Inlägg från: Anonym (ooo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ooo)

    Lämnad och kontakt med social HJÄLP

    Socialtjänsten har olika typer av skyldighet, tex att tänka på vad som är bäst för ett barn. Ofta anser man att barn ska ha rätt till båda sina föräldrar.

    Du har så klart rätt att ha enskild vårdnad eftersom du är ensam nu när barnet föds. 

    Soc kan inte bestämma om pappan ska få vara del av barnets liv eller inte. Det är enbart om han är farlig för barnet men du kan behöva en advokat för att få till något sånt och det är som jag förstår det, inget i dagsläget som skulle göra att du får igenom det. Soc har ingen juridisk rätt, bara så att du vet. Deras jobb är att se till barnets bästa, göra utredningar när sådana behövs, ge föräldralös, samarbetssamtal mellan föräldrar osv. 
    Mycket handlar om vad pappan gör själv. Om han bestrider att du vill ha enskild vårdnad, så kan han kontakta advokat och försöka få igenom sina önskemål i rätten , tex. 

    Egentligen är mitt råd till dig att flytta till annan ort innan barnet är fött eftersom du känner så här. Pappan kan inte bestämma något sånt, och du har allt rätt i världen att bosätta dig långt bort. Det skulle göra att pappan inte lika enkelt kan tex få varannan vecka i framtiden. 

  • Anonym (ooo)
    elin9702 skrev 2020-06-29 14:03:19 följande:
    Hade jag kunnat hade jag bosatt mig långt uppe i Kiruna, men då jag har min nya partner samt att hela min familj finns här känner jag att det inte ens finns på världskartan.

    Men som svar till alla;

    Han bor som sagt hos sina föräldrar. Hans föräldrar som är alkoholister och har varit det hela sin tid. Det har gått 4 månader sen han lämnade mig och han har vad jag sett inte gjort ett försök till att flytta till egen bostad.

    När vi träffades och innan han flyttade till mig bodde vi i olika städer. Jag har starka aningar på att han kommer flytta tillbaka till sin stad igen.

    Socialen samt min barnmorska och allt har sagt i detta att dom kommer inte tvinga Mig att köra ett småbarn till alkoholister eller till en stad 1 timme bort.

    Jag har alltså fått social/familjerådgivningen på min sida.
    Självklart kommer ingen tvinga dig till det, men om pappan vill ha umgänge kommer han kunna få igenom det på olika vis. Det kan tex innebära att han kommer hem till dig och barnet, enligt ett schema ni gör. Men om han inte bryr sig, så är det ju inget bekymmer. 
Svar på tråden Lämnad och kontakt med social HJÄLP