Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Knaslil96 skrev 2020-07-28 09:17:55 följande:

    Tusen tack för svar! Jag tog ut kopparspiral några veckor sedan och hade mens i 5 dagar som tog slut för 2 dagar sedan. Är liiiite osäker på äl endå, går bara efter vad som står i appen men har köpt clearblue ägglossningstester. Funderar på att börjar ta dom men är osäker på vilken tid på dagen man ska testa?


    Det är lite olika från test till test.. Men viktigast är att man tar det ungefär samma tid varje dag, begränsar drickandet och inte kissar på typ 3-4h innan :) men läs beskrivningen vad som gäller för just dom!

    Är det sånna cb med glad gubbe tror jag att man kan ta dom med morgonurinen, läste jag igår iaf.. Och det tycker jag personligen är rätt skönt så det kommer jag göra nästa månad om det inte blir något + denna gången :) men vissa tester ska man testa mellan kl.10-20.. Så det är lite olika :)
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-28 10:18:51 följande:

    Om det är CB Advanced (som kan hitta upp till 4 fertila dagar per månad) ska de tas på morgonen med dagens första urin, för de mäter också östrogen, som är som högst på morgonen (står det iaf i bruksanvisningen).


    Ja jag hade dom ett par månader.. Och den kalibrerade ju ens egen nivå och utgick från dom.. Och som du säger med östrogenet..

    Kollade på stickor inför nästa månad igår och såg att även de andra cb kunde tas med morgonurinen tydligen.. Men ja.. Så vet inte om den är känsligare eller ngt som kan utläsa lh från morgonurinen.. Tycker det är så behändigt :p tycker det är lite jobbigt att inte få dricka och sådär haha...
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-28 10:25:24 följande:

    Godmorgon Jag tycker din kurva påminner lite om min runt äl! Bifogar en bild! Jag tänker att lyssna på din kropps tydliga signaler, äl var troligast igår och tempen stiger big inom det närmsta dagarna. Välkommen till äl+dagarna!


    Tack <3 hur upplever du det med älsmärta och så?

    Puh, den värsta väntan, haha!! Men ska bli spännande att se hur tempen går upp.. Om den nu kommer göra det, lol.. Så besviken på lh testerna asså.. Men men :D kroppen kanske bara leker med mig har kanske inte ens haft äl ^^ Well, återstår att se och glad jag tempar iaf..

    Hur mår du? Hur känns brösten och andra symptom?

    Är du på äl+10 nu eller? Hoppas på ett tredje trappsteg i tempen och att det tog sig denna gången <3 Men du hade 2 chanser i augusti va? Skulle ni annars då utredning eller något efter det? Håller tummarna så hårt för er att det går i augusti, lyllos med 2 chanser ju!!!
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-28 10:26:47 följande:

    Ja och här är bilden


    Förresten kommer det gula strecket/coverline upp av sig själv efter tempökningen eller hur funkar det?
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-28 11:44:34 följande:

    Hur har ni alla det idag? Någon som fått fint väder?

    Här är det regn och rusk både ute och inne. :P Helt sjukt att man kan få såna biverkningar av en medicin flera veckor efter att man slutat ta den. Är deppig och har rejält med hjärnspöken idag, men hoppas att de bara är just det. Ni vet, en sån där dag när man tänker att alla ogillar en..

    IAF! Inte meningen att deppa ner någon, så jag slänger in en bild på min tempkurva (mm) den här cykeln. ÄL+2 idag, CD18. 10/11 dagar kvar till BIM, och tiden går låååångsamt.


    Då är man inte ensam om att vara lite deppig idag.. Kanske vädret också bidrar ^^

    Här är dock uppehåll men mulet och regnat i morse..

    Du har säkert sagt men är lite slow idag(2h sömn inatt:/). Vad är det för medicin och vad för biverkningar? :( låter tufft..

    Vad säger dina hjärnspöken idag?

    Mina säger att jag är värdelös på att läsa min kropp. Efter att sädesvätskan försvunnit nu så fick jag även jätte bra fertilt sekret igen, inte lika mycket men ändå så känner att kanske dethär är peakday? och min stackars man får höra "nu är jag som mest fertil.. Nej nu... Eller kanske nu.. Tempen har inte gått upp än det är nog idag..." så känner mig som både världens sämsta fru som vill mysa på extra nu men inte har koll.. Sämsta mamman som helst av allt bara vill bädda ner mig och se film typ... Så ja..

    Hoppas vi mår bättre snart.. Får försöka vara extra snälla mot oss själva och göra sånt som gör oss glada.. Jag ska försöka få ut familjen på en promenad i skogen och bara lunka runt, en tidig kväll, en bra film när lillan somnat och kanske mys om vi orkar ^^ vill så gärna säkra upp liksom.. För sekretet idag skvallrar ju ändå om att jag ff är fertil ^^

    Stor kram <3
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-28 13:04:19 följande:

    Det är inte omöjligt, även om jag kan gilla ruskväder väldigt mycket för då får jag sitta inne och mysa utan dåligt samvete. :P 

    Usch, förstår att du är lite seg då. :( Har själv sovit sådär senaste tiden (valp) så det kan ju helt klart ha påverkat humöret det med. Letrozol, jag har tagit det i början av mina cykler senaste 2 månaderna för att boosta ÄL, och jag är superkänslig för hormonpåverkan. Det var likadant sist jag tog dem för ett par år sen, blev extremt deppig även efter ÄL när östrogenet typ försvunnit, det blir betydligt värre än annars.

    De säger att jag uppfattas säkert som en besserwisser och drygröv, och att ingen vill prata med mig (uppenbarligen inte sant, tack! <3). :P Jag har lite social ångest så jag är alltid skitnojig över hur folk uppfattar mig, men kan ju ha bättre och sämre dagar.

    Känner igen det där med att inte riktigt förstå kroppen. :( Värdelös är du då rakt inte, du har ju koll på massor av symtom! Att det ibland luras lite är ju inte nödvändigtvis tolkningsfel, det kan ju vara hormonpåverkan som gör att det hattar lite fram och tillbaka. Och filmdagar får man alltid ta, vi är bara människor och ibland behöver man en paus, särskilt när vi inte lever som vi är skapta (i flock och nära relationer med andra som kan avlasta och hjälpa på alla sätt och vis). <3

    Gör du så, och så hoppas jag verkligen att du mår bättre! Säkrat upp har ni ju gjort ändå, och dottern skvallrar ju om att ni kan få till det. ;) 

    Jag ska titta på lite standup och kanske sy nåt, och så äta lite gott.

    Bamsekram på dig med! <3


    Åh nej men just det.. Då förstår jag du också är seg! Mysigt med valp ju, går det bra? Lite trötthet tillsammans med lågt östrogen och biverkningar från den medicinen låter ju inte som någon höjdare.. Jag känner tydligt efter äl också på humöret så du borde ha det 10000 x värre då ju.. :( jag kände det iaf förra cykeln det var lite som luften gick ur mig..

    Känner igen känslan för väl.. Tänker ofta nu här inne typ efter jag skrivit "amen varför skrev jag ens det.." "borde vara helt anynom så jag inte skämmer ut mig" xD men du är ju fasiken urmodern här inne som man kan fråga om allt, så klok och ödmjuk! Tycker det är tur du finns här inne iallafall <3

    Försöker göra mitt bästa men känner mig lurad emellanåt.. De 8 månaderna under amningen lurade kroppen mig konstant så ibland vågar jag inte lita på mig själv men jag vill så gärna kunna det liksom..

    Jo det med flockdjur är så sant.. Saknar ofta att få ha ett bra nätverk omkring mig och min dotter.. Speciellt när min man är borta i jobbet. Första året med dottern var jag väldigt ensam, min man är pilot nämligen. Men nu är han uppsagd under coronan så ovärderligt med tiden tillsammans nu. Så känns som en riktig långsemester iaf.. Man får vara tacksam för det man har <3

    Det fick mig att må bättre, tack! Man glömmer ju lätt bort att vara tacksam som sagt.. Myser vi till det idag när jag har fertilt sekret igen så får vi köra varannan sen fram till höjningen på tempen så bara önskar jag att äl testerna var totalt värdelösa och att min kropp gör samma sak som förra månaden :p

    Det låter som en bra idé hoppas det får dig på bättre tankar.. Jag är med i din fanclub iaf<3

    Stor kram
  • Entusiastisk
    ellie86 skrev 2020-07-28 13:41:03 följande:

    Jösses vad ni skriver, får försöka läsa ikapp! Men jag är himla förvirrad just nu...

    Min temp har gjort en rätt klassisk ÄL-sväng med en liten dipp följt av hög temp. Även om det dippade lite igen så är det något förhöjt. En annan app loggade det som ÄL på CD18, NC väntar på mer data... Känns lite med symptom osv att det kan ha varit ÄL. Men till saken hör att mina LH-test varit negativa dag för dag.

    Jag har tidigare fått utslag på samma slags test som jag tagit vid ungefär samma tid, så känns konstigt om jag plötsligt skulle ha missat det helt. Man kan ju bli tokig för mindre. Är tempen hög imorgon igen så får jag lita på den, antar jag?


    Ja här är en som är lika virrig..

    Men första ggn med ältest och temp.. Men förra månaden hade jag precis samma symptom på samma dagar och då kom ju mensen dvs så var det ju ägglossning. Så nu inväntar jag bara en temphöjning men fortsätter ältesta en ggn/dag fram tills dess (och mysa varannan dag)..

  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-28 17:04:06 följande:

    Jo, rätt så ändå även om det är väldigt mycket passande nu i början så det inte blir för många olyckor inne eller hon tuggar sönder för många grejer.. Hittade ett hål i lakanet imorse som nu behöver lappas. :P Men jag gillar iaf att pyssla och sy så det blir ju lite att syssla med.

    Så känns det faktiskt, som att luften lite gått ur en! Pepp och pigg och glad, fixa bebis och allt, och sen bara... pläh. Tur att det inte är permanent iaf.

    Men alltså du.. nu sitter jag ju här och rodnar, hur jäkla gullig är inte du?  Behöver fler smileys också känner jag, så hela känsloregistret är representerat! Tack så mycket för dina fina ord, de betyder verkligen jättemycket, och extra dagar som dessa! Tycker ju att du och de andra är kloka och ödmjuka och så kommer jag med mina tråkiga halvdana fakta till och från, och så lite gnäll på det. :P

    Vad fint att ni får så mycket tid ihop nu ändå, i allt kaos som är. Och visst är det viktigt med ett bra nätverk och relationer, känner själv att jag kan fattas det en hel del idag. Men så är det ju det där med hur man hittar nya vänner i vuxen ålder, det är ju inte så himla lätt alla gånger, särskilt om man inte riktigt är som "alla andra". :P 

    Det verkar ju ändå, även på andra här, som att just de testerna lämnar en del att önska. Men jag tänker nog ändå att om man tar bort testerna ur ekvationen så har du ju ändå fått en del tydliga tecken med tappen och allt, så du får nog lita på dig själv ändå. :) Nu hoppas vi att ni prickat precis rätt och att höjningen kommer snart! <3


    Hur mår du nu? Hur blev din dag?

    <3

    Härligt att du är så duktig på att pyssla och sy.. Speciellt då när man har behov av det ;)

    Ja men precis så är det ju men som du säger, skönt det inte varar för evigt :) men såklart jobbigt när det är tufft liksom... Jag är inte så bekant med den medicinen eller så men är det tänkt att du ska fortsätta med den liksom?

    Det är ju fakta man vill ha, iaf jag! Så uppskattar dig väldigt mycket här! <3

    Åh nämen precis så som du säger.. Hur hittar man nya vänner som vuxen^^ inte helt lätt.. Men ja.. Nu har du fått en vän iallafall :)

    Ja jag får hoppas det... Hoppas så innerligt på att höjningen kommer imorgon.. ^^

    Blev korta svar idag.. :) är nog lite sliten.. Hehe^^ blir en tidig kväll nu och mannen och jag håller tummarna att vi har säkrat tillräckligt denna gången.. Har dock fertilt sekret nu igen.. Håller på att bli tokig, men hoppas jag är mindre tokig imorgon när jag fått sova lite:p

    Kram hörs imorgon <3
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-28 17:49:50 följande:

    Försökt svara på ditt meddelande tre ggr nu och familjeliv bara sabbar för mig

    Förstår verkligen att du var besviken på din stickor! Vi var ju så peppade på att få se stegringen! Men jag kan verkligen rekommendera Babyplan, om det behövs för en ny cykel, hoppas inte!! Men de fungerade toppen för mig iaf och är prisvärda!

    Lite osäker på vilken dag jag faktiskt hade äl så räknar med äl+9/10. Alltså, har nog inga symptom alls. Brösten är nog egentligen inte mer ömma än vanligt. Tempen håller ju sig kring 36.7 stadigt, hade verkligen varit fint att se en ytterligare höjning

    Yes, vi har en bokad tid på Emmakliniken i Malmö i slutet av augusti. Vi har ju bara försökt 8 månader då, men deras gräns går vid 6 månader pga min ålder. Får se om resultaten blir de samma som år 2017, då fanns inga tecken på att vi skulle ha något som gör det svårt för oss att bli gravida.

    Hur är humöret nu? Såg att du haft en dipp idag. Stor kram!


    Åh, vad störigt.. På datorn eller mobilen?

    Tack för tipset står mellan dom och cb nästa månad ^^ så får kolla lite närmre den dagen mensen kommer :) Ja, det suger faktiskt lite men samtidigt så glad att jag tempar.. Kommer dock blir helt förkrossad om inte tempen gått upp imorgon och sen fortsätter så jag får bekräftat äl.. Hade fertilt sekret nu ikväll också så blev lite konfunderad men kände på tappen och den var fortfarande väldigt hög MEN stängt sig och är bakåtriktad och medium/hård igen.. Får jag då ingen bekräftning att äl skett så ger jag upp på mig själv.. :O xD då känns det som att jag har seriösa problem att läsa av min kropp xD (snälla gud låt det inte vara så, kommer skämmas ihjäl och ghosta härifrån xD)

    Sorry svävade iväg lite..

    Hm.. Ang symptom på graviditet så med min dotter fick jag inga symptom alls förrän efter bim.. Det enda som gjorde att jag testade var att jag drömde att jag var gravid en natt och hade test hemma, så gjorde det för skojs skull.. För jag hade redan tagit 2 negativa testa tidigt test innan.. Så det fanns liksom inte en chans tänkte jag att det skulle visa ngt.. Så deppa inte för att du inte har symptom, det kan mycket väl vara något ändå :)

    Okej vad skönt att ni har det inbokat ju.. Får man fråga varför ni redan var där redan 2017? Eller asså att ni inte då fått hjälp tidigare?

    Jodå, det är okej! Tack för att du frågar. Hur mår du idag? Ska sova nu så känns det säkert bättre imorgon. Fick lite lite sömn inatt.. :p

    Men vi hörs imorgon igen.. Kram <3
  • Entusiastisk

    Fertilt sekret även idag.. Var det liksom sista? För tappen är nu stängd och bakåtriktad, medium/hård men ff väldigt hög.. Förra cykeln var den inte stängd och bakåtriktad förrän 3-4 dagar efter äl.. Men ja, den verkar leva sitt eget liv lite under dagen ibland.. Så nu är det bara att invänta förhöjd temp :)

    Godnatt! Kram till er alla<3

Svar på tråden BIM Augusti 2020