• Anonym (Silla)

    Varannan vecka liv med sjuk bonusdotter?

    Hej,

    Vi har en liten kille som inte börjar förskolan än och så har vi en varannan vecka dotter i förskoleklass.

    Jag håller på att bli galen. Storasyster smittar ner oss konstant med förkylning. Hon är ganska ofta småförkyld men jag och pojken blir jättedåliga.

    Vad är brukligt i en sån här situation? Vi vill att bonusdotterns mamma ska ha henne mer hos sig så lillkillen slipper blir så sjuk hela tiden och min man inte ska tappa massa tid på jobbet då han också blir drabbad hel tiden och vår ekonomi blir lidande.

    Tänker vi rätt eller fel? Bonusdotterns mamma vägrar utan vill köra varannan vecka rakt av. Men hon har inga fler barn och vår blir så dålig av detta!

    Självklart vill vi ha vår stora tjej hos oss, det handlar verkligen inte om det. Men orkar inte blir så dåliga hela tiden... vi har varken tid eller pengar att ligga hemma sjuka. Nu är det sommar så problemet löser sig men sen till hösten fodrar det ju igång igen.

    Hur brukar man hantera detta?

  • Svar på tråden Varannan vecka liv med sjuk bonusdotter?
  • HannahHorvath

    Det är inte bara av ondo att lillen får många förkylningar nu. Då blir det kanske inte lika tufft på den fronten när han börjar förskolan.

    Sen tycker jag det är konstigt med alla dessa bonusfamiljer som inte välkomnar särkullsbarnen till 100%. Man stöter väl inte ut ett barn ur familjen?? Oavsett anledning.

  • cosinus

    Barn drar hem snuvor. Så är det bara.

    Min äldsta som inte hade storasyskon var knappt sjuk innan hon började dagis men sen togs ju ändå allt det igen så första terminen på dagis tror jag hon gick en eller två hela veckor och resten var helt eller delvis vab. Något bättre andra terminen och sen var det helt ok resten.

    De yngre syskonen var förkylda första gången vid 3 veckor och sen fortsatte de vara förkylda ofta sitt första levnadsår men i gengäld hade de knappt några förtoningar när de väl började dagis.

    Som förälder är man också mycket sjuk i början då man smittas av samma skit som barnen men även som vuxen får man ju upp tåligheten mot dagisbacullerna. Nu är mina på skola sen några år tillbaka och jag blir konstant dyngförkyld när jag träffat syrrans små dagisbarn. De behöver knappt ens vara snoriga för att däcka mig men så är det ju. Bara gilla läget.

  • smulpaj01

    Såhär :skaffa inga fler ungar med den mannen. Flytta ut varannan vecka så du och ungen du skaffat slipper träffa dottern. Varannan vecka kan du bo där varannan slipper dem se dig och din unge! Enkelt!

  • smulpaj01

    Såhär :skaffa inga fler ungar med den mannen. Flytta ut varannan vecka så du och ungen du skaffat slipper träffa dottern. Varannan vecka kan du bo där varannan slipper dem se dig och din unge! Enkelt!

  • Anonym (U)

    Barnet kan kanske bo hos mamman heltid eftersom hon är ej välkommen hos er.

    Eller så får du och ditt barn bo någon annanstans varannan vecka när flickan är där.

  • viseversa

    omg det är livet med barn. Om ni blir så satans dålöiga hela tiden borde ni nog kolla upp så det inte är något fel på ert imunförsvar. Att ni blir sjuka lätt ska inte flickan drabbas av och mamman kanske också har ett liv vv när hon inte ha r dottern. 

  • Anonym (Båten Anna)

    Det är så här det är att ha små barn. Jag tycker att ni resonerar konstigt och hjärtlöst. Man kan inte göra sig av med ett av familjens barn bara för att det blev lite jobbigt. Hur tänker ni egentligen?? Och detta under en tid när ni egentligen borde tänka extra mycket på att ge storasyster mycket tid för att undvika syskonavundsjuka.

    Ni måste börja värdera barnen lika högt. Ta hjälp om ni (främst pappan) inte lyckas med det. Att bli bortvald av sin förälder är det värsta som kan hända ett barn. Storasyster måste vara en del av er familj - inte ett mindre viktigt bihang som kan knoppas av när det tar emot lite.

    Vad gäller ekonomin måste ni väl fattat i förväg att det här skulle hända?? Stora flickan är 6-7 år, det kan väl inte vara en nyhet att barn blir sjuka??

    Jag blir så ledsen för storasysters skull. Så tydligt bortprioriterad när pappa fått en ny familj som han tycker än viktigare än henne. :(

  • viseversa
    Pope Joan II skrev 2020-07-06 12:31:53 följande:
    Var skulle ni ha gjort av ett helsyskon? Låtit placera det i familjehem?
    haha ja man undrar juh. Men nu handlar det inte om ts barn utan hon vill stänga ute storasyster för ts lilla skatt blir sjuk. Nutte
  • viseversa
    smulpaj01 skrev 2020-07-06 13:02:38 följande:
    Såhär :skaffa inga fler ungar med den mannen. Flytta ut varannan vecka så du och ungen du skaffat slipper träffa dottern. Varannan vecka kan du bo där varannan slipper dem se dig och din unge! Enkelt!
    håller med. Skaffa inte fler barn för helsyskon kan man inte Skuffa bort på samma vis som ts vill göra med detta stackars barn=(
  • Anonym (J)

    Haha vilken tråd! Välkommen till småbarnslivet. Jisses vilken sjuk inställning du har. Perfekt att din unge bygger upp ett immunförsvar innan han börjar förskolan. Då kanske ni har turen att behöva vaba mindre nät väl den dagen kommer. Du tänker helt FEL!

Svar på tråden Varannan vecka liv med sjuk bonusdotter?