Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    saraama skrev 2020-07-28 22:18:42 följande:

    Tänkte på dig när jag läste detta. Att du har fertilt sekret i flera omgångar och inte fått positivt ältest. Kan det vara så att du inte ägglossat ännu? Hoppas på höjning av temp för dig imorgon så att ÄL redan varit <3


    Tack för att du delar :) Ja, känner till det.. Att sista fertila sekretet är liksom riktiga ägglossningen :)

    Jo jag har ju fertilt sekret i ca 5 dagar inför ägglossningen.. Min teori är att jag har bra östrogenhöjning och därav mycket fertilt sekret liksom.. Sen att jag natten till idag ägglossade(pga olika symptom) sen lever ju ägget då max 24h till.. Dvs jag är fertil idag också.. Och tappen är stängd nu.. Så det är bara min vilda gissning.. Nu återstår bara bekräftning av tempen.. Och ingen kommer bli lyckligare än jag om den sker nu helst imorgon :)

    Men supertack att du delade och tänkte på mig <3

    Lär Behöva läsa på om min teori nu inte stämmer xD

    Kram
  • Entusiastisk

    Men asså nej nej nej.. Vad händer?

    Tempen dippa till typ all time low istället xD

    35.9..



    Nu ger jag ju upp.. Ja.. och tappen är öppen igen^^!?

    Känner mig som världens dummaste just nu^^ helt grundlurad..!?

    Jaja, får väl se det som att det ändå då ff finns chans att säkra upp ännu mer i guess.. Ska bli intressant och se under dagen hur alla andra symptom ter sig :/

    Hm... :(

  • Entusiastisk

    Eller skulle den kunna göra såhär ändå?

    Kan jag haft äl så sent på natten/morgonen till igår att 24h knappt gått kanske? Eller att det släppte natten till idag istället(tyckte älsmärtan släppte igårkväll) Har sett att vissa har en dipp precis vid ägglossning!? Eller tar det ett par dagar tills den höjs trots ägglossning? Nu blev det mycket analyser och frågor.. Vill bara spola fram till de nästkommande tempningarna så jag kan veta... :/ eller så spelade kroppen mig bara ett spratt för det är ju ett faktum att jag ff inte fått positivt på ältest heller^^

  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-29 07:07:30 följande:

    Ja precis, tempen kan ju dippa vid äl eller dagen efter äl. Ge inte upp!! Har du fortsatt att ta Lh-tester? Jag hade nog gjort det idag iaf, bara för att vara säker.

    Precis efter äl var jag lika dan, ville bara att dagen skulle gå så jag fick göra ny tempning! Till och med en dag kan vara dryg i denna resa!

    Förstår hur jobbigt du har det, så många frågor om vad som händer! :-/ Men jag tror ändå du kan din kropp! <3


    Så en dipp kan komma strax vid/efter äl!?

    Ja, jag har fortsatt testa, dock bara en gång om dagen på em:)

    Skönt att höra att man inte är ensam om det. . Hehe..

    Ja! Jag hoppas verkligen det.. Tack för lite lugnande svar <3
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-29 09:48:45 följande:

    Rätt vanligt tom, dipp innan äl. :) Så då kanske det blir äl idag eller imorgon då, särskilt om tappen öppnat upp sig igen?

    Du har väl haft lite sömnbrist senaste dagarna? Stress, sömnbrist, näringsbrist, alkohol, mycket koffein, allt kan påverka och flytta på din äl, bra att ha i tanken kanske. Det är inte du som läser fel, det kan bara vara att kroppen haft svårt att driva genom äl. <3


    Ja, så kan det vara för hade fertilt sekret Idag igen faktiskt men mycket mer vattnigt och elastiskt men ändå lite krämigt men inte alls som de senaste 2 dagarna som har varit helt genomskinliga och superelastiskt den där supermotorvägen liksom. Sen som sagt öppnade tappen sig idag men inte alls lika mjuk och faktiskt fick jag tillbaka älsmärta idag.. Så det måste ju vara så :D

    Ja sömnen har faktiskt varit lite sämre denna cykeln. Men dricker varken alkohol eller koffein alls, ingen direkt negativ stress, dragit ner på min träning lite och äter samma energi varje dag som de senaste månaderna:p (är en sån som räknar kcal så jag får i mig vad jag ska så jag inte äter för lite).. Men ja sömnbristen kan ju påverkat såklart.. Laddade ner ytterligare 2 appar och en av dom säger faktiskt äl idag.. Men det blir mys idag i vilket fall :D känns liksom både bra och dåligt att ff ha chans.. Såklart kändes det som bäst chans då i förrgår när jag hade sånt prima sekret.. Men jaja :)

    Tack för att du svarade så bra <3 känns lugnare..

    Hoppas det är så så den inte uteblir :(

    Sorry långt utlägg, beehövde nog bara få ventilera lite.. Längtar ändå lite till temphöjningen så vi kan pusta ut :p
  • Entusiastisk
    H0nd3ndär skrev 2020-07-29 11:02:31 följande:

    Idag sjönk tempen och jag har sakta börjat blöda. Än är det på nivån att trosskydd räcker men jag gissar att störtblödningen börjar snart. Aldrig roligt att få börja om på CD1. Detta blir vårt 5e försök men 2a vettiga iom att lutealfasen vart alldeles för kort när jag friammade. Men trots det tråkiga med mensen är jag ändå glad och tacksam att lutealfasen denna gång blev 11 dagar. Känns som att vi äntligen har en ärlig chans! 2-3 dagar längre än under friamningen.


    Vad skönt att det gjort skillnad för dig och att ni nu äntligen får en ärlig chans! Skönt ändå att få det lite bekräftat även om det såklart varit bättre med ett plus.. Men skönt att lutealfasen blev bättre efter era ansträngningar <3
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-29 12:17:04 följande:

    Det låter ju åtminstone så när du beskriver allt. :) Och så har jag tänkt på det där att du sovit lite sämre, det kan ju påverka enormt mycket.

    Förresten, du har inte hamnat i den världen med att äta efter menscykeln? Antar att det finns någon typ av problematik om du har svårt att äta tillräckligt, har själv en historia och vissa problem med det än idag. Men har börjat kolla mer och mer på att äta cykelbaserat och det är väldigt intressant! Man behöver ju olika typer av mat under olika delar av den, och ibland även olika mängd kalorier.

    Vattnigt är också prima! ;) Så mys på om ni kan så håller vi tummarna hårt som attans! Jag tror på höjningen efter dippen nu iaf, den var ju rätt rejäl! :D


    Då är det säkert så.. Så får jag räkna med att mensen även den blir senare ju:)

    Nej inte riktigt så avancerat.. Hehe. Men det lät ju verkligen intressant! Vet att det är lite olika, också läst lite även hur man kan cykla sin träning.. Men jag har som du säger en historia av den typen av problem, och sånt sitter ju tyvärr i även om jag idag verkligen har ett helt nytt fokus idag.. Vad tråkigt att höra att du också varit och är påverkade av det problemet:( Vi kvinnor alltså :/ varför är vi så dåliga att vara snälla mot oss själva ibland..

    Såklart, och faktiskt fick jag en omgång med äggvita också efter jag skrivit xp kvinnokroppen asså, man blir inte klok på den xD jag är ju inte så high på tempen men du menar att det är en tydlig och bra dipp asså. En app jag laddade hem och la in allt menar faktiskt på att äl bör ske idag.. Så ja.. Time will tell i guess.. Det blir ju inte bättre att analysera eller oroa sig iaf.. Är bara så spänd liksom att se.. Vill liksom typ spola fram lite. Tycker tempningen är så spännande!

    Tack för dina hållna tummar <3 stor kram
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-29 13:37:04 följande:

    Ja, precis! Bara att räkna din vanliga lutealfas (eller senaste iaf) från temphöjningen ungefär. Fattar inte hur jag klarat mig i livet tidigare när jag inte hade en susning om när mensen skulle komma. :P Fy fasen vad skönt det är att veta på dagen i princip!

    Jo, vi har ju en tendens till det där men inte jättekonstigt med tanke på hur samhället ser ut.. Jag har gjort en enorm resa inom mig själv och även om jag fortfarande kämpar med tankar om utseende idag, så är jag väldigt långt ifrån där jag började. Jobbar faktiskt på att gå upp i vikt även om det inte är helt nödvändigt, för jag vill vara mjukare och fluffigare liksom. Känns helt sjukt att säga det, med tanke på vad normen är. :P Men vissa dagar glömmer jag att äta, och det är ju inte helt optimalt för nåt.

    Den här tjejen har jobbat med Jenny för att få tillbaka sin mens, och lägger upp massvis med recept på nyttigt gottis och annan mat som är riktigt bra för kvinnokroppen i cykeln. www.instagram.com/women.sync/

    Haha, se där! Känner helt klart igen att vilja spola fram tiden och bara få veta, äl+3 idag....... suck.


    Ja, problemet är väl att jag bara gissade min lutealfas förra månaden.. Äh.. Mensen kommer ju när den kommer.. Eller inte men då lär jag väl ana ugglor i mossen till sist.. :p bör ju slå på typ 4 dagar på sin höjd kanske..

    Jo samhället är ju inte helt friskt på den fronten.. :/ vad skönt att höra att du kommit så långt.. Härlig resa att se tillbaka på. Jag har också en sån resa.. Det har kanske alla mer eller mindre såklart.. Men skönt du är på så god väg.. Ja visst är det sjukt hur man en gång strävade efter att se benstrukturen till att helt plötsligt vilja se vara lite mer kurvig.. Även om det inte är helt enligt normen så börjar det ju faktiskt gå åt det hållet ändå, som tur är :)

    Åh tack för bra tips! Ska absolut kolla in!!

    Hur mår du idag? Känns det bättre idag? <3
Svar på tråden BIM Augusti 2020