Inlägg från: Anonym (Olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olika)

    Tråkigt att bo i villaområde. Vad gör man?

    Det är ju så olika hur man trivs med att bo. Bor på landet och en av anledningarna är att vi inte trivs med springet ut och in av folk. Föredrar att träffa dem vi verkligen vill träffa, samma för barnen. Och skönt att inte alla ser allt man gör. När vi bodde i radhusområde hände det ofta att samma grannbarn ringde på astidigt på morgonen. Barnet ville inte leka med just detta barn men kom aldrig undan. När efterlängtad kusin var hos barnet hjälpte jag till och sa till när grannbarnet kom att det inte passade för att vi hade besök. Fick för detta en utskällning av barnets pappa för alla måste få vara med.

    Även för egen del är det skönt att kunna lägga de få timmar jag har över en vanlig vardagsvecka på umgänge med vänner istället för att bli sittande på lilla uteplatsen med kaffe o grannen ett oräkneligt antal timmar.

    Kort sagt, fundera på vilken typ av liv som passar er. Kanske ska ni inte bo sådär? Man måste ju inte bo i kriminellt belastat område för att det ska vara spring ut och in kultur. Radhus kanske passar bättre? Prata lite med grannarna innan?

  • Anonym (Olika)

    En annan tanke, kul lekar och grejer brukar locka till andra barn. Har ni en gata utanför som är lekbar? Uppmuntra dina barn med longboard, långrep, kickbike eller liknande. Se till att de bjuder in och lånar ut när nyfikna dyker upp

Svar på tråden Tråkigt att bo i villaområde. Vad gör man?