• Anonym (DN)

    Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?

    Postman skrev 2020-06-30 21:39:57 följande:

    Ska man generalisera lite så har kvinnor långt mer empati än män. Kvinnor verkar också behöva mer spa/massage för att känna välbefinnande, det behöver inte män.

    Tror män ar tacksamma med men vi visar det på andra sätt. Att vara arg på systemet behöver inte betyda att man inte är tacksam.

    Jag kan t ex vara kritiskt till kvinnor men det betyder inte att jag hatar eller är arg på kvinnor.


    Om de överlag var tacksamma och kände välbefinnande, dvs i viss eller större mån var tillfreds, kan man undra varför så många män skadar andra människor och varför män oftare begår självmord.
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-02 22:14:55 följande:

    Majoriteten män är tacksamma tror jag och majoriteten män gör mycket gott, det är den mindre delen som skadar andra men som tyvärr får uppmärksamheten.

    Varför mest män tar självmord vet jag inte riktigt, kanske för att vi ställer höga krav på oss själva att lyckas och att omgivningen är hård emot en man som inte lyckas utan är svag. Det otroligt modigt att våga ta sitt egna liv. Män är i det fallet säkert modigare än kvinnor med att göra verklighet av det.


    Ja majoriteten. Men det är tyvärr ingen försumlig del män som skadar andra och sig själva.

    Jag ser inget mod i att hänga sig hemma i hallen och lämna fru, barn och barnbarn i sticket, som min förälder gjorde. Jag ser den tystnadskultur, förtvivlan och oförmåga att lätta sitt hjärta, slutligen depressionen som ledde fram till det, och den förödelse som kom i dess spår. Har någon modig anhörig till dig tagit sitt liv eftersom du så tvärsäkert talar om "otroligt mod"? Empatin med de som skulle bli efterlevande är det som håller de flesta kvar.
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 07:26:21 följande:

    Att ta sitt liv skulle jag då aldrig våga så för mig är det modigt att ta det steget även om det säkert många gånger blir jobbigt och sorgligt för de anhöriga. Jag tror inte den som tar sitt liv tänker på de anhöriga mer än att de ligger alla till last med sitt dåliga mående.


    Dvs en förvrängd bild av verkligheten i de flesta fall.
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 08:51:40 följande:

    Absolut, det är nog så. En förvrängd bild med noll utvägar. Det är ett skit det där men svårt att komma åt. Tyvärr är den svenska psykvården undermålig vilket förstås inte gör saken bättre.


    Ja det blir lite löjligt och ignorant att beskriva det som modigt när det handlar om psykisk sjukdom. Men du menade kanske att självmordsbombare som drivs av en annan slags övertygelse är modiga?
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 09:27:00 följande:

    Sjävklart mår de dåligt och de ser ingen annan väg ut, det skrev jag också.

    De är modiga som vågar ta steget, det är min uppfattning och min åsikt. Sen får ni gärna tycka annat.


    Ja tack, det är klart jag "får", likväl som du. Jag upplyste dig bara om befintlig och lite djupare kunskap om processerna bakom som inte så mkt handlar om mod som om nattsvart tunnelseende och avsaknad av perspektiv på lösningar.

    För att knyta an till trådstarten, en koppling mellan svårigheter att öppna sig och mörka tankars dominans. Mäns avstånd till omgivningen och därmed annan input, jämfört med kvinnor. Det är t.ex fler kvinnor som "lever för sina barn" när annat i livet går itu, och fler män som istället tar sitt liv. Förmågan att värdesätta och förstora det man har, istället för det man inte har.
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 10:07:41 följande:

    Klart det är mod att ta ett sådant steg när det är som svartast. Kvinnor föder barn därför tror jag kvinnor har lättare att leva för sina barn i svåra stunder. Män har det inte lika genuint i kroppen som kvinnor. Det är oftast också kvinnor som vill ha barn eller driver på om barn medan män vill avvakta. Det är vad jag tror.


    Jag tror tyvärr det krävs än mer mod av många män att blotta en viss typ av känslor och sina svagheter och tillkortakommanden för omgivningen och vården. Därav de många självmorden.
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 10:16:27 följande:

    Ja visst är det så, det krävs det mod för med men om det nu är genetiskt så är det svårt att komma till rätta med det tror jag.


    Tror du de män som är mer öppna är en genetisk variation?
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 11:04:29 följande:

    Kan vara så, ja.


    Just i det fallet verkar det mer vara nurture än nature om man ser till barns och ungas utveckling, både vad jag läst, sett och uppfattat i övrigt. Men varför tror du så?
  • Anonym (DN)
    Postman skrev 2020-07-03 12:15:06 följande:

    [quote=80500945][quote-nick]Anonym (DN) skrev 2020-07-03 11:53:30 följande:[/quote-nick]

    Just i det fallet verkar det mer vara nurture än nature om man ser till barns och ungas utveckling, både vad jag läst, sett och uppfattat i övrigt. Men varför tror du så?

    [/quot

    Det får du inget svar på för då är vi definitivt helt från ämnet i tråden. Vi har egentligen redan glidit iväg.


    Nä, det är vi ju inte. Tråden handlar ju om huruvida fler har observerat, eller inte, könsskillnader i hur vi förhåller oss till omvärlden, motgångar mer specifikt och rustar för motgång. Du sa att det "är svårt att komma tillrätta med" om det är biologiskt, och trodde att det kunde vara en genetisk variation när män är öppnare och hanterar sorg och motgång genom att ta emot stöd för sin mentala hälsa.
  • Anonym (DN)
    KlantSmurfen skrev 2020-07-03 21:50:06 följande:

    Jo folk har ju en tendens att se det...när det ska gnällas på "mansnormen" men att den största skillnaden är att män tar livet av sig med effektivare metoder så de lyckas oftare än kvinnor ser man sällan. Att kvinnor är överrepresenterade i självmordsförsök + självmord ser man inte heller...tystnadskultur?


    Gör man inte? Jag är då väldigt medveten om att det behövs en "effektiv metod" för att bli mer än ett försök. På vilket sätt motsäger det vad jag skrev? Och menar du att man är tyst om att nästan dubbelt så många män tar sina liv? Nu är jag iofs aktiv inom organisation som arbetar med det.
  • Anonym (DN)
    Anonym (sådär) skrev 2020-07-06 11:51:32 följande:

    Det motsäger det du skrev så in i helvete mycket eftersom hela din poäng gick ut på hur hemskt det är av män att utsätta sina anhöriga för ett hemkst självmord, och när det visar sig att kvinnor är minst lika bra kålsupare men bara lite klantigare i sina försök att ta dö på sig själv så faller ju hela din poäng.


    Inte alls, "hur hemskt det är av män". Skruva ner dina känslor ett par grader. Snarare att män är mer beslutsamma och troligen, pga av sina färre nära relationer, har närmare till hands att dra slutsatser om att andra klarar sig utan dem. Män genomför fler självmord, det är ett faktum. Det betyder inte att anhöriga inte far lika illa av kvinnor som håller på med självmordsförsök som är rop på hjälp (även om du nu tror det är "klantighet"). Brist på mod, skulle säkert någon här ovanför säga. Så graden av "hemskhet" får du ta med någon som är intresserad av det spektrumet. Innan du både blir kapabel att uppfatta poänger och lägga dina bittra känslor åt sidan kan du inte föra en seriös diskussion om självmord, självmordshot och självmordsförsök.
  • Anonym (DN)
    Anonym (sådär) skrev 2020-07-06 12:28:19 följande:

    Nejdå, så länge du fortsätter skriva rappakalja och vinkla saker till mäns nackdel så tänker jag absolut inte "skruva ner ett par grader"

    "Män genomför fler självmord, det är ett faktum" skriver du. Att kvinnor sen försöker i minst lika hög grad men bara lyckas sämre råkar du återigen bara glömma. Jag menar den som försöker ta dö på sig själv men misslyckas är väl precis lika medveten om vad det kommer göra med deras anhöriga eller hur?

    Att du dessutom blandar ihop begreppen verkar du heller inte reflektera kring.

    Att anhöriga drabbas är en konsekvens att själva handlingen självmord, men det förtar liksom inte att det krävs mod för att utföra själva handlingen. Det ena utesluter inte det andra.

    Jag tror inte att det är min förmåga att uppfatta poänger som är problemet, det är snarare att dina argument suger och är dåligt uppbyggda som är problemet. Och det är inte en fråga om nyanser utan en fråga om brister i din argumentation.


    Det här var den sämsta argumentation jag läst idag. Men det är ju bara idag. Du får ju replikera på något jag faktiskt skrivit istället för något du grävt upp i djupet av din bittra källare.

    Det är få som är psykiskt sjuka, långvarigt eller i stunden, som har särskilt finkalibrerad insikt i hur omgivningen har det och tar det vid självmord och självmordsförsök. Jag föreslog att kvinnor kan ha svårare att lämna sina barn. Gå och gnäll på något mindre avancerat att förstå. Fokusera på dina eventuella barn, så mår du kanske lite bättre.
  • Anonym (DN)
    Anonym (sådär) skrev 2020-07-11 17:44:58 följande:

    Och detta var ju inte ett helt oväntat svar från dig som egentligen inte säger ett dugg annat än att du tydligen inte kan bemöta sakliga argument på ett vettigt sätt.

    Du fortsätter bevisa hur pateiskt dålig du är på att diskutera sakligt.

    Keep up the good work!


    Tråden är vidöppen för din saklighet, när/om du har något att lägga fram.
Svar på tråden Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?