Inlägg från: Anonym (bastu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (bastu)

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Iarwain skrev 2020-06-21 22:22:17 följande:
    Nu är det nog inte bilar på gatan som den stora skillnaden ligger i.

    Skillnaden ligger i de multisjuka, som ligger för döden även utan Covid. Det är ganska många...
    Är de multisjuka inte lika mycket värda som andra menar du? Det låter lite som du är en av de där som resonerar "de skulle ju ändå dö snart".
  • Anonym (bastu)
    Iarwain skrev 2020-06-21 22:34:18 följande:
    Hur många i andra länder har du haft kontinuerlig kontakt med denna vår?

    Jag har regelbunden kontakt med många personer i många länder, skillnaden har inte varit så stor.
    Det är mest våra restauranger som är skillnaden, men arbete har fortgått i de flesta länder, de stora undantagen, mig veterligen, är ett antal asiatiska.

    Har du något annat exempel på stora skillnader?
    Skillnaden är att vi har inkompetenta experter som verkar gissa sig fram och en naiv regering som gör allt för att stödja en strategi som har 10 gånger fler döda än alla våra nordiska grannländer tillsammans.
  • Anonym (bastu)
    Anonym (Expats) skrev 2020-06-21 22:29:33 följande:
    I Portugal räknar man alla som dött med corona oavsett dödsorsak. Således inte bara Sverige och Belgien. Har du belägg för att bara Sverige och Belgien för en nitisk statistik över dödsfall? För vi har förmedlats från start att alla räknas med här.
    Ja precis, hur skulle man annars räkna. Har man sjukdomen covid-19 och dör så har man rimligtvis dött på grund av covid-19.
  • Anonym (bastu)
    Iarwain skrev 2020-06-21 22:30:34 följande:
    Hur många dör det på äldreboenden varje år?
    Hur många dog på äldreboenden under Covid-tiden?
    Hur många av dom var diagnostiserade med Covid?
    Hur många av dom var på boenden där smitta spridits, utan att prov tagits på den döda?

    När du har svar på dom kan du börja utröna, på befolkningsnivå, hur många som är pga Covid och inte andra åkommor.

    Har du svar på dom frågorna?
    Eller har du någon annan idé om hur man ska göra?
    Varför fokuserar du så på äldreboendena? Över 2000 som INTE var på äldreboenden har dött också av covid-19, bara det är flera gånger mer än våra grannländer. Varför håller du på att försvara den svenska strategin som så uppenbart är helt åt skogen?
  • Anonym (bastu)
    Iarwain skrev 2020-06-21 22:43:40 följande:
    Hur menar du att jag påstår det?
    Jag har inte i något inlägg påstått det, läs min signatur...

    Jag pratar om att man måste ha fakta!
    Inte en massa struntprat och gissningar.
    Det lät som det, och det var en fråga. Missförstånd kommer ofta från att man inte orkat läsa genom alla inlägg nån skrivit och fått reda på allt.

    Då är du alltså helt emot FHM och regerings agerande då det mesta de gjort är gissningar och struntprat hit och dit. Det enda rätta de sagt är tvätta händerna, nys i armvecket, håll avstånd och tusentals kommer dö (Löfven var mitt i prick där, hur kunde han veta det tro...?).
  • Anonym (bastu)
    Iarwain skrev 2020-06-21 22:44:53 följande:
    Hur menar du nu?

    Har du någon som helst medicinsk kunskap eller erfarenhet av åldringsvård, eller gissar du bara friskt?
    Man behöver inte ha medicinsk kunskap för att greppa det. Eller tror du alla som bor på äldreboenden dör inom några veckor bara av andra sjukdomar? Runt 3 år är medeltiden någon bor på äldreboende har jag läst. 
  • Anonym (bastu)
    Iarwain skrev 2020-06-21 22:53:16 följande:
    Då har du inte lyssnat, men det verkar gå i linje med din ovilja att läsa.

    Jag är inte emot FHMs agerande, däremot är jag inte helt nöjd med hur regeringen agerat (eller oppositionen för den delen heller).

    Du som verkar kunna det här, hur skulle man ha gjort och hur vet du att det skulle gjort skillnad?
    Man skulle ha gjort som de flesta andra länder och lyssnat på vad andra experter säger. Du har väl hört alla galna påståenden som ständigt kommer från Tegnell och FHM, som för det mesta är tvärtom vad de flesta andra länder gjort. Munskydd ska vi inte ha, man ska kunna gå och jobba om man har covid och symtom redan efter 7 dagar (andra har sagt minst 10), vi ska få resa fritt nu trots hög spridning, fortfarande gräns på 50 personer och vi litar på att alla är jätteduktiga på att följa myndigheters råd så då behöver vi inte ha så strikta och hårda rekommendationer. Folkvett räcker! Det är så naivt så det är inte sant. Och en hård lockdown är inte bra för ekonomin och folk kommer ta livet av sig. Ja vi ser ju nu hur det gått! Ekonomin verkar inte gå åt rätt håll när länder inte vill ha med oss att göra och folk i riskgrupper tvingas fortfarande hålla sig isolerade för vi har inte fått ner smittan på låg nivå än.
  • Anonym (bastu)
    Iarwain skrev 2020-06-21 22:50:54 följande:
    Hur vet du det?

    Hur såg smittspridningen ut i Norge jämfört med Sverige?
    Hur olika är vår sjukvård organiserad?
    Var hittar du fakta utjämnad för olika förutsättningar utöver de två jag nämnt ovan?

    Sitter du inne på fakta och kunskap vi andra inte har?
    Eller sitter du och svamlar och gissar?
    De har haft fel i sina uttalanden från dag ett. Säger inte det dig nåt?
  • Anonym (bastu)
    KillBill skrev 2020-06-24 10:12:53 följande:

    Jag brukar inte korsposta men det här är så intressant att jag gör ett undantag. 


    I en intressant artikel i Financial Times har man undersökt överdödligheten i olika länder under Covid 19 pandemin.  

    Eftersom många länder slarvar med sin inrapportering av döda i Covid 19 så menar många att detta är ett mycket bättre mått på effekterna av pandemin.

    Här finner ni en länk till artikeln i  Financial Times som är öppen:(https://www.ft.com/content/a26fbf7e-48f8-11ea-aeb3-955839e06441). Nedan har jag sammanställt uppgifter från artikeln i ett diagram. 


    Några saker som är intressanta att notera är att överdödligheten i Sverige, under pandemin,  har varit 47 % lägre än i Storbritannien och 35 % lägre än i Belgien, länder som har tillämpat lockdown. Vidare så ser man att överdödligheten i USA (som också har tillämpat lockdown) nästan är på samma nivå som i Sverige. 


    Det är olika beroende på hur bl a demografin ser ut i ett land. USAs större städer är mer tätbefolkat än i Sverige, skulle jag tro. Vi bör jämföra med våra grannländer som har liknande demografi. Man ska inte jämföra äpplen med päron som vår statsminister sa.

    Vad det handlar om är också hur världen ser på Sveriges agerande och hur bilden av Sverige kommer bli av detta. Och då jämför man med de som har liknande samhälle som vi har. Då ser man om det var lyckad eller misslyckad strategi och om det handlar om att man brytt sig om sina svaga i samhället, om man hanterat det hela ansvarslöst och korkat eller om det är en ren slakt av människor till förmån för att andra ska få en bättre ekonomi. 
  • Anonym (bastu)
    Padirac skrev 2020-06-24 08:58:42 följande:
    Jag tror du har fel - smittans spridning till och inom äldreboenden hade ändå skett pga hur arbetsförhållanden, organisation och ansvar där och för vård/smittskydd i Sverige.
    Ja den ligger ju ungefär på samma andel smittade som i grannländerna. Skillnaden är att vi har en betydligt större spridning.
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?