Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Canama skrev 2020-07-25 18:31:25 följande:

    Mitt ÄL test idag vid 17 var också svagare än det vid 12....... så man blir ju att fundera om det var klart redan eller om jag druckit för mycket/hållit mig för kort stund. Ska ta ett senare ikväll tänkte jag bara för att jag är nyfiken...

    Vi hade sex idag och det -kändes- mera än vad de brukar tyckte jag. Kändes som han kom åt -botten- liksom (eller toppen?). Kan det va tappen som är långt ner så att han når den? Haha svårt att förklara, blir så märkligt när man ska sätta ord på saker :D


    Okej.. Well min äl är beräknad till måndag så hoppas på imorgon.. När är din äl?

    Pratade med en bm för ett tag sen om just när det känns mer vid sex. Hon sa att om det är vid äl kan det kan bero på att antingen att äggblåsorna är stora eller att tappen är känsligare liksom.. Men det kanske inte var så du upplevde det!? Förstår dock känslan du upplever ibland känns det som man kan ha liksom sex jätte djupt oxh sen ibland att man bara känner att man måste stoppa honom en bit in för det liksom tar stopp eller blir obehagligt om han kommer för djupt!?
  • Entusiastisk
    Canama skrev 2020-07-25 19:04:54 följande:

    På tisdag säger mina appar. Dock har jag inte tempat eller tagit ÄL stickor tidigare cyklar så att de ska komma på tisdag är nog bara uträknat från att jag har en cykel på 29 dagar (i snitt). Har inte märkt av någon mängd flytningar än dock....

    Ja men precis så kändes de! Att de liksom tog stopp. Ha nog känt så någon gång innan men aldrig reflekterat om det var runt ÄL eller inte...


    Jag har inte heller använt ältest eller tempat tidigare så jag baserar min äl mest på de appar jag har och symptom från förra cykeln liksom.. Då hade jag 28 dagars cykel och mest älsymptom cd14 och min förhoppning är att det ska vara likadant denna men kroppen lever ju sitt eget liv så vi får se hur det blir.. Har iaf haft rikligt med fertilt sekret i 2 dagar så det närmar ju sig om inget annat..

    Har märkt av fertilt sekret tidigare cykler?

    Håller tummarna för positivt test för oss snart! Håll mig uppdaterad!!
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-25 20:05:07 följande:

    Juupp, det låter som svamp. Helvetes skitmög, säger jag bara. XD Men ja, skönt när man ändå hinner med sin chans den cykeln. :P Det är väl frustrerande om något, när nåt kommer emellan och man måste stå över ännu en månad.

    Ååh, vad härligt! <3 Det är precis vad jag känner med min tok, vi är så lika men ändå så himla olika och kompletterar varandra jättebra. Det är guld värt att ha någon som verkligen genuint stöttar en precis när man behöver det, och kan pusha en när det behövs. Så fint att ni kunde lösa det så du kan vara hemma med tösen, det kommer hon ha många härliga minnen av är jag säker. <3

    Och visst är det så att tid är det dyrbaraste vi kan ge. Jag är uppvuxen rätt fattigt, vi var aldrig utomlands eller på finsemester i Sverige ens, och det var mest begagnat och ärvt från kusiner, men alla de underbara minnen jag har från familjelivet, och kontakten med mina föräldrar än idag. Nu har jag visserligen bara mamma kvar, men hon bor hos oss halva veckorna och mer kommer det bli när hon går i pension. Jag skulle aldrig vilja byta all den tiden vi haft mot saker av ekonomiskt värde liksom. På tal om oliktänkande, följer du kanske Vildabarn på insta? Hon skriver mycket om olika kulturer och barnperspektiv, det är så himla intressant!

    Jaså, ännu en skåning? :D Jag har faktiskt bott i Helsingborg i två omgångar, och i Örkelljunga en vända också. Säg att du jobbat inom bankinstitut så kanske vi träffats också, haha!

    Jaa, vad kul! 


    Min man är den typ "gråa" typen, stabil, lugn, eftertänksam, pratar när han behöver, planerar och slutför saker.. Men kan vara en riktig pajas och älskar äventyr.. Jag är den färgstarka personen med känslor åt alla håll, pratglad och öppen, gillar att påbörja saker men sämre på att avsluta.. Men bjuder på mig själv och älskar äventyr och resa! Så han typ lugnar ner mig och jag speedar upp honom.. Perfect match! Skönt att du också har din Perfect match! Hur länge har ni varit tillsammans?

    Alltså drömmen att vara så nära sin mamma.. Tänk vad underbart när du är hemma-mamma och har din mamma hos er, att tre generationer får leva så tätt! Wow, det hade varit en dröm för mig... Då antar jag att du är väldigt nära din mamma?!

    Jag har kanske haft det lite åt andra hållet isåfall rent ekonomiskt men det enda jag värderat har varit den tiden vi spenderade tillsammans men har alltid önskat vi hade mer tid och mindre saker... För min mamma har alltid jobbat mycket och gör alltid allt på samma gång och har liksom lite svårt att vara här och nu.. Och min pappa och jag kommer inte så bra överens och jag är inte alls bekväm att min dotter är för mycket kring honom (de är fortfarande gifta, så svårt att få träffa bara mamma). - long story short..

    Så jag vill ge min dotter det som jag kände att jag ibland kunde sakna.. Mer tid och mindre saker.. Kärlek, närhet, trygghet, min tid, bekräftelse, vara lyhörd.. Det tror JAG på iallafall.. :) givetvis följer jag även vildabarn, äääälskar det kontot!!!

    Nej är det sant?? Ja men jag jobbar ju inom bank!!

    Nej nu skojar jag.. Men jag har faktiskt jobbat i Örkelljunga! Var i hbg har du bott? Så liten världen är ibland! :D
  • Entusiastisk
    ellie86 skrev 2020-07-26 09:30:18 följande:

    Här är det jag som halkar in lite sent känner jag :D Min sambo tycker att jag obsessar lite genom att hänga så mycket på Familjeliv och sånt så brukar låtsas att jag inte alls sitter och knarkar allehanda forum när han är i närheten haha... Han tycker väl mest att det kommer ju ske när det sker och att man inte behöver tänka eller analysera så mycket kring det. Så då är det ju skönt att man har andra som är i samma läge att diskutera och filosofera med! :)

    Här är en till (inflyttad) skåning i övrigt, bor i Lund!

    Ska kolla de inläggen ni länkade några sidor tillbaka om fertilt sekret. Jag brukade ha väldigt tydliga äggviteflytningar men inte bara har mina cykler varit långa och oförutsägbara nu under våren, jag har inte heller märkt av sådär klockrena äggviteflytningar... :/ Har dock haft temphöjning och förra månaden också en stegring på stickor (testade inte tidigare cykler då vi inte aktivt försökte då) så bör ju rimligtvis ägglossat till sist. Lyckades få lite d-vitaminkick igår då jag var ute i solen, som idag lyser med sin frånvaro igen. Får nog kolla på lite tillskott där!


    Vad kul med en till skåning! Välkommen!

    Min man tycker också jag är lite besatt haha.. Men han skämtar mest om det xD samtidigt håller jag iofs med honom, haha!! Men visst är det härligt med ett gäng kvinnor man kan diskutera verkligen allt utan censur, tror knappt männen förstår hälften ;)

    Låter ju onekligen som det! Ska bli kul att följas åt! När har du beräknad äl och BIM?

    Kram
  • Entusiastisk

    Uppdatering idag: tappen är hög och fortsätter mjukna tycker jag men inte så öppen.. Lite uppblåst i magen.

    Inget äggvite-sekret Idag utan mer krämigt^^ konstigt nog. Och i princip helt blankt ältest(0,00 i Premom) nu kl. 11.

    Så glad jag tempat iaf för annars hade jag ju trott jag missat peaken. Känns som äl då kommer komma senare då i guess... Men hur säkert är tempningen när man har oregelbunden sömn? Tänker att den bör väl vara så pass pålitlig att den går upp iaf efter äl? Såhär ser min kurva ut iaf..

    Vi får väl helt enkelt sexa på varannan dag och sen vid positivt test några extra gånger..



    Åh var så peppad för ett positivt test idag, men visst det är klart det kan ju vända snabbt .. Jag ska försöka att inte lägga så mycket värderingar i allting utan bara se saker för vad det är och veta att jag(och mannen) gör det bästa vi kan! Blev bara lite chockad över att ältestet blev blankt.. ^^ men men.. Chansen finns ju iallafall kvar <3 så nu blir det ännu mer var och varannan dag mys, känns dumt att klaga! :D

  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-26 11:32:34 följande:

    Hihi, det kan behövas både lite farthöjare och -sänkare ibland. ;) Hur länge har ni varit ihop? Vi har lite av en virvelvind till historia, haha! Vi träffades för 3,5år sen, flyttade ihop efter 3 veckor (jag flyttade 30mil upp till honom) och gifte oss efter 6 månader.  Flyttade ner till Skåne igen i början av 2018, och till vår lilla stuga i april samma år. :) Vi var iofs 31 och 35 när vi träffades, och klickade direkt och kände att vi hade samma livsmål och syn på det viktigaste så varför vänta. :P

    Ja, det har väl egentligen alltid varit planen att ha mina föräldrar hos mig när de blev äldre. Pappa dog förra sommaren, så han hann aldrig få flytta hit upp, men mamma bor här som sagt nu och jag är så glad och tacksam för det, och för att min man trivs med henne också. Jag är ensambarn, och har alltid haft en väldigt fin relation till mina föräldrar. :) 

    Det är verkligen en konst för många det där med att leva i nuet och kunna slappna av. Min mamma var lite likadan förr, svårt att sitta ner och bara vara, men det har gett med sig lite med åldern faktiskt. Får hoppas att det blir likadant för din mamma! Vad synd att din relation med din pappa är besvärlig, men så blir det ju ibland. :( Man kan inte välja sina släktingar, och när det gäller föräldrar är det alltid extra jobbigt och många känslor.

    Tycker iaf att det är fint att du kan ge dina barn allt det där, saker finns det tillräckligt av i livet ändå, men kärlek, närhet och fina relationer är dyrbara! 

    Haha, kunde nästan ana det. ;) Har följt henne sen jag var tonåring, helt sjukt egentligen..

    Haha attans, jag blev helt exalterad där en stund! ;P Jag har bott.. nu måste jag kolla upp vad områdena heter.. på Adolfsberg och Rosengården (och är uppvuxen på Rosengård i Malmö, haha!). Världen är så himla liten faktiskt! Jobbade på Irland ett tag i min ungdom, och träffade såklart folk som kände vänner till mig hemma i Sverige där!


    Vi har varit tillsammans i 5 år. Var 26 och 29år då. Det bara sa klick, trots att han inte alls är i närheten vad för killar jag dragits till innan(och tur är väl det för ingen av de andra har varit riktigt vettiga, har bara haft sånna bad boys och inga stadiga relationer).

    När man ha samma värderingar, vet vad man vill ha utav livet så finns det ju ingen tid att förlora! Härligt när man bara vet! Man blir ju klokare med åren också ju!! Mysigt!

    Beklagar din pappa:( gick det snabbt eller var han sjuk om jag får fråga<3 vad skönt att du varit nära dina föräldrar och är så nära din mamma.. Ja, det är lite jobbigt när man inte får ha den relationen men önskar till sina föräldrar. Men får se till att göra det bättre för min dotter och blivande barn och barnbarn.. <3 härligt att hon lugnat ner sig ;) får hoppas min mamma också gör.. Hehe..

    Oj vad länge du följt henne!? Hon skriver så intressant man blir helt hooked!!

    Okej! Men det vet jag vad det är! Hur kommer det sig att du flyttat runt liksom? Bor din mamma kvar på rosengård nu mellan varven eller? Hur var det att växa upp där?

    Sånt är så sjukt roligt ju! Åh Irland hade varit häftigt att åka till, vad jobbade du då med?

    Jag har också varit med om en såndär "oj världen är såå liten"

    Träffade en kille i Sverige från Australien.. Åkte till Australien några år senare, han bjöd in mig och ngr vänner att bo hos han och hans föräldrar där.. Sen hördes vi inte så mycket mer.. Några år senare åkte jag till USA och sprang på honom på ett hostel bara sådär..

    Har du alltid regelbundna cykler och ägglossning liksom? Kollade det om sekretet, såg att du skrev det om krämiga och kollat lite om det men det är ju förbaskat svårt.. Men som sagt någongång lär jag väl äl och glad iaf att jag tempar så jag sen kan få det bekräftat så får vi köra på sålänge det krävs helt enkelt.. Skönt ni säkrat upp inför din äl!

    Ha en fin dag du med <3
  • Entusiastisk
    H0nd3ndär skrev 2020-07-26 11:35:00 följande:

    Inte helt ovanligt att man får lite mer utslag på stickorna ibland för att de sedan sjunker och peakar ett par dagar senare. Vilka stickor använder du?

    Jag tycker det går att se bra trots oregelbunden sömn. Här är min kurva denna månad. Visst absolut många värden får man ta med överseende men ändå tydligt före och efter äl.


    Använder gravidkollens.. Såg att du skrivit tidigare om att de kanske är lite sämre!? Men de bör ju iaf bli starkare tycker jag för att räknas till positivt.. Får kanske köpa andra till nästa månad i värsta fall.. Men hoppas den bara dippar lite för att snart öka! Ska bli spännande att se iaf :)

    Det är mest den tydligheten mellan innan och efter ägglossningen jag är mest intresserad av.. Vill liksom inte gå runt och undra om man missade peaken liksom så det ska bli kul att se hur hela kurvan sen kommer se ut! Tack för svaret det känns betryggande iaf..

    Kram <3
  • Entusiastisk

    Verkligen superkul med så många som är aktiva och precis som ni säger har äl runt samma dag.. Ska bli kul att följas åt hela vägen!

    Jag fick faktiskt ännu bättre fertilt sekret nu på eftermiddagen.. Asså det är så spännande!

    Min man tycker jag totalt snöat in, hahaha!

    När han frågar vad vi pratar om här inne så känns han ändå lite lättad att slippa allt tjat om sekret, temp, nu gick ältest upp.. Nej nu gick det ner.. Osv Haha!

    Vad härligt Canama att höra att ditt liv också föll på plats när du hittade din andra hälft <3

    Odlarmamman.. Låter jobbigt med sånt illamående.. Vet inte om du kan läsa dig till något hos vulverinekoos!? Och såklart extra jobbigt när man då vill bli gravid när det är ett tecken.. :/

  • Entusiastisk
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-26 16:47:52 följande:

    känner mig utanför.. hahaha nejdå, jag ligger på dag 24 idag, ägglossning+10. Fortfarande sjukt ont i brösten, vaknade i natt för att jag råkat lägga mig på mage och det gjorde ont. Idag när jag var på kalas så är det en bekant som är supergullig, hon har downs och är inte så smidig alltid och hon sa "är du gravid?"  haha. Pshycic?  Får hoppas det hahaha..


    Åh.. Gör inte det!! nu är ju snart din väntan över! Skönt!

    Låter ju lovande med brösten.. Med min dotter kunde jag knappt ha bh på mig.

    Är det sant? Sjukt ifall det är så.. Håller tummarna att hon har rätt!!

    Jag hade en sjuk sån grej med min kompis.. Vi ses inte så ofta men för då ca 9 månader sågs vi och jag fick en känsla att hon var gravid men hon sa att hon inte var det men att de försökte.. Jag sa då att jag ändå hade på känn att hon var det.. Efter 1 v skrev jag till henne om hon plussat än då hade hon precis gjort ett gravtest som var positivt..

    Vilket försök är detta för er?
  • Entusiastisk
    Cassus skrev 2020-07-26 17:50:40 följande:

    Min äl spelar mig spratt denna månad! Första gången jag testade stickor från gravidkollen istället för cb digitala och tyckte aldrig att de blev något supertydligt sträck :/ Med cb brukade jag få fast smiley.

    Hade dock känningar av äl men IOM testerna blev jag osäker om jag ens hade någon denna månad! Fler som använt dessa och inte brukar få så starka streck? Nu är det väl bara att vänta 2 veckor och se om det blev nåt denna månad.


    Jag känner samma.. Beräknas ha äl imorgon.. Får jag ingen peak med dessa men sen att tempen går upp köper jag några andra till nästa månad iaf.. Inte fått närheten till positivt

    Såhär har mina sett ut nu..



    Har du bilder på dina?
Svar på tråden BIM Augusti 2020