• Elle N

    Min sambo vill satsa våra semester pengar och starta eget

    Sen finns det ju lagar och regler med att sälja tjänster sådär. Han/ni kommer behöva f-skattsedel minst, skatta och deklarera. Det är bara om ni tjänar extremt lite på er verksamhet som ni inte kommer att behöva betala skatt, och då är det ju kanske inte lönt?

    Sen undrar jag rent praktiskt hur det ska funka... ska folk kunna komma och ladda dygnet runt? Ska någon av er alltid vara där då och kontrollera hur mycket el de tar, hur gör ni det, och hur ska de betala eller faktureras?

    Och hur är er el kopplad till huset nu? Det finns ju olika uttag in så att säga, som är anpassade efter olika mängder förbrukning. Skulle ert nuvarande klara en så pass mycket högre belastning? Vad kostar det annars att byta? Har för mig att det är runt 10 000 kr.

    Hade jag varit du så hade jag inte sagt nej, utan ställt honom alla dessa frågor (och några till). Om han skapar en realistisk plan över hur allt ska fungera, kollar upp de verkliga kostnaderna för installation av eluttaget, kontrollerar att den "in-koppling" ni har på strömmen till er hus är tillräcklig, gör en ordentlig marknadsundersökning och hittar åtminstone 5 personer som skulle vara intresserade av att "tanka" hos er, och hur de som sagt ska kontrolleras och betala... och det sedan går ihop ekonomiskt kopplat till skatt osv?

    Om han faktiskt har en hållbar plan så kan du kanske överväga det... Spontant tror jag dock inte att det kommer vara fullt så enkelt eller bli någon stor vinst att räkna med.

Svar på tråden Min sambo vill satsa våra semester pengar och starta eget