• Anonym (Mamma)

    Är personer utan barn experter på barnuppfostran ?

    Jag får ofta råd och åsikter från barnlösa angående barn.Det verkar låta så enkelt för dom att ha barn..Är man en perfekt föräldrer tills man får ett eget barn?

  • Svar på tråden Är personer utan barn experter på barnuppfostran ?
  • Anonym (I struten)
    viseversa skrev 2020-06-21 12:34:08 följande:

    Bla vänner som inte har barn kan komma med komentarer om hur dom aaaaaldrig skulle göra eller tillåta när min väldigt autistiska son gör något eller låter. Minas barn är ändå trots diagnoser väldigt väluppfostyrade och det får vi ofta höra också men alltid finns det någon som ska klaga. äldre gubbar/tanter ute på stan brukar också ha åsikter ibland men jag är ganska vass i truten och säger ifrån så dom blir tysta. 


    Ojoj.

    Det där med äldre funderar jag på om det beror på att kunskapen om tex npf har ökat så markant senaste tiden. Vissa äldre hänger inte med. Förr blev ju de barnen satta på hem för vanartiga etc och hölls undan från samhället i övrigt (hu). Fram till typ 80-talet gick de i särskilda skolklasser. De som är äldre än 50 har nog oftast ingen erfarenhet av npf-barn i sina klasser. Åtminstone inte utagerande.

    Minns en så sorglig händelse från min skolgång när Hans med npf stimmade när vi hade vikarie. En flicka i klassen ville skydda Hans (som var stojig, men snäll) från vikariens skäll och sa ?Hans har en hjärnskada.? Vikarien svarade ?ja, det märks verkligen? (trodde uppenbarligen att flickan sa så för att vara elak och fortsatte själv mobbningen! ). Men tjejen stod på sig och sa om igen att Hans har en hjärnskada och kan inte hjälpa att det bli så här.

    Jag minns inte vikariens reaktion men att jag var så ledsen för Hans skull. Och uppenbarligen hade inte vikarien inte den kunskap som behövs för att möta en barngrupp. Så låg var kunskapen i lärarkåren på 90-talet och förmodligen lika låg hos folk i allmänhet. (Hoppas verkligen att lärare idag vet bättre!!)
  • Anonym (Mamma)

    Mina vänner utan barn berättar om sina liv hur underbart och lätt och lugnt barn de skulle ha fått.Har fått frågan:Vaknar bebisar en gång om natten ?Det är olika,jag vet det.Men ler lite när jag får såna frågor.

  • Anonym (I struten)
    Anonym (Mamma) skrev 2020-06-21 13:51:39 följande:

    Mina vänner utan barn berättar om sina liv hur underbart och lätt och lugnt barn de skulle ha fått.Har fått frågan:Vaknar bebisar en gång om natten ?Det är olika,jag vet det.Men ler lite när jag får såna frågor.


    Du har nog lite knepiga vänner helt enkelt. :) Sitter de på riktigt och säger typ: om jag hade en bebis skulle den sova hela natten och aldrig komma i trotsåldern. Etc?
  • Anonym (Mamma)
    viseversa skrev 2020-06-21 11:55:23 följande:

    Haha ja jag har märkt samma. Brukar svara med att dom kan komma tillbaka sen n är dom själva har 6 barn varav 3 har konstaterade diagnoser så kanske jag tar deras råd. Annars kan dom hålla tyst. 


    Jag håller med dig.
  • Anonym (H)

    Självklart inte.

    Men personer med relevant utbildning / erfarenhet kan såklart också säga vettiga saker.

    Men ingen är expert på barn. Oavsett om man har barn eller inte. Barn är individer.

  • Gameofthrones
    Anonym skrev 2020-06-21 12:49:43 följande:

    Oj, så du gläfser emot en äldre människa tycker att din unge ska lugna ner sig?

    Hoppas du stöter dig mot mig nästa gång. Verkligen.


    Haha,
  • Physalis

    Jag tycker mest alla hela tiden har åsikter om barnuppfostran och tror sig vara experter vare sig de har barn, inte har barn eller hade barn för 30+ år sedan.

    Det känns som att det är en minoritet som är såpass medvetna att de förstår att de kanske inte förstår hela situationen eller kan dömma någon efter vad de sett en gång


    Korrekturläser som en kratta
  • Gameofthrones
    Anonym (Mamma) skrev 2020-06-21 08:49:16 följande:

    Jag får ofta råd och åsikter från barnlösa angående barn.Det verkar låta så enkelt för dom att ha barn..Är man en perfekt föräldrer tills man får ett eget barn?


    Folk vräker ur dig nästan vadsomhelst. Och tror att dem är experter.

    Det finns inga perfekta föräldrar. Även om man vill vara det så är det inte så. Vi får uppfostra våra barn till det bästa, så gott det går. Men jag har lite svårt för curling föräldrar. Vi människor tycker olika om just uppfostra barn. Man får bara bita ihop. Och köra sitt.
  • Anonym (Hnb)

    Känner nog ingen barnlös så från såna har jag inte fått nån kommentar. Däremot från de som redan har barn som inte kan förstå att vår lille hnb:are inte är som de flesta andra barn. Nej, han sover inte bra, nej han får utbrott, ja han håller 100 knyck hela dagen, nej, vi kan inte ta med honom överallt. Värst var han som påstod att vår äldsta som var världens lugnaste och lättsammaste bebis var otroligt jobbig när de var barnvakt! Jo tjena, prova den lille ett dygn och se om du pallar. Tungan ute Jag svarar bara nått lätt och går vidare.

  • ttr
    Anonym (Mamma) skrev 2020-06-21 08:49:16 följande:

    Jag får ofta råd


    Anonym (Mamma) skrev 2020-06-21 09:04:03 följande:

    Jag får inte råd


    15 minuter emellan

    vi kan säga att du är himla smart och "de" (andra) är korkade rakt igenom det är ju det du ville läsa eller hur?
Svar på tråden Är personer utan barn experter på barnuppfostran ?