Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Förbannade sommartid!!

    Anonym (Anonym) skrev 2020-07-05 22:03:35 följande:
    Vi låter inte barnet bestämma läggtid men det tar så lång tid för honom att somna när man har lagt honom, oavsett när man gör det. Annars har vi haft samma tid i över ett år nu. Sagor fungerar inte för att göra honom trött, han ligger inte stilla heller då man gör det. Det har testats i omgångar och verkar bara göra honom piggare. Tidigare då pappan hade läggningarna tog det ungefär lika lång tid också men med större variation från natt till natt. Numera blir det gråt och skrik och hysteri från sonen om det inte är jag som lägger honom. Det går absolut inte att lämna honom ensam, han ligger kvar två sekunder och följer sedan efter. Han är tre och har fortfarande inte lärt sig somna ensam. Det har sträckt sig så långt att jag kan sitta på sängen istället för att ligga bredvid, vissa perioder har jag kunnat stå vid sängen men det blir jobbigt efter en timme. Så fort vi sover någon annanstans förstörs alla rutiner och vi får börja om igen... Det känns bara som att vi testat allt redan, inte bara gett upp efter några dagar utan verkligen provat. Väldigt liten förbättring tyvärr.
    Ni vuxna bestämmer, ni ska inte låta barnet bestämma. Du kan alltså aldrig vara frånvarande  en enda kväll?

    Som sagt, ni har lärt barnet att han får bestämma, då blir det så här.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-07-05 23:07:47 följande:
    Nej jag kan tyvärr inte vara borta en enda kväll... Hur många hysteriska kvällar ska man tåla då innan det lugnar ner sig liksom? Hur många veckor?

    Problemet är inte vem som lägger barnet utan att det tar så lång tid, du har inga idéer kring det?
    Alltså, jag förstår inte, är det bättre att du kör slut på dig, och dessutom är bunden till hemmet varje kväll, än att det blir liv för att pappan nattar honom?

    Han är 3 år, han dör inte av lite fastare regler. 
Svar på tråden Förbannade sommartid!!