• Anonym (Fattig)

    Känns inte kul alls, men måste ju....

    Jag har lite drygt 4.5 tim resväg till/från jobbet varje dag. Sedan jobbar jag 10 timmar där jag står och går hela tiden. Har 2 korta 5 minuters raster där jag i bästa fall kan sitta ner och ta en kopp kaffe samt en längre lunchrast på 30 min.

    Lönen är 120kr/timmen. Jag gör INGET annat än jobbar och sover. Kommer inte ens ihåg när jag träffade min särbo sist, men tror han är på väg att lämna mig nu. Det hade jag också gjort om jag var han tror jag.

    Jag fullkomligt avskyr detta men vad gör man? Har sökt tusentals jobb sedan coronan, men det verkar helt omöjligt.

    Mina tidigare arbeten finns inte kvar längre.

    Tips?

  • Svar på tråden Känns inte kul alls, men måste ju....
  • Anonym (J)
    Anonym (Deniu) skrev 2020-06-30 18:16:39 följande:

    Men jag klagar ju inte!

    Jag tjänar pengar och har valt mitt arbetsschema frivilligt. Har nån dag ledig lite då och då eftersom jag jobbar längre pass. Då hinner jag antingen vila eller fixa saker. Jobbet är inget drömjobb men det bästa jag haft hittills.

    Förklarade bara att det är såhär det är att vara vuxen. Man jobbar!

    Mitt personliga tips till TS är att spara så mycket det går.. Sen skaffa nån utbildning. Behöver inte nödvändigtvis va fem år på universitetet men en ett eller tvåårig Ky kan leda till nåt bättre på sikt.


    Nu har ts i och för sig inte skrivit att hon inte har någon utbildning, bara inte en vårdutbildning, så det vet vi ju inte. Mycket är annorlunda nu under Corona och vissa får göra en del de inte skulle göra annars. Om man är över 50 och har jobbat sedan man var tonåring vet man nog vad det innebär att jobba ...

    Till ts: Lider med dig! Det verkar framför allt vara resvägen som äter upp massa tid + givetvis att du har långa arbetsdagar. Jag håller med om att det inte känns meningsfullt när man bara jobbar, reser och sover. Hoppas du får det jobbet du söker!

    Förut hade jag lång resväg (inte lika lång som din dock). Jag älskar att läsa så jag hade alltid en pocketbok i väskan och utnyttjade resvägen på det viset. Då kändes den åtminstone lite meningsfull.

    Nu har jag 7 minuters promenad till jobbet och jobbar 85%. Stor skillnad med hur mycket fritid jag har förstås!

    Lycka till och hoppas du får det bättre betalda jobbet på närmare avstånd!
  • Anonym (Emma)
    Jagochdublirvi skrev 2020-06-30 18:35:32 följande:

    Så typiskt FL de många tror sig veta en massa utan att ha riktigt helt koll. Arbetstidslagen är det som styr arbetstiderna men den kan kollektivavtal avtala bort. Det arbetstidslagen säger är att efter 5 timmars arbete har man rätt till rast. Hur lång den ska vara säger den inte men Arbetsmiljöverket rekommenderar 60 min. Olika kollektivavtal sätter andra tider. Rätt till paus utöver rasten finns egentligen inte heller men det brukar också regleras av kollektivavtal. Så jo, man kan få behöva jobba sådana pass. Det som man däremot inte kan avtala bort hur som helst är årsarbetstid och hur mycket den får överskridas.

    Förstår jag dig rätt i att de långa arbetstiderna är något som nu är tillfälligt under Corona? För beroende på arbete så kan det vara helt ok. Samtidigt som jag förmodar att du får längre ledighet mellan arbetspassen? Finns det någon möjlighet att flytta närmare arbetet i alla fall för ett tag?

    En annan tanke som slog mig med tanke på hur mycket du jobbar, är det kanske så att du har flera jobb och att det är därför som du behöver jobba så mycket?


    Va bra att du kunde ge ett bättre svar!

    Jag hade ett svagt minne av att arbetsgivaren är skyldig att se till så att medarbetarna kan ta paus om behovet finns. Men jag orkade inte kolla upp vad som står i lagen eller vad som är dispositivt, semidispositivt och indispositivt.

    Tack för att du svarade tydligare än mig. :)
  • Anonym (Deniu)

    Mitt första riktiga heltidsjobb efter gymnasiet var sådär.. Jag vantrivdes.. Jag var absolut inte van vid att jobba heltid och visste inte vad som väntade.

    Chefen var trevlig och så men jag och en till ny fick göra allt skitjobb. De som jobbat på stället ett tag, vissa i 20-30 år, glassade runt kändes det som. Vi som var nya Började en timme tidigare, och tilldelades de arbetsuppgifter som tog allra längst tid att utföra. Ofta långt längre tid än Förskrivet. Vi skulle sluta nån timme tidigare än dom andra också, men det var kanske en dag i veckan om man hade tur som man kunde göra det. Ofta var det tvärt om.. Man blev kvar längre och nån övertid var det inte tal om att få annat än i undantagsfall. Man var absolut lägst i rang. Hade inget att komma med, inget att säga till om.. Uselt betalt!

  • MsFry
    Anonym (Deniu) skrev 2020-06-30 18:16:39 följande:

    Men jag klagar ju inte!

    Jag tjänar pengar och har valt mitt arbetsschema frivilligt. Har nån dag ledig lite då och då eftersom jag jobbar längre pass. Då hinner jag antingen vila eller fixa saker. Jobbet är inget drömjobb men det bästa jag haft hittills.

    Förklarade bara att det är såhär det är att vara vuxen. Man jobbar!

    Mitt personliga tips till TS är att spara så mycket det går.. Sen skaffa nån utbildning. Behöver inte nödvändigtvis va fem år på universitetet men en ett eller tvåårig Ky kan leda till nåt bättre på sikt.


    Nej du avfärdade ta klagomål med ett välkommen till vuxenlivet-kommentar. Om man ser vuxenlivet enbart som en sträcka lidande så är man fel ute. Det handlar om mer än att överleva liksom. Att bara rulla runt på rygg och nöja sig med de eventuella smulor man kan tänkas få är inte att vara vuxen. Det är att göra sig till ett offer.

    Alla vet att man jobbar som vuxen, vad är syftet med den kommentaren? Att få vara lite nedlåtande?
  • Anonym (Fattig)
    Anonym (Personal) skrev 2020-06-30 15:33:22 följande:

    Hur kan du inte ha råd med en cykel?

    Vad får du egentligen ut?


    Noll kronor på flera månader. Första lönen blir i slutet av augusti.
  • Anonym (Fattig)
    Anonym (Ä) skrev 2020-06-30 17:55:04 följande:

    Byt jobb till ett med högre lön och kortare resväg!


    Ha ha ha.... Ja jösses, varför gör jag inte det???

    Så korkat inlägg så jag skäms, eller så var du ironisk vilket jag hoppas?!
  • Anonym (C)

    Hur länge har du haft det här jobbet? Får du ingen lön i slutet av juli?

    Fortsätt att söka andra jobb. Sök eventuellt någon distansutbildning på deltid, gärna något du kan plugga under restiden. Då blir det kanske lättare att hitta något annat jobb.

    Lycka till!

  • Anonym (Ä)
    Anonym (Fattig) skrev 2020-06-30 19:47:19 följande:

    Ha ha ha.... Ja jösses, varför gör jag inte det???

    Så korkat inlägg så jag skäms, eller så var du ironisk vilket jag hoppas?!


    Nej, jag var inte sarkastisk. Varsågod och skäms om du vill, jag gör det inte.
  • Anonym (Fattig)
    Anonym (Ä) skrev 2020-06-30 21:16:42 följande:

    Nej, jag var inte sarkastisk. Varsågod och skäms om du vill, jag gör det inte.


    Jag har skrivit att jag har sökt tusentals jobb och att jag fortsätter söka annat hela tiden. Det är liksom inte "bara att söka annat med högre lön och kortare resväg...."

    Hade jag fått ett annat bättre jobb så hade jag självklart tagit det!

    Vad skulle jag skämmas över???

    Tvärtom är jag stolt över mig själv som jobbar istället för att söka försörjningsstöd. Skäms inte för någonting!
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Deniu) skrev 2020-06-30 07:55:52 följande:

    Såhär är det att va vuxen tyvärr.

    Jag har bara 60-90 minuter till jobbet enkel resa. Jobbar sedan mellan 10-12 timmar åt gången. Ibland strular det med trafiken så att hemresan kanske tar ännu längre än normalt. Ibland blir det nån timme övertid eller två.. Obekväma arbetstider. Utomhusjobb i alla slags väder. Stressigt o.s.v. Lönen är okej, men inget att hurra för ändå.

    Man vänjer sig! Men jag är ärligt talat ofta trött..

    Jo just det jag har familj och barn också så varför klaga? Timmarna på jobbet är vilopausen från städande och trotsåldersutbrott och grinig sambo som inte kan förstå att man är seg och trött. På jobbet får jag i alla fall betalt också!


    Så du menar att du dagligen var hemifrån ca 12 - 14 timmar och ibland längre när du hade barn och såg det som ett avbrott från städande?

    Hur går det ens ihop, med förskola osv? Du måste haft barnflicka eller en partner med helt andra tider?

    Det är ju inte det vanliga att som förälder jobba på det sätt. I perioder kan det ju vara nödvändigt om de omgivande förutsättningarna finns, men väl nåt man anstränger sig för att slippa. Jag förstår att du är trött. Om du har en partner som får ta allt hemma, vad säger hen?
Svar på tråden Känns inte kul alls, men måste ju....