Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    nihka skrev 2020-08-01 22:48:59 följande:
    Ja, då är det mycket otrevligare att fråga någon vad de har bidragit med själva. "Du har en otrevlig attityd". Hahahaha!

    Nu ska jag tillämpa min "otrevliga attityd" Padirac: Hur har du aktivt hjälpt till under pandemin?
    Jag gissar att somliga är så uppfyllda av sitt eget gnäll att de inte finns tid till annat.

    Men det tror jag iofs inte är applicerbart på Padirac.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2020-08-01 23:34:15 följande:
    Eller hur! Finns massor man kan göra som inte kräver så stora insatser, men ändå betyder mycket för individen och om många gör lite grann blir det armé av hjälpare. Det är ju vad som har hänt medan en annan armé, lyckligtvis mycket, mycket mindre, har ägnat sig åt att enbart gnälla.

    Ja, den digitala kompetensen har av nöden höjts i stugorna. Och säkert kommer många äldre att fortsätta handla mat över nätet. På en del håll går det inte att beställ blommor så det är en sak jag har har fixat med. Kanske inte livsnödvändigt med exempelvis en bukett till påskbordet, men men ändå något som förgyller när man inte kan ta sig iväg till något firande.
    Det finns säkert olika sätt att förhålla sig till en kris.

    Vi bor i lägenhet med ganska många grannar, en del av dem hade jag i princip bara sagt hejhej till före pandemin (har läst någonstans att ett hejhej uppfattas som mer distanserat än ett hej, alltså jag ser dig, hälsar, men det räcker så ) - men nu efter pandemin känns det som många av oss kommit lite närmare varandra och att det som började som samtal om just covid-19 numer kan handla om så mycket annat.

    Nu är det iofs inte så svårt att vara trevlig, jag har inte stött på några som är så glappsynapsade att de fått för sig att regeringens och FHM:s linje är att de gamla bara är en belastning och gärna kan dö undan.

    Den inställningen tror jag bara är förhärskande bland radikaliserade högerextremister med mycket begränsade kunskaper om det svenska samhället.
  • FDFMGA
    Anonym (hmmm) skrev 2020-08-02 00:59:08 följande:
    Nu är det väl så att det är flest höger/SD, ickevänster som är emot FHM och deras strategi. Läser man på såna sidor så är det alltid kritik mot dem och att de anklagar dem för ättestupa o allt mäjligt.
    Din text är en aning svårbegriplig.

    Men, javisst, alla som är motståndare till Sveriges smittskydddsstrategi, är självklart inte okunniga högerextremister med paranoida konspirationsteorier som främsta intresse.

    Men läser du igenom den här och andra coronatrådar på FL så kan du finna att det finns ganska gott om tokskalleinlägg av typen att regeringen medvetet låter gamla dö för att kunna ge plats till nyanlända.

    Sen kan man ju förstås diskutera hur stor andel av dessa inlägg som har en och samma avsändare i och med att vissa högerextremister anser sig inte behöva följa enkla regler som ett och samma konto på Familjeliv.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-08-03 22:12:35 följande:
    Du feltolkar. 

    T.ex. det här

    "säger Anders Tegnell som menar att Sverige ligger nära en nivå där man kan börja se en effekt av en flockimmunitet."   

    säger ingenting om hans inställning till flockimmunitet. Det säger bara att han försöker uppskattar hur många som är immuna. 

    Och framför allt: Man MÅSTE ha flockimmunitet för att bli av med den här sjukdomen. Antagligen med vaccin, men det är också flockimmunitet. Så om han pratar flockimmunitet så kan han mena det. Och här uppe menade han hur många som är immuna. Och självklart är man positiv till att sjukdomen så småningom försvinner när tillräckligt många är immuna. Det finns väl inte någon människa som inte är positiv till det! 
    Hen feltolkar, visst - men inte fullständigt.

    Sverige har tingat 4 miljoner vaccindoser från AsraZeneca och hoppas säkert på fler från andra läkemedelsföretag. Förhoppningen är förstås att uppnå en hög grad av flockimmunitet, som för många andra vaccin.

    Men Sverige förlitar sig ju i mindre grad på flockimmunitet än många andra länder i och med att vi valt en vetenskapligt förankrad smittskyddsstrategi med fokus på hållbarhet över tid.

    Det är klart att kommer det ett vaccin redan nästa vecka så kan man ju påstå att länder som valde panikåtgårder hade tur - vaccinet kom som en räddning.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-08-03 23:39:00 följande:
    Jo, precis. Sverige räknar med att det kommer att ta tid. 

    Sedan räknar ju alla länder IN en viss flockimmunitet, för att det ju innebär att man inte behöver vaccinera alla. 
    Ja, Ryssland tycks ta täten i loppet och hoppet om att snabbt uppnå flockimmunitet mot covid-19. Redan till hösten planeras för massvaccination.

    https://www.svd.se/massvaccination-redan-i-host--oro-efter-rysk-plan
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-08-04 01:08:29 följande:
    www.svd.se/en-tredjedel-kan-redan-vara-immuna-mot-viruset

    Talar du om det här? Jag kommer inte åt artikeln, kan bara läsa artikeln i Nature.

    Vem är det alltså som ifrågasätter asymptomatisk smitta, och med vilken motivering? FDFMGA i den andra tråden? 
    Såvitt mig bekant har jag inte framfört någon åsikt om hur smittsamma personer med lindriga eller inga symptom alls är.

    Men det kan ju bli aktuellt med mer forskning kring detta i och med att AstraZenecas vaccin lindrar sjukdomen men i pralktiken förmodligen innebär att de som vaccineras kan bli asymptomatiska smittbärare om de smittas.
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2020-08-04 11:49:29 följande:
    Såvitt mig bekant har jag inte framfört någon åsikt om hur smittsamma personer med lindriga eller inga symptom alls är.

    Men det kan ju bli aktuellt med mer forskning kring detta i och med att AstraZenecas vaccin lindrar sjukdomen men i pralktiken förmodligen innebär att de som vaccineras kan bli asymptomatiska smittbärare om de smittas.
    Detta kan ju för övrigt bli viktigt att tydliggöra för de som vaccineras, alltså att en AstraZeneca-vaccination inte innebär att man blir immun.

    Annars är ju risken uppenbar att de vaccinerade ser sig själva som immuna och att de inte kan smitta andra, ungefär som många med munskydd uppträder, att de tror att de distansregler vi övriga följer inte gäller dem.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-08-04 18:26:41 följande:
    Men hur kan de ha 42 %? Jag menar med tanke på att man ju senast hade teorin att bara hälften av dem smittade skulle utveckla antikroppar.
    Inte särskilt märkligt, i Ki:s studie var förhållandet ett till två, men det behöver inte alltid vara antingen eller utan kan vara både och. Alltså av dem de testade hade dubbellt så många utvecklat T-cellsimmunitet jämfört med antikroppsimmunitet. Vidare var KI:s studie inriktad på personer med banala symptom.

    Dessutom är det inte otänkbart att man så gott som alltid skulle kunna finna spår av antikroppar mot covid-19 om man hade tillräckligt noggranna mätmetoder.

    https://nyheter.ki.se/immuniteten-mot-covid-19-sannolikt-hogre-an-tester-visat
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-08-04 19:03:24 följande:

    Tegnell pratade idag om de människor som är väldigt smittsamma, de så kallade superspridarna, och sade att man bland annat med tanke på dem vill man upprätthålla restriktionerna gällande evenemang med fler än 50 deltagare.

    Jag har svårt att tänka mig att han menade något annat än de asymptomatiska människorna med det uttalandet.


    Jag har svårt att tro att han tror att superspridarna är asymtomatiska. Jag tror snarare att han är realist och inser att det finns folk till allt, även sådana som går på ett evenemang med motiveringen att de inte är särskilt sjuka.
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?