Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 15:54:47 följande:
    Menar du på allvar att smittan inte sprider sig ute i samhället? Varför skulle den inte göra det?

    Var har du fått den här desinformationen ifrån? Hur kan man på allvar tro att Covid-19 inte sprids i samhället?
    Alltså, om du nu kallar de officiella rekommendationerna för desinformation, så har vi inte någon gemensam bas att diskutera på. Då har vi för skilda verkligheter. 

    Ja, man KAN smittas i samhället. Men risken är mycket  liten om man håller sig till rekommendationerna. Och det kan bli väldigt negativa konsekvenser av en lock-down, beroende på hur länge den varar. I värsta fall skulle man kunna hamna på u-lands-nivå. Men det har alla andra länder förstås också förstått. Det är ju därför de har öppnat upp igen. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 15:54:48 följande:
    Menar du på allvar att smittan inte sprider sig ute i samhället? Varför skulle den inte göra det?

    Var har du fått den här desinformationen ifrån? Hur kan man på allvar tro att Covid-19 inte sprids i samhället?
    Jag menade förstås att det inte smittar sig FRÄMST i samhället,  eller också mindre än förväntat, inte att det inte kan sprida sig alls. Det trodde jag var självklart. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 16:38:18 följande:
    Experterna är visst eniga om att nedstängningen har fått effekt.
    Visst. Det är de säkert. Men de säger INTE att Sveriges sätt inte kan ha effekt ungefär på samma nivå. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2020-06-21 18:54:26 följande:
    Enligt NY Times så är antal fall av covid 19 i Belgien lika högt som den totala överdödlighet som varit i landet under våren så statistiken stämmer nog. Det är troligen andra länder som har rapporterat för få fall.
    Kan hända. Kanske har smittan råkat sprida sig snabbt, och landet är som sagt tätt befolkat. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 15:58:22 följande:
    Nej, vi räknar inte annorlunda. Sverige ligger i botten när det kommer till antalet döda. Hur svårt det än kan vara att fatta för några av er.
    Du har uppenbarligen inte hängt med. Jo, vi och Belgien räknar annorlunda än dem andra. Vi räknar alla som har dött MED covid-19. De andra räknar bara de som har dött AV covid-19. Och det är en stor skillnad. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 15:59:22 följande:
    Men resultatet är väl ganska tydligt. Norge 200 döda. Sverige 5000 döda.
    I Norge har de sagt ganska nyligen att Sverige hade rätt angående skolorna. Dvs. de har konstaterat att de inte hade behövt stänga skolorna. Fundera varför! Antagligen har de ju då hittat belägg på att det inte är skolbarn som smittar mycket. 
  • AndreaBD
    Editb skrev 2020-06-21 18:52:10 följande:

    Jag ser inte regeringen som "onda". Däremot är jag besviken på att människoliv inte har värderats högre när det verkligen gäller. Statens främsta uppgift bör vara att skydda sina invånare. Man får säga vad man vill men Sveriges strategi HAR kostat liv. Och kostar fortfarande liv. En tillfällig lockdown hade köpt oss tid och under den tiden hade vi kunnat förebygga spridning och bygga upp kapacitet.

    Tycker det känns förtroendelöst att inte värdesätta liv högre framför ekonomin. Tycker även det saknas ledarskap när det gäller. Regeringen är i slutändan ytterst ansvariga för hanteringen, oavsett expertmyndigheter så är det de som tar politiska beslut. 

    Vi ligger topp 5 i VÄRLDEN över flest döda per capita. Det borde säga något. 
    Källa: https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/ 


    Det håller ju inte riktigt att det skulle vara strategin som kostat liv. Inte när flera andra länder har haft liknande problem trots strikt lockdown. Och framför allt så skiljer sig inte strategierna mycket i praktiken. T.ex. när det gäller Norge. Sverige har ju ett tätt samarbete med många länder, men kanske tättast med Norge. 

    Och dålig ekonomi kostar alltid många liv också. Kanske efter några år, men ändå. Både genom självmord, dålig livstil och därmed tidigare död, och annat. 

    Och det finns inget som talar för att det hade gått bättre med en lockdown. Och när du säger att det hade köpt tid. Två månader är det som ett land kan klara av, inte mer. Under den tiden hinner man kanske få lite skyddsutrustning, men för övrigt hinner man nog inte göra något åt alla brister i sjukvården och äldrevården. 
  • AndreaBD
    XDFDG skrev 2020-06-21 20:02:02 följande:
    5000 står mot 200. Ge dig. Sverige har misslyckats kapitalt, hur man än räknar. Det är jordens disaster signerat svetsarn.

    Norge har kanske stängt nån skola i onödan. Och vad är problemet med det?
    Det fungerar inte så när det gäller virus. Framför allt inte om viruset sprider sig helt ojämnt, vilket kanske är sällan, men det är så i det här fallet. Det kan bli ganska slumpmässigt.

    Det handlar ju inte om om det har negativa följder för Norge, utan det handlar om att Norges strategi knappt skiljer sig ifrån Sverige, kanske med skillnad av skolorna, och just den punkten har visat sig vara oviktig. Men, jo, det blir negativa konsekvenser av skolstängningar också. Både i form av bristande kunskaper hos barnen till mer psykiska och sociala problem.
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-21 21:01:03 följande:
    Sverige har ju testat bara personer med svåra symptom på covid-19. Hur är det då möjligt att en person som har avlidit utan covid-19 symptom skulle ha kunnat hamna med i statistiken över covid-19 dödsfall?
    Nu har du nog inte läst rätt.
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?