Inlägg från: Anonym (been there) |Visa alla inlägg
  • Anonym (been there)

    Vill dö, slår sig själv

    Pappan ska begära egen vårdnad och barnet ska bo hos er, sedan måste mamman få vård!, så kan hon ha visst umgänge sen. Han måste ta hjälp av advokat. Det behöver inte alls bli så dyrt. Titta om det ingår hjälp i er hemförsäkring. och oavsett, ni kan väl knappast låta ungen gå under för att det kostar pengar? 

    Är själv gift med en man vars ex lider av en svår psykisk sjukdom, vilket hon inte alltid insett själv hur allvarligt det varit. Barn ska inte växa upp i en så sjuk miljö. Min man kämpade och slet och efter otaliga soc-anmälningar och flertalet utredningar gick han till advokat, fick interimistiskt beslut om vårdnad + boende. Under den tiden blev mamman tvångsintagen och fick den vård hon behövde och har faktiskt hållit den sen, så allt blev bättre. Mamman fick inte tillbaka vårdnaden och barnen har olika grader av umgänge med henne. 
    Inget av detta hade hänt om inte min man tog steget från att vänta på att Soc skulle göra något, till att ta det den juridiska vägen. Soc kan inte, som du själv är inne på, göra så mycket om inte partnerna samverkar. 

    Ni ska i af som steg 1 göra en egen orosanmälan till Soc, utifrån vad ni nu vet. Även om Soc inte gjort så mycket tidigare kan allt ändras genom ny information. Pappan kan också hålla barnet hos er, med hänvisning till att barnet inte mår bra hos mamman. Man ska enligt lag skydda sina barn (detta trummade soc in hårt hos min man, som förstås tyckte det var svårt när mamman inte förstod vad som var problemet, så det är säkert så för din man också men man måste!) 

    Vi hade länsförsäkringar och då betalade de 80% av kostnaden så vi betalade bara ca 10 000 kr. En billig slant för att allt blev bättre för barnen. 
    Ni måste så klart prata med barnet om att det inte är ok att mamman talar illa om er, och att ni ska hjälpa dottern. 

    Pappan måste fan våga! Be honom läsa det här så kanske han fattar. 
    Tycke också ni kan läsa på kuling.nu - en sida för barn som har föräldrar med psykiska problem. Det kanske kan få din man att fatta att han måste göra mer än han gjort hittills, för sin dotters skull. 

Svar på tråden Vill dö, slår sig själv