Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Amidina skrev 2020-07-26 18:17:22 följande:

    Det är ju så himla underbart när det bara smäller till sådär! <3 Man känner sig helt ofantligt lyckligt lottad att ha hittat sin själsfrände "redan", känns ju som att vissa letar hela livet.

    Tack. Det gick väldigt fort, men han var sjuk rätt länge och skulle fylla 75 så det kom liksom inte som världens chock även om man nog aldrig är riktigt redo.

    Ja, du har ju världens chans att ge dina barn allt det du önskade, det är väl egentligen vad de flesta föräldrar vill, men det känns som att idag börjar vi äntligen förstå mer och mer vad de faktiskt behöver för att bli kompletta människor. :) 

    Haha, japp! På sidan Helgon när det begav sig, då skrev hon mycket om resorna hon gjort till olika urfolk och det var så fascinerande! Sen försvann hon och flera år senare så hittade jag henne i ett forum för lite mer vilda människor som ville gå sin egen väg, och så har jag följt hennes skriverier sen dess. :)

    Ja du.. :P Det har blivit en del flyttar tillsammans med ex, och sen ifrån dem, jag är väl lite av en rastlös själ också som "längtar hem", men har lite svårt att hitta det där hemmet. :) Men är betydligt närmre nu än jag nånsin varit iaf! Mamma lämnade Malmö i februari i år och bor i byn här uppe/i sin stuga hos oss. :) Rosengård var väldigt mycket "snällare" när jag växte upp, men på senare år har det ju blivit värre och värre med våldet, vilket är otroligt sorgligt att se. Jag har ju dock många fina minnen därifrån. Är du uppvuxen i Hbg?

    Oj haha, där kan man snacka om på andra sidan världen! Jag jobbade som IT-support där borta, jättemånga svenskar som åker dit och jobbar med det, och verkligen en upplevelse jag inte ångrar! Verkar som att du också rest en del? :)

    Japp, har i princip alltid haft. Sen har jag ju lyckats räta upp den lite, förlänga min lutealfas och sådär (efter att allt gick åt skogen pga stress och munkpeppar av nån anledning), vilket var jobbigt med sååå värt det! Själv då?

    Det är skitsvårt med allt annat fertilt sekret än äggvitan och det vattniga tycker jag. :P 


    Ja visst känner man sig lyckligt lottad!! <3

    Nej, döden går nog aldrig att förbereda sig på..

    Ja, skönt att fler och fler börjar förstå även om samhället trycker på väldigt mycket med kosumtion, karriär, pengar etc och att många blir tvingade att liksom gå emot sin egen intuition för att göra som man "borde"..

    Häftigt det där med vildabarn ju.. Tycker det är så intressant! Har alltid känt att jag inte passar in här och har svårt att identifiera mig med andra som gör på ett visst sätt så skönt att kunna identifiera sig ibland med andra människor runt om i världen istället..

    Känner igen det där med att längta "hem" jag är alltid på flykt.. Jag och min man flyttade 4 ggr på lite mer än 4 år.. Sen vill jag alltid ut och resa.. Men jag är liksom den typen som är "hemma" med min man och dotter men vart vi bor eller vart vi är spelar liksom ingen roll.. Men att vara hemma kantas alltid lite av borden "jag borde städa.. Jag borde tvätta.. Jag borde handla".. Så får jag välja trivs jag bättre ute på vift, ta dagen som det kommer, få ny inspiration, vara spontan och liksom känna livet på något sätt.. Hade jag fått bestämma hade vi sålt allt och bara haft vars en väska med det nödvändigaste och sen bara rest och träffat nya människor, uppleva nya kulturer, ny mat, nya platser... Nu svävar jag iväg - men det är min dröm.. Får se om det blir så en dag :) planer finns iaf!

    Kan tänka mig att våldet har blivit värre, känns som det överallt.. :( hemskt att människor inte bara kan vara snälla mot varandra och visa respekt och kärlek.. Jag är uppvuxen i hbg ja :) gillar du också att resa? Vad kul att åka iväg så och jobba.. Upplevelse för livet ju. Då gillar du också att resa?

    Asså man kan ju vara så efterklok och liksom naiv men jag började på ppiller typ direkt när jag kom i puberteten för att jag hade humörsvängningar och då kunde ppiller hjälpa mot det tydligen.. Sen med dottern fick jag bara 2 oregelbundna cykler innan det tog sig.. Sen så ville jag helst inte gå på ngt ppmedel efter förlossningen men bm tyckte absolut jag skulle ha minipiller eftersom amning inte var ngt skydd.. Idag går jag och ältar det..men nu vet jag ju bättre.. Borde låtit min kropp liksom hitta tillbaka i sin egen takt efter förlossning och med amning nu när jag slutade på minipiller i oktober kändes det som min kropp var helt förvirrad den skruvade på alla hormoner på max har mått skit fram till då jag drog ner på amningen och kroppen inte verkade behöva jobba så hårt.. Så förra cykeln var på 28 dagar och med sekret och symptom kom äl cd 14.. Så återstår att se denna cykeln vad det blir...

    Såg att du fick positivt idag igen.. Perfekt prickat och med lite mys idag så har ni ju verkligen optimerat alla chanser! Vad har du för äl test? Vad roligt du äntligen känt av konsistensen på tappen, det är verkligen en inlärningskurva xD och grattis till tillökningen<3 Så mysigt med bebisar oavsett sort <3

    Förlåt att jag inte kan fatta mig kort blir alltid världens noveller från mig xD
  • Entusiastisk
    Trean2021 skrev 2020-07-26 18:47:53 följande:

    Min peak är nog över nu. Jag har en cykel på 28-30 dagar. Och enligt appar är det mellan 23-26 jag har äl. Hade mest känningar och ?symptom? dagarna innan den 23e. Nu är det väntan på att kunna ta ett test! Min mens ska komma den 7-9/8. När skulle ni testa?


    Jag är den där pessimistiska typen som kommer invänta mensen xD och kommer den inte på ett par dagar testar jag :p
  • Entusiastisk
    Jensan88 skrev 2020-07-26 19:25:48 följande:

    Jag kommer med invänta mensen. :O Jag vågar typ inte testa innan även om det är typ det enda jag vill. :D Såå nojig för att tappa hoppet. :)


    Men eller hur.. Jag får hellre mensen än först ett negativt test och börja undra "kan det vara för tidigt" sen testar man igen nästa dag och negativt igen.. Men mensen kommer inte så kanske det också var för tidigt... Hatar att pendla så mellan förtvivlan och förhoppningar x] eller har jag bara gjort det för många ggr.. xD
  • Entusiastisk

    Ni som skriver att ni fick en ökning/stegring men inget positivt.. Har ni bild på det? Eller om ni kollar min bild.. Det är ju en ökning men verkligen superlångt ifrån positivt!! Antar att ni iaf får starkare än så då va?

  • Entusiastisk
    Anonym (Jävla väntan!) skrev 2020-07-26 19:37:28 följande:

    Är det ok om man hoppar in?

    Jag har ett barn sedan tidigare, nuvarande har inga. Slutade med preventivmedel för ca 9 månader sen och har bara sagt att ?händer det så händer det?. Vi har inte tillfälle att mysa när vi vill då han jobbar utomlands (idrottare på elitnivå) men denna gången vet jag att vi prickade in äl. Det har gått typ två dagar sen äl men denna väntan känns ju olidlig! Hur sjutton ska man stå ut i två veckor ????


    Klart du får hoppa in!!

    Ja väntan mellan äl och mens är såå jobbig..

    Jag brukar försöka boka upp ngt roligt varje dag lite som ett schema som man har ngt att se framemot varje dag och ist fylla hjärnan med det liksom..
  • Entusiastisk
    H0nd3ndär skrev 2020-07-26 19:37:55 följande:

    Från förra cykeln. Gravidkollens vart här runt 0,8 tror jag. Båda tagna samtidigt.


    Tack då vet jag lite iaf! Mina är ju långt ifrån det ändå! Men skulle jag få så pass starkt och sen då att tempen stiger efter så vet jag iaf.. Och då blir det babyplan nästa månad!
  • Entusiastisk

    För er som vill följas åt lite längre än bara över bim och kanske komma varandra lite mer in på djupet och kunna följas åt genom livet har jag startat en tråd som heter "fertilitetsvänner<3" :)

    Men vi kan hoppa över dit efter denna bim för er som vill från denna tråden <3

  • Entusiastisk
    Canama skrev 2020-07-26 20:52:07 följande:

    Här kommer mina från denna månad! Har plockat ut de starkaste från varje dag. CD12&13 tog jag flera test per dag.

    Bifogar även från 2018 när jag blev gravid med dottern. Då såg det ut såhär. NC bekräftade ÄL på CD13.

    Som sagt. Ingen positiv! Men 2018 gick de ju ändå, så nu är de väl bara att hoppas :D


    Åh tack för att du delade det!

    Vi fortsätter mysa på.. Allt förutom ältesten pekar på ägglossning inom det absolut närmsta.. Så fortsätter testa så får vi se om det blir positivt eller inte innan tempen går upp :)
  • Entusiastisk
    Canama skrev 2020-07-26 21:49:04 följande:

    Ja det är väl lika bra att mysa på för att vara på säkra sidan :D. Min sambo jobbar på annan ort från och med imorgon och drygt två veckor framöver... så för min del så hoppas jag att detta var ägglossningen :D


    Åh ja just det.. Ja men det får vi hoppas! Och om inte så lever de små simmarna ett tag ändå!

    Läste idag att det är sista dagen med fertilt sekret som ägglossningen sker.. Ifall det kan hjälpa dig något :)
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-26 22:06:06 följande:

    Hehe, uppenbarligen är du inte ensam om att skriva uppsatser här. ;P

    Jag har alltid varit lite av en motvallskärring, även om jag gärna ville passa in bland alla andra när jag var yngre så har det ändå blivit att jag gör saker på mitt sätt, och ingen kan tvinga mig till nåt jag absolut inte vill eller ser fördelar i. :) Men det är helt klart skönt när man hittar andra som en själv, för vi är ju flockdjur, vi mår bäst i grupp och man vill ju gärna omge sig med likasinnade och inte stå utanför som den konstiga hela tiden. <3

    Aha, du känner så du. :) Det kan jag relatera till en del iaf, det finns alltid för många borden och världen är ju full av roligare saker. ;) Det är viktigt att nära sina drömmar, även om de aldrig faller in! Själv drömmer jag om djup skog och berg, med bäckar och tjärnar, samtidigt som jag är skåning rakt genom själen. :P 

    Ja, älskar att resa och uppleva nytt, men har blivit så rädd för det på senare år med allt våld och hemskheter runt om i världen, vilket är himla synd (men har ändå inte råd så.. :P). Men vi hoppas kunna resa runt här hemma i framtiden iaf, i norden, för jag har inte varit runt på så många ställen här och landskapen är ju fantastiska, jag är en riktig skogshäxa så trivs bäst där, haha!

    Vilket är din favoritresmål?

    Suck ja, vi är nog alldeles för många som lurats in i den skiten. Jag tänker ändå att kroppen är makalös, och får den bara rätt förutsättningar så vill den läka och bli bra, så det är aldrig för sent. :) Det är ju underbart att du verkar vara på banan igen, hoppas verkligen att den här cykeln också blir bra! <3

    Oh yes, lyckades få till det idag med efter att ÄL-värken hade börjat, skönt med lite smärtlindring, haha! Jag köper mina från babyplan, både äl-test och grav-test (såna testa tidigt). 

    Och tack! Det var 3e kullen nu, vi fick våra 2 första samtidigt för 6 veckor sen ungefär. :) Så himla kul att se dem utvecklas och växa!


    Du låter så klok du! Bara döda fiskar går med strömmen.. Tur det finns en flock som inte är som "alla andra" också:)

    Jag älskar också skogen.. Vi bodde ett år i en stuga på Söderåsen, saknar det så ibland men min man var inte lika förtjust och det kändes skönt med första barnet att vara nära familjen, spec svärmor, så därför vi flyttade tillbaka till hbg. Både jag och min man prioriterar alltid bort allt det tråkiga så långt det är möjligt men just att jag känner bordena hemma kan vara påträngande ibland ^^ är som en tonåring där i guess men att jag ändå känner att jag behöver vara vuxen.. Eller ngt.. Haha..

    Ni får väl testa att uppfylla den drömmen även om du är skåning i hjärtat.. Man kan ju alltid ångra sig men provar man får man aldrig veta :) men ibland är det såklart skönt att bara få drömma...

    Sverige är ju jätte fint verkligen! Och Norge är verkligen magiskt så det kan jag verkligen rekommendera! Sen tycker jag om att bara "resa" i närområdet också.. Tex Danmark, söderåsen, västkusten! Finns många platser bara runt om hörnet som är häftiga!

    Ja, klart det kan oroa men läser man på lite om de platser man besöker kan man hålla sig ifrån de ställen som kan vara lite sämre i de avseenden.. Försöker själv inte tänka så mycket på det och försöker ha tydliga planer dit vi reser :)

    Mina favoritresemål är jättesvårt för jag tycker verkligen alla ställen har sin charm. Men mitt hjärta slår extra hårt för Australien som jag varit i 2 gånger(längtar ofta tillbaka) människorna där är verkligen helt fantastiska, naturen, regnskogen, stora barriärrevet, djuren.. Sen Namibia var ett väldigt häftigt land med alltifrån kust till öken, fantastiska djur, kulturen, människor och sånna där platser som man bara trodde man kunde se på foto liksom. Men drömresemålet är Nya Zeeland.

    Vad är ditt favoritresmål och drömresmål?

    Jag hoppas också denna cykeln blir bra.. Såg i ett av dina länkar att man säger att ägglossningen sker sista dagen man har fertilt sekret oavsett hur lite det är och såg att förra cykeln hade jag loggat lite vattnigt sekret och älsmärta på cd15 men mest ägglossningssymptom med smärta och så på cd14 så kanske äl var på cd15 då^^ så ja jag testar på och ser vad det blir.. Bör ju få starkare på lhtesterna någongång tycker jag ändå.. Kör på babyplan nästa månad.. Såg att du fick kraftig ägglossningssmärta, hoppas det ger utdelning!! Håller alla tummar! Vad härligt med så mycket djur och ungar <3

    Min plan framöver är iaf att absolut inte börja på pmedel igen iaf, har redan planer på en 3a xD lite way a head när jag inte ens blivit gravid med 2an kanske.. Men ja.. Alltid velat ha 6 barn men mannen är nöjd med 1 eller 2 men han verkar tycka det är okej med 3 också så vi får kanske mötas där(om vi har sån tur att kunna få fler såklart). Hur många barn vill ni ha om du får önska liksom? Hur var det att vara ensambarn?

    Hörs mer imorgon <3

    Sorry för novell IGEN.. Min avsikt var att fatta mig kort xD
Svar på tråden BIM Augusti 2020