• jrockyracoon

    Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?

    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-26 15:23:41 följande:

    Han har också alltid sagt att hade han fått välja mellan personlighet och utseende så hade han valt personlighet,
    idag frågade jag han om en kvinna hade haft den mest underbara personligheten men stora bröst om han hade gått vidare. Nej sa han.

    Ljuger igen...


    Det är ju inte så lätt att svara för din man. Om han säger vad han tycker om din kropp, så blir du antingen sårad eller också så tror du att han ljuger.

    Jag tycker det är konstigt att det är så viktigt för dig att han tycker om dina bröst - har han en fetisch för små bröst, så är det väl upp till honom. Det finns miljoner andra män som tycker om stora bröst, så det är omöjligt att säga att små bröst är mer attraktivt än små bröst i en mer generell mening.

    Du verkar ha en så låg självkänsla att du inte kan tycka något bra om dig själv oberoende av din man. Du visar en överdriven oro över vad din man tycker om dig, och det är ett osunt beteende eftersom det leder dig in i en ond spiral där ditt mående helt baserar sig på nyanser i vad han säger till dig.

    Du behöver hitta en egen grund att stå på, det vill säga, hitta ett sätt att lära dig att tycka om dig själv och din kropp inkluderat ev. skavanker och sedan därifrån hitta ett förhållningssätt gentemot andras människors åsikter om dig och din kropp. Om t.ex. din man har en extrem överdriven vurm för små bröst, så kan du komma fram till att den inställningen är smått löjlig och ytlig. Som det är nu är du alltför beroende av hans åsikt för att ha något att ta spjärn mot alls. 
  • jrockyracoon
    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-26 21:47:29 följande:

    Ingen som vill svara på detta?

    Men vad menar min man med "varför inte?" när jag frågar honom om han tyckt om mina bröst på en annan kvinna? Varför säger han plötsligt så när han alla andra gånger sagt att han tyckt om dem på en annan kvinna?

    Och ja, jag skulle också vilja ha svar på: .om min man säger att jag har hans ideal mage för att den sitter på mig och för att det är ideal för honom då han älskar mig och inte vill ändra på min mage, men att min mage hade inte varit ett ideal på en annan kvinna....är det då ett ideal? Enligt honom så är det så. Förstår inte riktigt vad han menar...Bättre att fråga här än att fråga honom....

    För att svaret betyder mycket för MIG.


    Det är ju möjligt att din man älskar dig och din kropp. Det är ju också möjligt att han tycker din kropp är hemsk och att han ljuger om att han gillar den. Han kanske är ihop med dig enbart på grund av din personlighet. Det kan också vara så att han gillar din kropp men inte är medveten om det. Det kan vara på många olika sätt, även om majoriteten av människor inte är mycket vältränade lögnare, och normalt inte medvetet kommer att kunna dölja sanningen för sin partner.

    Så hur ska man då förhålla sig till sin partner när man inte kan veta säkert i detalj vad han tycker om ens egen kropp och person. För som du är inne på så kan ju ens partner ljuga (eller omedvetet ljuga).

    Min tanke, som jag vet är kontroversiell för vissa, är att det spelar ingen roll varför en partner är tillsammans med en, utan det viktiga är att han har valt en. Om det skulle vara för att man påminner om hens förälder eller att man luktar svett som personen blir attraherad av eller om det är kroppsspråket, personligheten, kroppen, ens pengar eller whatever. Att personen har valt att bli tillsammans med dig och vill fortsätta vara det är det viktigaste och det visar ju personen i handling och påverkar därför (förhoppningsvis) ditt liv på ett positivt sätt.

    Så frågan du borde ställa dig är inte varför din man svarade "varför inte", utan varför det överhuvudtaget spelar någon roll vad han svarar. Antagligen baserar det sig på en bristande självkänsla hos dig, och det är den du behöver jobba med för att lösa dina problem. En fungerande relation uppstår först när båda parter har tillräcklig självkänsla för att lita på att den andre vill en väl, och att personen älskar en i grunden. Utan tillit så rasar relationen ihop. Det är därför det är så svårt att komma över en otrohet t.ex.

    Problemet är också, vilket jag graviterade mot i ett tidigare inlägg, att om man har en dålig självkänsla blir det svårt att ha en normal referensram och veta om en kommentar är djupt kränkande eller ganska normal. Man kan bli sårad i onödan och det uppstår lätt problem. Ens partner ska ju inte behöva gå omkring på nålar och hela tiden väga sina ord på guldskål för att den andre inte har tillräckligt bra självkänsla för att kunna ta kritik eller en felsägning. Men samtidigt så ska man inte tåla kränkande och ojusta kommentarer från sin partner som ju ska vilja en väl och vara stöttande. Men den som har låg självkänsla kan få svårt att skilja dessa två saker från varandra.
  • jrockyracoon
    Swarls skrev 2020-07-03 02:47:30 följande:

    Lite väl mkt ryggdunk här kan jag tycka.

    om du är överviktig eller rent av fet så är det fullständigt OK för din man om han inte tänder på dig längre, det problemet ligger inte hos honom utan hos dig.

    Förutom att det är äckligt med fett, valkar, svett så är det dessutom en ytterst avtändande personlig egenskap att inte ha diciplinen som krävs för att inte vara tjock.


    1. Du har inte läst tråden där det framgår att TS inte är överviktig.

    2. Du trivialiserar övervikt. Det går förstås till en viss del att påverka ens matvanor och vikt, men det är inte så enkelt, och man behöver antagligen bra stöd av personer som på riktigt förstår problematiken och inte sådana som du.

    3. Det är din åsikt att kurviga tjejer är oattraktiva. Det är inget som är karvat i sten. Många kulturer hyllar tvärtom runda kvinnor. Försök inte göra gällande att din åsikt är någon absolut sanning.

    4. Måste också säga att jag tycker det är väldigt osexigt med sådana personer som inte har en gnutta empati, inte kan höja blicken och förstå en annan människas problematik och som njuter av att trampa på de som redan ligger. Den personliga egenskapen är extremt äcklig i mina ögon.
  • jrockyracoon
    Swarls skrev 2020-07-03 10:37:10 följande:
    1 - har redan bett om ursäkt för det, jag tolkade ett inlägg fel. 

    2 - Nej, övervikt är extremt enkelt, energi in minus energi ut, det senare måste vara lägre än det föregående. Om man påstår att man inte kan gå ner i vikt så ljuger man för sig själv och andra. Har man en tumör som växer i magen så går den såklart inte att banta bort, men fett går ALLTID att få bort med diet och motion. 

    3 - Löjligt att byta ordet, kurviga tjejer kan vara attraktiva, det har jag aldrig sagt något om. Men att skriva om ordet tjock/fet till kurvig är löjligt och det vet du. Majoriteten i västvärlden anser att icke överviktiga tjejer är mer attraktiva. Dessutom ur ett rent hälsoperspektiv så är det korkat att förespråka övervikt.

    4 - Jag har empati, massvis med empati faktiskt, däremot säger jag sanningen istället för att tippa på tå runt känsliga ämnen. Att en partner blir överviktig är definitivt en vanlig anledning till att attraktionen dör i förhållanden, det är inte det minsta konstigt.
    Det är bra att du bett TS om ursäkt, men du borde verkligen fundera över vad dina tvärsäkra uttalanden om övervikt kan göra med kvinnor/flickor och på vilket sätt du bidrar till en bättre lösning.

    Ja, om man t.ex. gör en gastric pass eller om du skickar folk till koncentrationsläger går de förstås ner i vikt. Men det motsäger inte att det kan vara oerhört problematiskt att gå ner i vikt på egen hand. T.ex. om vi t.ex. tar en hypotetisk kvinna som har varit med om sexuella övergrepp som barn och som tröstäter. Det är en komplicerad process att kunna hitta bättre och sundare sätt att hantera ångesten än att äta. Det behöver man ha förståelse för och det kanske inte ens behöver vara målet just att gå ner i vikt. Målet kanske istället ska vara att hon ska sluta tröstäta och hitta sätt att må bra.

    Sedan finns det också en genetik bakom. Vissa kan äta väldigt lite och ändå gå upp i vikt, medan andra kan vräka i sig utan att det händer något. 

    Jaha och västvärlden har alltid rätt, menar du? Du kan säga att det är en sanning för att västvärlden har en sådan kultur och ideal? Historiskt har idealen ändrats och det visar ju tydligt att man kan tycka olika. Det finns killar som älskar mulliga tjejer. Det finns också killar som inte gör det. Visst, antagligen är det fler som inte gillar överviktiga tjejer, men det beror ju antagligen på att samhället så tydligt förkastar de idealen. 

    Jag tycker att vi ska öppna upp oss för olika typer av kroppar, smala, tjocka, långa näsor, smala näsor, stora rumpor och små rumpor, o.s.v. Alla är bra på sitt sätt och man behöver inte gå på idealen som penningstinna företag gärna önskar för att kunna tjäna pengar på vår osäkerhet.

    Det sexiga är att vara nöjd med sig själv och ha en personlighet som övertrumfar allt annat. Är det något vi ska ändra på så är det vår inskränkta syn på hur kvinnors och mäns kroppar  "ska" vara, vi är ju vuxna och inte tonåringar. 

    I TS fall har hon inte tillräckligt mycket självförtroende för att kunna älska sig själv utan är beroende av hennes pojkväns bekräftelse. Tyvärr utnyttjar han henne brutalt genom att komma med elaka och plumpa kommentarer om hennes kropp. Både TS och hennes man skulle antagligen må bättre av att sluta fokusera på kroppar och inse att alla kroppar är okej, och att det är personligheten som är grejen. När vi dör är det ingen som kommer att tänka: Åh, vilken fin kropp hon hade, jag saknar verkligen hennes kropp. Snarare är det själva personen man kommer att sakna. Kroppen är ju bara ett skal.
  • jrockyracoon
    Anonym (ledsen) skrev 2020-07-03 12:54:04 följande:
    Fast kanske inte....för det är en till kommentar han har sagt till mig som jag har glömt skriva i tråden...

    För några år sedan, hade vi ett gräl och han vräkte ur sig "ditt ex fick en bättre version av dig!" och jag frågade honom vad han menade, han säger då "ja, du har ju själv sagt att du såg så himla bra ut när du var yngre".

    Så alltså är jag inte tillräckligt snygg för honom NU?

    Tog upp denna diskussionen med min man senaste helgen, den lördagen och han sa att han måste menat DÅ att det var för att mitt ex fick mig utan barn och att min man är bonuspappa...Han sa att han jämt var arg på mig då...

    Nej, nu blev jag ledsen igen...att varför är han inte nöjd med mig?
    Är det omöjligt att han säger elaka saker till dig för att kunna kontrollera dig och styra dig?

    Du inser väl att människor ofta säger saker de inte menar, enbart för att det väcker starka reaktioner eller för att få kontroll över en person.

    Han har ju antagligen märkt att du är hyperkänslig för det minsta ord om din kropp, och att du tar varje ord han säger på blodigt allvar. Då är det enkelt att få dig att följa hans pipa. Först behöver han förstöra din självkänsla genom att få dig att tvivla på din attraktion, din kropp och hans kärlek till dig. När du sedan blivit beroende av hans bekräftelse, har han ett vapen han kan använda för att du ska göra allt han önskar.

    Man behöver inte ens vara psykopat för att utnyttja andra personers svagheter. Det gör nog alla lite till mans. Särskilt när det är ett öppet mål och personen är extremt bokstavstroende och kroppsfixerad.

    Nu är du fast i hans klor. Det skulle förklara varför du inte lyssnar på några av de goda råden du fått i tråden, och inte reflekterar över varför det är så viktigt för dig att din kropp är perfekt i hans ögon.

    Det är osunt att ha ett sådant starkt behov av bekräftelse av sin kropp som du har. Det är osunt att försöka ha en viss ställning när man har sex för att partnern inte ska tycka att ens bröst ser ut som tumörer. Det är osunt att vara bokstavstroende angående ens konversationer man haft med sin partner.

    Jag undrar hur du tycker att en bra relation ska vara? Hur skulle den se ut? Tror du att det är möjligt att åstadkomma det? Hur skulle du bära dig åt för att få en sådan?
  • jrockyracoon
    Anonym (ledsen) skrev 2020-07-03 13:50:15 följande:
    Hur ska jag agera och tänka för att må bättre? Hur ska jag komma över alla kommentarer min man sagt och våga lita på att jag duger som jag är?
    Jag tror att du skulle behöva gå i terapi för att utforska den här känslan av otillräcklighet som du har, och för att kunna ta ställning kring om du kan fortsätta leva med en man som kränker dig verbalt.

    Du har kanske förklaringen längre bak i tiden, och du skulle i så fall behöva få hjälp med att hitta en koppling till din uppväxt eller tidigare liv.

    Det är inte någon enkel sak att stärka sin självkänsla och det finns många vägar dit, beroende på vilken typ av problematik man har. Jag tror att din man och du har kommit in i en destruktiv karusell där ni utvecklar ett destruktivt beteende. Jag tror att ni behöver sätta ett stopp för den karusellen innan du kan börja läka och komma framåt i ditt arbete med dig själv.

    Vad tror du själv att ditt behov av bekräftelse kommer ifrån? Har du fått tillräcklig bekräftelse som liten av dina föräldrar? Finns det några tomma luckor i ditt liv som kan förklara ditt bekräftelsebehov? 
Svar på tråden Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?