Inlägg från: Anonym (undrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (undrar)

    Den som inte jobbar tar allt ansvar av barnet?

    Min man jobbar heltid. Vi har en dotter på 1,5 år. Jag tar alla läggningar, gör all mat, ja tar hand om allt med henne. han leker med henne ibland, kanske ger lite och dricka etc.

    Han tycker att imed att jag inte har någon inkomst så är det jag som skall ta hand om henne. Så när han kommer hem så har han vilotid tills det att han går och lägger sig. IBLAND gör han mat till oss, men det är allt. Han städar ALDRIG då han tycker det är min uppgift. Allt handlar om att han drar in pengar och jag gör det inte.

    Är det så i andra familjer med? Att om bara en jobbar så så slipper denne blöjbyten, nattningar, matningar, gå ut självmant med barnet på promenad, städning, diskning etc etc?

    ibland är jag så trött på att handdiska för jag är så jäkla deprimerad av allt...
    Kan ta ett exempel från igår..

    Jag var nere i kiosken snabbt...kommer tillbaka och ser min man ursinnig och säger, det finns ingen ren tesked! Då slänger jag av mig skorna och diskar en tesked till honom. Varför kunde han inte göra det själv?

    Jag tvättar hans arbetskläder varje dag, för det är min uppgift. Jag plockar upp hans kläder som han slänger bredevid sängen...jag orkar fan inte....

    Ville bara klaga av mig....och undrar om andra familjer har det såhär?

  • Svar på tråden Den som inte jobbar tar allt ansvar av barnet?
  • Anonym (undrar)
    Anonym (2 numer) skrev 2020-06-26 21:19:21 följande:

    Nej, så hade vi det verkligen inte när vi fått första barnet! Min man jobbade heltid då och jag har varit sjukpensionär i många år. Jag är alltså hemma på heltid. Vi hjälptes åt med det mesta. Dagtid var det ju enbart jag naturligtvis, men före och efter maken åkte till jobbet tog han hand om både hem och barn.

    Du måste fräsa ifrån. Så länge du fortsätter serva kommer han hålla på så här.


    tro mig, jag har sagt ifrån...då säger han att skall jag börja klaga så skall jag heller inte ha några pengar utav honom.
  • Anonym (undrar)
    Drottningen1970 skrev 2020-06-26 21:22:59 följande:
    Han är ett as. Ekonomiskt våld kallas det.

    Du kan kontra med att du då tänket börja jobba omgående så kan han vara föräldraledig.
    Märker på vår dotter att hon är mer fäst vid mig. Hon pussar mer på mig, är klängigare på mig. Hon har börjat skrika när min man håller henne och vill bara till mamma. Jag har varnat honom för hans kontakt med vår dotter men jag får skit tillbaka...orkar inte ens rabbla upp allt...Men kan säga att min man är kvicktänkt vid gräl...
  • Anonym (undrar)
    Anonym skrev 2020-06-26 21:25:16 följande:
    Fast nja... den som jobbar måste få sin vila för att ens orka gå till sitt arbete. Som föräldraledig har man möjlighet att sova när barnet sover.

    Så nej, på vardagarna får den lediga ta ansvaret. På helgerna hjälps man åt.
    ja helgerna är likadana som vardagarna här...ingen skillnad...han får jämt sovmorgon....inte ens på min födelsedag fick jag sova...Han hade semester i 2 veckor....likadant där...inte en enda skillnad mot arbetsveckorna. Han tyckte då att han skall ha dessa 2 veckor för att vila upp sig, att han var värd det. Och att jag bara klagar och klagar...att jag aldrig är nöjd...att så länge inte jag jobbar och drar in inkomst så skall jag bara vara tyst...
  • Anonym (undrar)

    Ett tag klagade jag så mycket att han sa att jag inte ens fick öppna kylskåpet för han hade betalat allt där i....tack o lov var han bara arg i några timmar...så jag fick öppna kylskåpet igen...Så jag vet inte hur jag skall få han att ändra på sig? Att ignorera att tvätta hans tvätt, diska disken etc resulterar i samma.....då skall jag inte heller ha utav det han tjänar...

  • Anonym (undrar)
    Anonym skrev 2020-06-26 21:42:37 följande:
    Men alltså, om du är föräldraledig så har du väl också någon form av inkomst?

    Så där kan du inte ha det!
    Nej jag har ingen inkomst eftersom jag inte bor i sverige för tillfället...
  • Anonym (undrar)
    Anonym (j) skrev 2020-06-26 21:49:32 följande:

    Det är inte okej någonstans.

    För lite perspektiv. Jag har varit hemma 1,5 år utan inkomst (skyddat sgi med studier i ett halvår så den är inte nollad). 
    Vi båda föräldrar har tillsammans bestämt att jag ska vara hemma utan inkomst för att barnet skall få vara hemma till iaf tre års ålder. Vi börjar alltså plocka föräldrapenning just nu.
    Detta är ett val VI gjort tillsammans. Vi BÅDA får ta den ekonomiska förlusten av detta. Det innebär att min man, som hittills varit den som arbetat, har fått stå för ALLA kostnader (utöver sådant som vi båda anser skall betalas med egna sparpengar) det senaste 1,5 åren. Han förlorar pengar för att han inte kan spara lika mycket då han betalar allt, och jag förlorar pengar eftersom jag helt enkelt inte har en inkomst och därför inte kan spara.
    Det är alltså RÄTTVIST att vi båda förlorar ekonomiskt på att vara hemma med barnet, inte bara den som är hemma, eftersom det är VÅRAT barn som vi båda har ansvar för.

    Att han betalar allt just nu betyder alltså inte att jag lever på honom och ska vara tacksam. Vi båda förlorar ekonomiskt på detta. Jag har INGEN som helst skyldighet att slava i hemmet pga att jag är den som är hemma.
    Han lagar ALL mat. Jag städar mer. HAn fixar allt utomhusarbete. Jag tvättar mer.
    Jag tar ALLA morgnar, för han klarar helt enjelt inte att gå upp klockan 04, det gör jag. 
    MEN de dagar han är ledig får han ta barnet vid åtta så att jag kan sova till elva.

    Med andra ord. När din man kommer hem från jobbet har ni lika stort ansvar över barnet. I övrigt har ni lika stort ansvar över hushållet.

    Jag brukar inte råda till separation, men i ditt fall kommer jag göra det. Han utövar en makt mot dig som inte alls är okej! Jag skulle i din sits vara rädd att detta spårar ur ännu mer. SÅ mitt råd. Lämna medans du kan


    Ibland tänker jag att han kanske ser att jag inte mår bra...att han kanske vaknar upp en dag...men priset var ändå igår med teskeden...han väntar alltså tills jag kommer hem för att jag skall diska en jäkla tesked!
  • Anonym (undrar)

    eller jo, min man handlar faktiskt i affären. han tycker det kompenserar allt.

Svar på tråden Den som inte jobbar tar allt ansvar av barnet?