Inlägg från: Anonym (Vadärfelpåmig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vadärfelpåmig)

    ALLA blir alltid arga på mig, vad gör jag för fel??

    Nästan alla jag umgåtts med verkar bli arg på mig, det har slutat med att jag har noll kompisar i princip idag, är väldigt introvert och vet om det.

    Men jag brukar ändå vara den som driver på i tex skolarbete eller på jobbet, men det verkar inte som det uppskattas någon gång.

    Jag har nästan aldrig fått beröm, kanske någon enstaka gång.
    Senast nu på kursen var det ett par som blev irriterad på mig, kanske för att jag tog för mycket plats?

    Det kanske låter konstigt då jag är introvert egentligen, men jag ville verkligen försöka testa mig själv och inte vara för blyg som jag alltid brukar vara annars.
    Jag får dock mothugg på vad jag än säger, till och med av läraren, det är som att jag aldrig får ha rätt trots att jag vet att jag har rätt. Kanske är det mitt sätt att resonera som är fel, eller så har jag dålig social kompetens bara.

    Samma var det på jobbet, jag kunde säga saker som var vettiga, men fick mothugg direkt, nej så är det då rakt inte fick jag ofta höra!

    Visst jag kan förstå att andra har andra åsikter men det var nästan som praxis att man skulle hacka på mig, ungefär som att jag är ett lätt offer att mobba eller frysa ut och ingen vill bjuda ut mig på saker eller umgås på fritiden, har aldrig blivit bjuden av någon arbetskamrat eller någon som vill komma hem på besök.

    Jag får sällan vara med i grupper, jag luktar inte illa eller något så vitt jag vet, duschar varje dag och luktar gott. Kanske har det med min osäkerhet att göra?

    Även om jag tar fram fakta i ett ämne så vill läraren eller dom andra försöka nedvärdera mitt arbete. Det har alltid sett ut så här så länge jag kan minnas, ända sedan lågstadiet då min första fröken ville utreda mig om jag var skolmogen. Jag hade inga problem alls med testerna!

    Hur ska man göra för att verka mer trovärdig, jag märker också att jag hamnar utanför i diskussioner, har nästan aldrig något att invända mot vad andra säger, kommer liksom inte på det direkt utan behöver ofta fundera fram saker och ting. Ibland känner jag mig bara lite trög i hjärnan, som den behöver ett par sekunder för att hitta svaret, då har dom andra redan kommit igång.

    Jag är inte alls dum på något sätt men lyckas ändå hamna utanför, kompisar kan sitta och diskutera i timtals medan jag ofta har sagt mitt på 10 minuter eller kortare än så.

  • Svar på tråden ALLA blir alltid arga på mig, vad gör jag för fel??
  • Anonym (Vadärfelpåmig)
    Anonym (Tingeling) skrev 2020-07-01 06:53:24 följande:

    Har du funderat på att gå i terapi för att lära känna dig själv bättre? Du skriver själv att du inte vet varför andra blir arga på dig. Men blir de verkligen arga eller är det bara din tolkning? Det måste vara en oerhört jobbig känsla att bära på; att du gör folk arga.


    Ja jag vet inte om alla blir arga på mig, lyckas ofta hitta någon enstaka bra kompis i grupp, men sällan att jag kommer överens med hela gruppen och ofta är det så att folk blir irriterad på mitt sätt att vara. Vad det beror på vet jag ej.

    Det känns hopplöst när jag faktiskt är duktigt på något men ändå får mothugg, jag kan inte alls det här med härskartekniker som andra kan, att övertyga någon, det är snarare så att mina samtal leder till hårda debatter, till sist blir det då så att jag sitter tyst och känner mig besegrad trots att jag vet att det inte var fel på mina åsikter från början, många nedvärderar mig i olika sammanhang, kanske för att jag är lite blyg och gärna pratar försiktigt, man blir väl lätt ett offer då.
    Kan tycka att det här är något skolan borde lära ut mer, att inte göra folk blyga.

    Jag har blivit extremt blyg och osäker på grund av olika situationer som hände när jag växte upp och även i skolan. Jag är dessutom gay och har aldrig accepterat min läggning eller ens berättat för någon om det.

    Visst kan det vara så att jag överanalyserar situationen, har även misstänkt många gånger att jag har Aspberger och är överkänslig och tolkar signaler fel. Men ofta känner jag att folk gaddar ihop sig mot mig i debatter, det kan vara på lunchrasten på kontoret eller i studiegrupper. Jag har svårt att släppa in människor i livet, mår dåligt om jag umgås för länge med någon.
    Har själv aldrig haft något stort umgänge och trivs att vara ensam då jag alltid känt mig lite utfryst och annorlunda.
  • Anonym (Vadärfelpåmig)
    Anonym (jag) skrev 2020-07-01 10:34:14 följande:

    Kom bara att tänka på det du skrev om att läraren ville utreda om du var skolmogen, nu var du ju det enligt de testerna (?).

    Var precis likadant med mig som också haft en del problem i det sociala, som vuxen utredde de mig ordentligt o då visade det sig att jag har Asperger..  säger inte att du har det, men eftersom det ALLTID varit så här kan det ju vara en förklaring?!


    Vad hände när du fick det bekräftat, medicin eller KBT ?


     

Svar på tråden ALLA blir alltid arga på mig, vad gör jag för fel??