regering, utan de kommer säkert fixa med nån slags korruption eller falskt fiffel, så att de får fortsätta regera i all evighet typ, just saying...)':
    Aha, du har uppenbarelser om ett framtida valfusk där den S-ledda regeringen ser till att bli kvar för all framtid.

    Hmm, jag har noterat att regeringskritiken alltid är lika väl underbyggdSkrattande
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2020-06-21 11:56:30 följande:

    Nu får de löfvenska nätkrigarna ringa sina norska partikamrater och klaga:

    omni.se/norska-kritiken-manga-liv-har-raddats-av-mer-distans/a/3Jrjd9

    Norska kritiken: Många liv har räddats av mer distans

    Det har visat sig vara ett bra val av den norska regeringen att gå längre än den svenska när det gäller hanteringen av coronaviruset. Det säger landets tidigare statsminister tillika tidigare WHO-chef Gro Harlem Brundtland till Svenska Dagbladet.

    - Hittills har många liv räddats genom att vara tuffare när det gäller social distans, säger hon.

    Visserligen pågick en diskussion i Norge huruvida det var rätt väg att stänga skolorna - men i dag råder konsensus om att det var det, enligt Gro Harlem Brundtland.


    Äsch, hon kan väl få förbli en norsk coronanationalist, åtminstone så här i begynnelsen av pandemin.

    Löfvens nätkrigare är sällan så heta på gröten att de tror sig veta sådant de inte kan veta medan pangdemister så gott som alltid skjuter från höften och har en synnerligen spridd träffbild.

    Min gissning är att panikåtgärder inte hade fått någon effekt såvida man inte låst in alla inklusive den personal som skulle ha skött om de äldre, vilket skulle ha inkluderat de som gick och jobbade trots att de hade coronasymptom.
  • FDFMGA
    Anonym (Nej) skrev 2020-06-24 18:21:27 följande:
    Här har vi jättebrabra exempel på vad folk misstolkar angående stategin. Att man ser flockimmunitet (naturligt immunisering eller genom vaccin) som ett oundvikligt slutscenario oasett hur man gör. - pga av att smittan inte går att stoppa ens med lång lockdown är inte detsamma som att ha flockimmunitet som strategi - dvs att man VILL att så många som möjligt smittas.

    Steategin är att platta ut kurvan så pass att sjukvården och då i synnelrhet intensivvården hinner med,
    Precis.

    För att vi ska bli av med viruset krävs att vi utvecklar kollektiv immunitet, via sjukdom eller via vaccin, eller både och.

    Alternativen är väl att vi tvingas leva med viruset för all framtid eller att vi utplånar oss själva i en gigantisk lockdown och viruset får nöja sig med att smitta djur i stället.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-06-26 14:27:12 följande:

    "kan man kalla det stoppat"??? Allvarligt, när det gäller virus, så är det väldigt viktigt om det är HELT stoppat eller inte. Och det är det inte. När det finns fall kvar så kan det öka igen och sprida sig. 

    Just när ett virus kommer att finnas där över längre tid, så verkar det inte vara en så bra idé med två månaders lockdown. Folk orkar inte vara isolerade jätte-länge eller ens kortare tid om det är en väldigt strikt lockdown. Om man ändå inte får bort smittan utan bara får ner den, och sedan ökar den kanske till samma nivå under nästa två månaderna, då är man i samma situation som i början.  Och så har man minst 8 månader kvar då. 

    Då tycker jag att den svenska strategin låter vettigt. Vi har en nivå på isolering som folk klarar av och som de kan ha kvar under hela pandemin. Och antal döda och svårt sjuka minskar hela tiden. 


    Ja, om man har facit över framtiden kan man påstå att man lyckats stoppa viruset.

    Tillhör man de som saknar framtidsfacit så blir det genast svårare i och med att man måste börja gissa. Min gissning är att en vidareutvecklad kinesisk modell förmodligen effektivt kan begränsa smittan, men inte stoppa den. Det skulle i så fall vara en modell hela eller delar av regioner/städer når man upptäcker smitta och dessutom har ett avancerat elektoniskt smittspåtningssystem/övervakningssystem där man kan övervaka allas rörelser på identifierbar individnivå.

    Kina kommer, tror jag, att lyckas begränsa smittan hyfsat, med undantag fför lokala utbrott lite då och då.

    Våra grannländer komemr knappast att lyckas lika väl, de är ju trots allt en del av en västerländsk tradition där man ser Orwells 1984 som en dystopi, inte en utopi.

    Det som skulle kunna stoppa smittan till stora delar vore förstås ett effektivt vaccin kombinerat med tvångsvaccinering.

    Trots att vi i Sverige har misslyckats med att skydda många åldre är jag mycket tacksam för att jag bor i här och att Sverige som land - bildligt talat - inte deltar i WHO:s maskeradbal där de kinesiska metoderna och Xi Jinping hyllas.
  • FDFMGA
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-26 15:50:41 följande:
    Svenska strategin är en total katastrof på alla fronter. Vi har fortfarande en hög och oviss (den kommer säkerligen gå upp efter demonstrationerna och midsommarfirandet och att folk fortfarande inte sköter sig) pågående smitta med 10 gånger fler döda än våra grannländer tillsammans och med personer i riskgrupper som tvingas sitta isolerade i månader och på obestämd tid! Glömmer du bort dem eller? Räknas inte dem? Där har vi en grupp som riskerar att bli deprimerade och nedvärderade av samhälle och regering. 
    Jag anser att man ska vara hyfsat noggrann med detaljer, i synnerhet om detaljerna är människoliv.

    Nej, vi har inte 10 gånger fler döda än våra grannländer tillsammans har, i så fall skulle vi ha nästan 12.000 döda.

    Jag gissar att du fick uppgiften från kritikerklustrets tråd, men då handlade det om ett inlägg där någon skådat in i framtiden och gjort beräkningen utifrån antalet döda när pandiemin är över och ska summeras.

    Tyvärr glömde hen att berätta när den är över och hur det kom sig att den tog slut utan hen fokuserade i stället på att våra politiker då kommer att skylla ifrån sig på de experter de litade på.

    Tyvärr har jag fått punka på min tidsmaskin, så jag kan varker dementera eller verifiera att det kommer att sluta som hen beskrev - men min gissning är att dödligheten länderna emellan kommer att jämna ut sig så småningom och att sarscov2 är något vi får lära oss att leva med.

    Min gissning är också att den här pandemin kommer att te sig som ett piss i Mississippi jämfört med de framtida katastrofer och pandemier som kommer att komma i klimatförändringarnas spår. Men då blir det inte våra föräldrar som får ta smällen utan våra barn.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2020-06-26 18:03:12 följande:
    Redan idag dör 8 000 svenskar varje år pga utsläpp men det bryr sig ingen om..

    https://www.svd.se/luften-dodar-8000-svenskar-per-ar

    Ja, det är märkligt. En gemensam beröringspunkt är att det i bågge fallen handlar om mycket komplexa skeenden. För de 8.000 som dör årligen i Sverige av luftföroreningar så kan man ju om man har den läggningen avfärda det som pk-vetenskap, elelr att det händer inte mig, åtminstone inte på många, många år.

    Medan det är uppenbart att det finns många som tror att den enkla lösningen på pandemin är munskydd och lockdown.

    För övrigt så har jag ett minne av att jag tidigare i veckan lyssnade till uppgifter om hur vi svenskar ser på vetenskap, det var om jag inte minns fel bara 66 procent som hade tilltro till vetenskapen, och lägst var den förstås bland lågutbildade och populister (SD).

    Och fann behöver inte söka länge på nätet för att kunna konstatera att högerpopulister är mycket kritiska till Sveriges strategi och förordar lockdown och munskydd.

    Därmed inte sagt att man behöver vara högerpopulist för att vara kritisk till FHM, regeringen och Sveriges strategi.
  • FDFMGA
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-30 23:40:33 följande:
    SUCK! Du är ju hopplös! Det har inte med mig att göra. Jag förstår mycket väl vad som gäller. Men vi har 10 (!!!!!!!!!!!!!) gånger fler döda än alla andra nordiska länderna tillsammans.
    Nja, den uppgiften kom från en pangdemisk framtidsspaning.

    De övriga nordiska länderna har cirka 1200 dödsfall i covid-19.

    Testa att multiplicera 1200 med 10 så får du ett resultat som stämmer illa mycket illa med hur många som dött i Sverige.
  • FDFMGA
    farman skrev 2020-07-17 06:25:15 följande:

    Nu finns inte så många flera att döda.
    Nej jag stödjer inte regeringen längre. Men däremot seiösa företagare samt hårt arbetande arbetare.
    Förstår varför dom hoppar av till SD.


    Den här tråden verkar annars vara avsomnad, detta sedan ts blivit avförd från FL.

    Men i tråden jag länkar till samlas några av Familjelivs skarpaste kritiker och framför rön som att det inte finns så många fler kvar att döda.

    Stundtals upprörs kritikerna av att deras kritik ifrågasätts, ungefär som om jag skulle påstå att en halv promille av Sveriges befolkning dött i covid-19, alltså att "det finns många kvar att döda".

    Riskgruppen över 70 år består av 1,6 miljoner personer, vilket innebär att det finns 1,6 miljoner "kvar att döda"

    Här är tråden där kritikerna samlas 

    https://www.familjeliv.se/forum/thread/80358345-vi-som-ar-kritiska-till-sveriges-handhavande-av-pandemin
  • FDFMGA
    Anonym (irma) skrev 2020-07-17 11:18:56 följande:
    Avförd? Hen kan givetvis själv ha avslutat sitt konto.

    I den tråd du länkar till har kritikerna tystats. Det är väl bara Dr. Nail kvar där, de andra har drevats bort.
    Mm, nyauktoritära vill ju helst få kamma varandra medhårs och inte sällan känner de att de får sin yttandefrihet beskuren när deras åsikter ifrågasätts.

    Tror du farman blir kränkt när hen får veta att att det finns 1,6 miljoner som är över 70 år i Sverige. Om man rundar av antalet döda till 5500 och struntar i att det kanske bara är hälften av dem som dött som var över 70 så blir det 1600000-5500.Det är 1594500.

    farman tycker tydligen att 1594500 är en droppe i havet jämfört med 5500.

    Mycket inom pangdemismen och även beträffande tutandet om Åkesson som frälsare tycks bottna i att man befinner sig på en kunskapsnivå som lämnar mycket i övrigt att önskaSkrattande
    farman skrev 2020-07-17 06:25:15 följande:

    Nu finns inte så många flera att döda.
    Nej jag stödjer inte regeringen längre. Men däremot seiösa företagare samt hårt arbetande arbetare.
    Förstår varför dom hoppar av till SD.



Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?