Inlägg från: Anonym (Odette) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Odette)

    Arbete + familjehem?

    Det är stor skillnad på att ta ett spädbarn, en tonåring som har hamnat i dåligt umgänge, har testat droger och har en massa diagnoser eller en 10- åring vars mamma har cancer.

    Det går inte att lyssna på vad någon säger och tänka att sådär är det. Det handlar om hur gammalt barnet är, om det finns andra problem som diagnoser, dåligt umgänge mm och hur länge barnet ska vara där. Alltså om det är en korttidsplacering eller om tanken är att barnet ska bo där hela uppväxten. En kollega till mig omhändertogs på BB och bodde i sitt familjehem tills hon tog studenten.

    Jag har varit familjehem en gång till en släkting som var placerad hos mig i tre år (när hon var 16-19 år) jag jobbade 75% sedan innan och det var inga problem att fortsätta jobba som vanligt. Socialen träffade jag var tredje månad det var inga möten utöver det. All kontakt med den biologiska föräldern gick via socialen eftersom de biologiska föräldrarna var hotfulla och våldsamma. Sen får man räkna med att man får göra samma sak som med ett biologiskt barn som att vara med på föräldramöten, vara hallansvarig och stå i kiosken om barnet tränar fotboll t.ex skjutsa till aktiviteter och kompisar mm

  • Anonym (Odette)
    Anonym (Suck) skrev 2020-11-27 07:57:41 följande:

    Att det saknas familjehem är en svårslagen myt. Faktum är att det finns för många. De flesta (99,99%) gör detta enbart för pengar. Nästan alla jobbar heltid för att "barnen ska ha ett normalt familjeliv), jag kommer ALDRIG mer arbeta med detta och jag har aldrig någonsin sett ett bra familjehem under 30 år som jag jobbade. Glöm det, ta ett extrajobb på McDonalds om du behöver pengar, barnen ska bo hemma med stöd OM så behövs.


    Har du läst om Esmeralda (Lilla hjärtat)? Du kan inte mena att du står på de biologiska föräldrarnas sida.
Svar på tråden Arbete + familjehem?